Bliv klar til pædagoguddannelsen på 1 år

Med en HF pædagog fagpakke kan du blive klar til at studere på pædagoguddannelsen inden for 1 år. Her tager du nemlig de fag, som er obligatoriske, for at kunne ansøge om optagelse på studiet via kvote 2.

Bliv klar til pædagoguddannelsen på 1 år | Læs mere lige her

Med en HF pædagog fagpakke kan du blive klar til at studere på pædagoguddannelsen inden for 1 år. Her tager du nemlig de fag, som er obligatoriske, for at kunne ansøge om optagelse på studiet gennem kvote 2.

På KVUC har du mulighed for at tage de fag der kræves, for at kunne komme ind på pædagoguddannelsen med den særlige pædagogfagpakke på HF. Det tager 1 år, og du kommer med på et hold med andre kursister, der også planlægger at søge ind på pædagoguddannelsen.

På studentum.dk har vi taget en snak med Jannie, der går på pædagogpakken lige nu, og har søgt ind på pædagoguddannelsen til sommer, for at finde ud af, hvad der gør en fagpakke attraktiv, og hvordan den adskiller sig fra en almindelig HF. Er du nysgerrig? Så læs med.

HF fagpakke vs. almindelig HF

Ens umiddelbare første spørgsmål, når det kommer til HF fagpakkerne, er nok, hvorfor man skal vælge dem, frem for en almindelig HF. For hvad er det egentlig for nogle fordele, der findes ved at vælge en fagpakke - og omvendt, hvilke ulemper?

For Jannie var en af de store fordele ved at vælge en HF pædagogfagpakke, at hun som 34 årig og enlig mor, gerne vil i gang med at læse pædagoguddannelsen så hurtigt som muligt. Her virkede en fuld HF ikke særligt overskuelig, i forhold til hendes tid og overskud. På pædagogpakken har Jannie 25 timer om ugen på skolen, og det vil tage hende et år at blive færdig.

I pædagogfagpakken ligger de fag, som er obligatoriske, for at kunne søge ind via kvote 2 på pædagoguddannelsen: Dansk A, Engelsk B, Samfundsfag C - og derudover er det på KVUC muligt at vælge et tilvalgsfag i enten psykologi C eller kulturforståelse C.

På pædagogpakken følges man med de samme mennesker igennem hele året, hvilket i følge Jannie har meget at sige, når det kommer til den sociale del af studiet, fordi man lærer hinanden at kende. Derfor bliver det også kun til et plus i hendes bog, at der er en stor aldersspredning i klassen, med Jannie som en af de ældste i hendes klasse.

En ulempe, alt efter hvem man er, og hvordan man ser på det, er at man er nødsaget til at søge ind på pædagoguddannelsen via kvote 2, da man ikke kan søge ind med et gennemsnit fra en hel HF eller STX. Det kræver at man har bestået fagene, og samtidig er der også andre faktorer som kommer med i betragtningen, fx ens erhvervserfaring, hvilket giver rigtig god mening hvis man har været på arbejdsmarkedet en del år.

Forskellen mellem almindelig HF og HF fagpakke

Det er nemt at se, at en af de umiddelbare største forskelle mellem en almindelig HF og HF fagpakke er den forkortede tid, i forhold til at blive færdig med HF. Den er bl.a. forkortet, fordi man kun tager de fag man har brug for, og netop de udvalgte fag, tiltalte Jannie:

“Det havde været svært for mig at tage matematik, fordi jeg helt klart er sproglig. Så for mig har det været rigtig rart, at det er nogle fag jeg var stærk i, også fordi jeg er 34, og det er ret lang tid siden jeg har gået i folkeskole og lign. Så for mig var det vigtigt at det var noget jeg vidste jeg var god til, og som var overskueligt at komme i gang med.”

Derudover, har Jannie også en klar ide om, at hendes undervisere hele tiden har haft fokus på det menneskelige og sociale i deres undervisning, når de har gennemgået emner. Så de i dansk og engelsk fx har haft en del emner med fokus på social arv og socialrealisme. For Jannie virker det altså til, at lærerne har prøvet at gå i retninger, hvor de også viste deres elever havde interesse, når det kunne lade sig gøre. Dette er klart nemmere, når underviserne ved, at hele klassen har en interesse i det pædagogiske felt.

Få en ekstra chance på KVUC

En af de helt store plus-sider som Jannie peger på, er den frihed som KVUC giver gennem HF fagpakken. Hendes råd til andre, der overvejer at læse videre, men synes det kan være svært at overskue, er at tage HF’en som fagpakke, hvis man fx allerede ved, at man vil bruge den til at tage en pædagoguddannelse eller anden uddannelse.

Noget andet, Jannie peger på, som har hvert særligt gældende for hendes undervisning på KVUC er den kontakt hun har haft til underviserne. Det har været særligt tydeligt, hvis nogle af eleverne har haft en svær periode, eller da Jannies datter havde skoldkopper i to uger, og hun derfor blev nødt til at være hjemme. I stedet for at opbygge en masse fravær, gav underviserne hende mulighed for at lave noget derhjemme, få omlagt timer og afleveringer.

“Jeg synes der er et rigtig godt personligt forhold til skolen, og de har en rigtig god agenda med, at de gerne vil have at folk gennemføre.” forklarer Jannie, og hun synes generelt at skolen er med til at give mennesker, der måske først sent i livet er blevet uddannelsesparate, en ekstra chance.

Find pædagogfagpakken lige her


Annoncer