Bliv elev på Testrup
22 jun 2023

Mød William fra Testrup Højskole

Drømmer du om et højskoleophold, og vil du gerne vide lidt mere om hvordan livet reelt ser ud? Så kan du læse med i artiklen her, hvor vi har fået lov til at blive klogere på hverdagen på Testrup Højskole ser ud gennem Williams øjne. Hvilken linje går du på?

Jeg går på Testrup Højskole, hvor jeg har kunst som linjefag.

Hvorfor ville du på højskole, og hvorfor valgte du Testrup?

Jeg er nu på mit tredje sabbatår og har indtil nu “bare” arbejdet. Pludselig opstod der et behov for at opleve nye ting, møde nye mennesker og udforske mine kunstneriske evner, som tit kan blive glemt, når man har et fuldtidsarbejde og sidder fast i et hamsterhjul. Tanken om at være en del af et fællesskab har altid fyldt en del i mig, så det trak mig helt klart i retning af højskole. Jeg valgte Testrup Højskole, fordi jeg har mange venner, der har gået der, og fordi deres kunstlinje lød tiltalende.

Hvordan er miljøet / fællesskabet på skolen?

Jeg synes personligt, at vi har et super dejligt miljø på skolen, hvor man i dén grad kan mærke, at folk passer rigtig godt på hinanden. Folk har været gode til at åbne op, og det gør bare, at man langt hurtigere og nemmere får en masse nære relationer.

"
Testrup Højskole er ikke et sted, hvor man er bange for at skulle være sårbar, hvilket jo helt klart er fordi, fællesskabet har aftabuiseret en masse vigtige og svære problematikker. Hvordan ser en typisk dag ud for dig på din højskole?

En typisk dag for mig starter klokken 07, hvor jeg får mig et hurtigt bad, og så er det ellers videre til morgenmad. På Testrup Højskole har vi morgensamling alle dage undtagen weekenderne. Det er en super måde at starte dagen på, hvor vi synger en sang og hører de andre elever eller lærere snakke om diverse emner. Efter morgensamlingen er der enten valgfag eller linjefag, og så rammer vi det vigtigste tidspunkt på dagen, hvilket naturligvis er middagsmad. Herefter fortsætter linjefag/valgfag. Aftnerne byder på lidt af hvert, og der er altid noget at give sig til, så man keder sig aldrig. Sengetiden varierer fra dag til dag. Jeg prøver altid at ramme de der 7-8 timer.

Hvad er det bedste ved opholdet?

Menneskerne. Jeg har mødt så mange dejlige mennesker, som alle har gjort forskellige indtryk på mig, og det vil jeg for evigt sætte kæmpe pris på. Det er både fjollede og skøre samtaler, man har, men det er også de dybere og mere sårbare, hvilket er noget man virkelig vokser af som menneske. Det er også helt vildt, hvor kort tid der går, før man føler, at man har dannet en nær relation til et andet menneske.

Hvordan var jeres studietur?

Vi tog i april måned til Berlin. Det var en helt vildt fed tur, hvor der hver dag blev arrangeret diverse ture til museer, koncerter, loppemarkeder mm. Det var en tur, hvor der var meget frie tøjler til at se lige præcis det, man havde lyst til, men også en tur, som helt klart har gjort fællesskabet på højskolen bedre. Jeg kom personligt selv på en hel masse museumsture og fik derfor set en masse ny kunst, som har inspireret mig. Der var naturligvis også tid til en øl med vennerne i ny og næ. Man kan nå ufatteligt mange ting, når man har seks dage i en storby.

Hvorfor vil du anbefale andre at tage på højskole, og har du nogle gode råd?

Højskole er en fantastisk måde at komme væk fra hverdagen på – det er et pusterum, hvis man har haft et arbejde, lige er blevet student eller lignende. Hvis man savner at møde nye mennesker, er højskole også stedet, men man skal også være klar på at skulle være åben og sårbar. Jeg havde personligt svært ved at se mig selv gå på højskole, men som tiden er gået, er jeg blevet meget klar over, at højskole virkelig er et sted for alle. Jeg har intet dårligt at sige om højskolelivet. Tag en chance og kast jer ud i det!Er du interesseret i at gå på Testrup Højskole?

Læs mere om Testrup her

Senest opdateret: 22 jun 2023
Emilia Pedersen
Emilia Pedersen
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Stine fra Vallekilde Højskole

"Det blev Vallekilde Højskole fordi jeg var på et kursus her i 2018, hvor jeg blev fuldstændig forelsket i stedet, bygningerne, naturen, lærerne, faget, maden og meget mere." Læs mere om, hvorfor Stine valgte et ophold på Vallekilde Højskole. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Maja fra Aalborg Sportshøjskole

"Jeg elsker, elsker, elsker det højskolen har givet mig!" Maja fortæller om sit højskoleophold på Aalborg Sportshøjskole, hvorfor hun ville på højskole og hendes anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Aalborg Sportshøjskole

Aalborg Sportshøjskole er kendt i hele landet for at være Danmarks bedste højskole inden for idræt, sport og sundhed. Læs meget mere om højskolen her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Camilla fra ISI Idrætshøjskole

"Jeg valgte ISI, da jeg søgte efter en lille højskole med få elever og med spændende linjer og valgfag." Læs mere om, hvorfor Camilla valgte et ophold på ISI Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Mød Gry fra Egå Ungdoms-Højskole

"Da jeg klikkede ind på Egå Ungdoms-Højskoles hjemmeside, var det som om alt gav mening, og jeg vidste at jeg havde fundet mit nye hjem." Læs mere om, hvorfor Gry valgte at tage på højskole, hvorfor det lige blev Egå Ungdoms-Højskole, hvad hun synes om opholdet og meget mere.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Ryslinge Højskole

Mærk stemningen på Ryslinge Højskole og se glimt fra livet på en teaterhøjskole! Læs meget mere om dine muligheder på højskolen lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Line fra Ryslinge Højskole

"Jeg ville på højskole for at dygtiggøre mig i skuespil, og derfor valgte jeg Ryslinge Teaterhøjskole. Jeg ville også på højskole for at udvikle mig selv, både personligt, socialt og fagligt." Læs her hvorfor Line valgte Ryslinge Højskole, hvad hun synes om opholdet og hvad hun vil anbefale andre, der overvejer at tage på højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Løgumkloster Højskole

Bliv en del af et tæt fællesskab og få et fedt og intimt højskoleophold på Løgumkloster Højskole. Læs mere om dine muligheder på højskolen lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Sif fra Johan Borups Højskole

"Jeg valgte Johan Borups Højskole fordi det passede med min hverdag, og derudover lød Musiklinjen rigtig fed." På denne side kan du læse mere om, hvorfor Sif valgte et højskoleophold, hvorfor hun valgte netop Johan Borups Højskole, hvad der var det bedste ved opholdet og meget mere. Læs med her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Ubberup Højskole

Ubberup Højskole har siden 2000 haft fokus på sund livsstil og varig livsstilændring - og med stor succes. Hvert år hjælper højskolen omkring 400 elever med at realisere deres drømme og mål. Læs mere om livsstilshøjskolen Ubberup her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Martin fra Ubberup Højskole

"Alle dage på Ubberup Højskole er fyldt med sjov motion, lækre måltider og morgensang." Martin valgte Ubberup Højskole af flere grunde. Læs mere om hans valg her, og få samtidig indblik i, hvorfor Martin ønskede at tage på højskole samt hans anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-10-2022

Mød Kristian fra Krabbesholm Højskole

"Krabbesholm Højskole er et rart og støttende rum at udvikle sig i, og man bliver bekræftet i sine kunstneriske visioner." Her kan du høre mere om Kristians ophold på Krabbesholm højskole, hvordan er typisk dag ser ud på skolen, og hvad Kristian vil anbefale andre, der overvejer et højskoleophold.

Læs mere
Sidst opdateret 12-01-2023

Mød Adam fra Den Europæiske Filmhøjskole

"Efter at have læst lidt om højskolen og set nogle film på deres hjemmeside var det klart, at det var det rigtige sted for mig." Her kan du læse mere om Adams ophold på European Film College, gode råd til andre, der overvejer et højskoleophold og hvorfor valget faldt på netop Den Europæiske Filmhøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 12-01-2023

Mød Sophus fra Den Europæiske Filmhøjskole

"Det er svært at sige, hvad der er det bedste ved opholdet på Den Europæiske Filmhøjskole, for der er mange gode ting." Læs mere om Sophus' ophold på Den Europæiske Filmhøjskole, hvorfor valget faldt på netop denne højskole og meget mere lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2023

Mød Mie fra Den Europæiske Filmhøjskole

"Jeg har altid elsket at fortælle historier, og film- og TV-branchen blev tillokkende i gymnasiet. Så da jeg hørte om EFC, lød det som et perfekt match!" Her kan du læse mere om, hvorfor Mie valgte Den Europæiske Filmhøjskole, hvad hun synes om opholdet, hvordan en typisk dag ser ud på EFC og meget mere.

Læs mere
Sidst opdateret 03-03-2023

Mød Rigmor fra Surhs Højskole

Drømmer du om et helt særligt fællesskab og en oplevelse for livet? Er du optaget af mad, storbyliv og har lyst til at dyrke København? Så læs med i interviewet, hvor du kan lære mere om Rigmors oplevelse af Sturhs Højskole, midt i storbyen.

Læs mere
Sidst opdateret 19-04-2023

Mød Thea fra Grundtvigs Højskole

Læs mere om Theas oplevelse på Grundtvigs Højskole, hvor hun har radio som A-fag, aktiv i naturensom B-fag, smykker som C-fag og keramik som D-fag. Bliv klogere på hvordan hverdagen ser ud på Grundtvigs!

Læs mere
Sidst opdateret 13-06-2023

Bliv elev på Testrup Højskole

Læs mere om Testrup Højskole i denne artikel og bliv klogere på det unikke sted for læring og personlig udvikling, som bygger på  inspiration fra den danske højskoletradition i smukke omgivelser syd for Århus. 

Læs mere
Sidst opdateret 22-06-2023

Mød Oraney fra Højskolen Acts Academy

Drømmer du om et højskoleophold og vil du gerne helt tæt på hverdagen på en højskole? Så læs vores interview med Oraney og bliv klogere på hvad Højskolen Acts Academy kan tilbyde. 

Læs mere
Sidst opdateret 20-06-2023

Mød Thor fra Gymnastikhøjskolen i Ollerup

I denne artikel skal du møde Thor fra Gymnastikhøjskolen i Ollerup! Her har vi fået lov at interviewe ham om hans hverdag på skolen, så du kan blive klogere på hvad der er helt særligt ved lige netop Gymnastikhøjskolen i Ollerup. 

Læs mere