Bliv elev på Testrup
22 jun 2023

Mød Lykke fra Testrup Højskole

Drømmer du om at prøve noget nyt? Overvejer du at tage et højskoleophold? Så læs med her! Lykke fortæller om sit højskoleophold på Testrup Højskole, hvorfor hun ville på højskole og hendes anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Bliv klogere på, hvad der er særligt for lige præcis Testrup og få et helt konkret indblik i hverdagen på skolen. Hvad er dine linjefag?

Jeg går på Testrup Højskole og har musiklinjen.

Hvorfor ville du på højskole, og hvorfor valgte du Testrup som højskole?

Jeg ville gerne på højskole, fordi jeg havde lyst til at afprøve nye ting og fylde min hverdag med aktiviteter, som jeg kunne fordybe mig i, ene og alene fordi de interesserer mig. Jeg valgte Testrup Højskole, fordi jeg ønskede en højskole, hvor jeg kunne fordybe mig i noget kunstnerisk, men også ønskede et sted hvor der bliver lagt op til at vende og diskutere nyheder og filosofi. Efter at have talt med tidligere elever, som har været glade for at gå her, tænkte jeg, at Testrup Højskole måtte være stedet.

Hvordan er miljøet/fællesskabet på skolen?

Miljøet på Testrup Højskole er meget inkluderende og udover stort fokus på de fag og aktiviteter, man fordyber sig i hver dag, er der også et stort fokus på det sociale, hvor der både bliver holdt fester, set film, spillet spil mm. hver dag og ALLE er velkomne.

Hvordan ser en typisk dag ud for dig på Testrup?

Jeg starter altid dagen med morgenmad, inden der bliver holdt enten morgensang eller morgensamling. Efter det har jeg de fleste dage musik indtil vi spiser frokost, på nær de dage hvor vi har valgfag. Efter frokost skynder vi at få gjort rent rundt omkring på skolen, sådan at vi kan komme i gang med vores fag igen. Vores undervisning stopper kl.15.00, og når undervisningen er slut bruger jeg ofte tid på at øve musik med andre, lave noget kreativt som keramik eller tegning i billedkunst, men ofte er der også enten lærere eller elever, som kickstarter aktiviteter, som alle kan deltage i. Det kan være debatter, fællesdans mm. og jeg ender derfor ofte med at have gang i en masse aktiviteter helt indtil sengetid.

"

Det bedste ved at være på højskole er at være et sted, hvor alle de fede aktiviteter, som man gerne vil lave, er lige der hvor man selv bor.Har du været på studietur?

Vi har været i Berlin, som er en by fyldt med kunst, musik, historie, kultur mm. Så der har været noget for enhver linje og enhver smag at opleve.

Hvorfor vil du anbefale andre at tage på højskole og har du nogle gode råd?

Jeg vil anbefale andre at tage på højskole, fordi det er et helt specielt afbræk fra den travle verden man ellers lever i. På højskole får man virkelig lov til at lære sig selv at kende gennem de aktiviteter, man bedst kan lide. Det bedste råd jeg har til folk, som skal på højskole er at slappe af ­– vennerne og alt det andet fede ved højskole skal nok komme.


Er du interesseret i at gå på Testrup Højskole?

Læs mere om Testrup

Senest opdateret: 22 jun 2023
Emilia Pedersen
Emilia Pedersen
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Amalie fra Viborg Idrætshøjskole

"Jeg fandt Viborg IH på ”Højskolerne.dk”s hjemmeside og valgte den ud fra deres virkelig fede faciliteter, og at der var stor variation i deres fag." Læs mere om, hvorfor Amalie valgte et højskoleophold hos Viborg Idrætshøjskole

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Joachim fra Vallekilde Højskole

"Jeg opdagede Vallekilde Højskole gennem en god ven, og var stort set solgt allerede første gang, jeg var på besøg tilbage i 2019." Læs mere om, hvorfor Joachim valgte et ophold på Vallekilde Højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Line fra Aalborg Sportshøjskole

"En del vælger at tage ud og rejse i deres sabbatår for at få en masse fede oplevelser. Dette var også et stort ønske for mig, men det er desværre ikke den mest optimale løsning, når man har en hest med på sidelinjen." Læs mere om, hvorfor Line valgte et ophold på Aalborg Sportshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Sarah fra ISI Idrætshøjskole

"... Og med nærmere research på skolens hjemmeside og diverse sociale medier, så var jeg slet ikke i tvivl om, at ISI Idrætshøjskole var det rigtige sted for mig." Læs mere om, hvorfor Sarah valgte et ophold på ISI Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på ISI Idrætshøjskole

Hvis du er vild med idræt, oplevelser og rejser, så er ISI Idrætshøjskole lige stedet for dig. Læs meget mere om, hvad du kan forvente af ISI Idrætshøjskole lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Mød Laura fra Egå Ungdoms-Højskole

"Fællesskabet er vildt godt på EUH, da vi har så meget mulighed for at være sammen og arbejde sammen om ting. Vi har mulighed for at arrangere ting sammen i skoletiden, og det hjælper meget på fællesskabet." Læs mere om, hvorfor Laura valgte at tage på højskole, hvorfor det lige blev Egå Ungdoms-Højskole, hvad hun synes om opholdet og meget mere.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Lisa fra Struer Højskole

"Jeg har tidligere gået på højskole og havde en god tid der. 4 år senere ville jeg gerne gøre noget godt for mig selv og valgte derfor at tage på Struer Højskole..." Lisa fortæller om sit højskoleophold på Struer Højskole, hvorfor hun ville på højskole og hendes anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Rose fra Løgumkloster Højskole

"Løgumkloster giver eleven mulighed for enten at tage alle fag inden for et bestemt område, hvis man vil, eller man kan sprede det ud mellem kreativitet, selvindsigt, håndarbejde og musikalske evner." Her kan du læse om, hvorfor Rose valgte Løgumkloster Højskole og hendes anbefalinger til andre, der overvejer at tage på højskole. Læs mere her. 

Læs mere
Sidst opdateret 10-02-2023

Bliv elev på Vrå Højskole

Vrå Højskole er kendt for fotografi, musik, kunst, keramik, syning og design og udeliv. Her er det tid til udvikling, fordybelse og fællesskab, samt oplevelser sammen. På hvert semester er der desuden mulighed for at tage på studietur. Læs mere om højskolen her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Sif fra Johan Borups Højskole

"Jeg valgte Johan Borups Højskole fordi det passede med min hverdag, og derudover lød Musiklinjen rigtig fed." På denne side kan du læse mere om, hvorfor Sif valgte et højskoleophold, hvorfor hun valgte netop Johan Borups Højskole, hvad der var det bedste ved opholdet og meget mere. Læs med her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Ubberup Højskole

Ubberup Højskole har siden 2000 haft fokus på sund livsstil og varig livsstilændring - og med stor succes. Hvert år hjælper højskolen omkring 400 elever med at realisere deres drømme og mål. Læs mere om livsstilshøjskolen Ubberup her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Magnus fra Ubberup Højskole

"Jeg ville gerne på højskole, fordi jeg havde behov for at prøve noget nyt – og jeg synes, det er fedt med et sted, hvor man kan udvikle sig og møde nye venner." Læs meget mere om Magnus' beslutning om at tage på højskole, hvorfor det blev Ubberup Højskole og meget mere lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2022

Bliv elev på Askov Højskole

Askov Højskole har eksisteret siden 1865, og er et sted, der er fuld af historie. Askov er en mindre højskole, hvor man kommer hinanden ved, og hvor der både er mulighed for at lære og have det sjovt samtidig. Læs mere om Askov Højskole her.

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2022

Mød Maria fra Askov Højskole

"Man får et helt særligt fællesskab og kommer ind i en boble og kan glemme alt andet og for et øjeblik give slip på alle de ting, man ellers har i sit liv – alle ’voksentingene’." Her kan du læse meget mere om, hvorfor Maria tog på højskole, og hvorfor det lige netop blev på Askov Højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2022

Mød Rebecca fra Askov Højskole

"Jeg søgte rundt på forskellige højskoler og syntes, at Litteraturlinjen på Askov så godt ud." Her kan du læse mere om Rebeccas ophold på Askov Højskole, hvorfor valget faldt på netop denne højskole samt hendes gode råd til andre, der overvejer at tage på højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 12-01-2023

Mød Adam fra Den Europæiske Filmhøjskole

"Efter at have læst lidt om højskolen og set nogle film på deres hjemmeside var det klart, at det var det rigtige sted for mig." Her kan du læse mere om Adams ophold på European Film College, gode råd til andre, der overvejer et højskoleophold og hvorfor valget faldt på netop Den Europæiske Filmhøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 03-03-2023

Mød Rigmor fra Surhs Højskole

Drømmer du om et helt særligt fællesskab og en oplevelse for livet? Er du optaget af mad, storbyliv og har lyst til at dyrke København? Så læs med i interviewet, hvor du kan lære mere om Rigmors oplevelse af Sturhs Højskole, midt i storbyen.

Læs mere
Sidst opdateret 04-04-2023

Mød Nina fra Kunsthøjskolen i Holbæk

"Det bedste ved mit ophold var, at der, som højskolens motto også er, er plads til kunst." Læs med her, hvor Nina vil fortælle dig om sit højskoleophold på Kunsthøjskolen i Holbæk. Her vil Nina også dele sine anbefalinger til dig, der sidder og overvejer et højskoleophold, samt hvorfor Nina selv valgte at tage på højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 16-05-2023

Bliv elev på Grundtvigs Højskole

Grundtvigs Højskole er en af Danmarks ældste højskoler og ligger i den charmerende by Hillerød, mindre end 40 km nord for København. Læs med i artiklen og bliv klogere på alt det højskolen kan tilbyde

Læs mere
Sidst opdateret 22-06-2023

Bliv elev på Højskolen Acts Academy

Højskolen Acts Academy er en unik højskole, der tilbyder en omfattende uddannelse inden for kristen tro, personlig udvikling og kreativitet. Læs med og bliv klogere på skolen her!

Læs mere