Mød en ejendomsmægler


Henriette Møller Christensen, HOME

Navn: Henriette Møller Christensen

Alder: 29 år

Job: Finansiel Rådgiver

Uddannelse: Finansøkonomi og HD 2. del

Mød en ejendomsmægler

Mød Henriette, som er uddannet ejendomsmægler. Henriette har arbejdet som ejendomsmægler ved Home, men for et par måneder siden skiftede hun branche og arbejder i dag som finansiel rådgiver i en bank. Sideløbende arbejdet som ejendomsmægler har hun læst HD. 2 del.

Nedenunder fortæller hun om jobbet som ejendomsmægler, hendes brancheskift og giver gode råd, til dig der overvejer at tage uddannelsen som ejendomsmægler. Læs med her!

Find din uddannelse som ejendomsmægler her

Skrevet af Informationsmedarbejder, Stephanie Fuglsang

Hvor lang tid tager det at blive ejendomsmægler?

“Jeg gik på Handelsskolen på HH i 3 år. Derefter gik jeg på Finansøkonomuddannelsen i 2 år. I løbet af Finansøkonomuddannelsen var jeg i praktik som ejendomsmægler hos EDC. Efter Finansøkonom skal man finde en traineeplads og denne fandt jeg ved Home, hvor jeg var trainee i 1 år og 9 måneder.”

“Det kræver 2 års praktisk erfaring hos en ejendomsmægler at blive Statsaut. Ejendomsmægler, hvor man må tælle sin praktik med. Sideløbende med traineeforløbet hos home gik jeg i skole om aftenen, hvor jeg læste 3 fag – Ejendomshandel I, Ejendomshandel II og Omsætning af fast ejendom. Forløbet kaldes Akademiuddannelsen i Finansiel Rådgivning. De fag kræves også, for at man må benytte titlen Statsaut. Ejendomsmægler.”

Hvordan var dit uddannelsesforløb?

“Uddannelsesforløbet var relativt hårdt i traineeperioden, idet jeg skulle læse lektier om aftenen, samtidig med at jeg skulle passe traineepladsen om dagen.”

Hvad er det bedste ved jobbet som ejendomsmægler?

ejendomsmægler jobMan har en alsidig hverdag og der er ikke to dage, der er ens. Der sker altid noget og der er fart over feltet. Man møder og taler med mange forskellige mennesker.

Jobbet som ejendomsmægler har to sider – vurderingssiden og salgssiden. På vurderingssiden handler det om at få boligen til salg og lægge en strategi sammen med sælger, for at sælge boligen så hurtigt som muligt til en fair pris. På salgssiden handler det om at finde en køber til boligen, som vil betale den højst mulige pris til sælger.”

Hvad er det mest udfordrende ved jobbet som ejendomsmægler?

“Det mest udfordrende ved at være mægler, er boligmarkedet generelt. Det styrer 100 procent hvor meget aktivitet, der er på boligmarkedet. I finanskriser er det udfordrende med få bolighandler.”

Hvordan var overgangen fra uddannelsen til dit første job?

“Idet jeg startede på et traineejob gik overgangen faktisk meget smertefrit, for det var et kombineret forløb af uddannelse og fuldsjob.”

Hvorfor valgte du uddannelsen til ejendomsmægler?

“Jeg valgte uddannelsen til Stataut. Ejendomsmægler, idet jeg elsker at snakke med mennesker og fordi det var en kombination af både salg og rådgivning.”

Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

“Man kan uddanne sig til Statsaut. Ejendomsmægler med og uden uddannelsen til Finansøkonom. Jeg vil helt klart anbefale Finansøkonom, da studiet hjælper en del til at komme igennem det videre forløb. Man undgår desuden at skulle skrive hovedopgave i sit traineeforløb og selve traineeforløbet er hurtigere. Fortryder man valget af retning mod ejendomsmægler, kan man altid skifte til andre finansielle brancher.”

Hvad er dine planer for fremtiden/Hvilke andre veje kan man gå med din uddannelse?

“Jeg er lige skiftet branche og sidder nu i en bank som Finansiel Rådgiver. Idet jeg har taget Finansøkonom og Akademiuddannelsen i Finansiel Rådgivning, er det muligt for mig at skifte til andre finansielle virksomheder såsom pensionsselskab, bank mv. Jeg læser sideløbende med mit nuværende job, nemlig HD 2. del Finansiel Rådgivning.

Vil du læse mere om uddannelsen til Finansøkonom? Læs med lige her!

Hvis du vil vide mere om HD 2. del, kan du finde information om HD-uddannelsen her!

Senest opdateret: 12 sep 2018

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide