Mød Mie fra Den Europæiske Filmhøjskole | Læs mere her

Mød Mie fra Den Europæiske Filmhøjskole

Det kan være svært at tage valget om, hvilken højskole der passer bedst til dig og dine interesser. Her får du indsigt i hverdagen på en højskole direkte fra en elev. Her giver Mie dig nemlig et indblik i, hvordan hverdagen ser ud på Den Europæiske Filmhøjskole. Hun fortæller samtidig lidt om, hvorfor hun ville på højskole, og hvorfor valget faldt på lige netop Den Europæiske Filmhøjskole. Få slutteligt Mies bedste råd til dig, der overvejer at tage på højskole.


Hvilken højskole går du på?

Jeg går på Den Europæiske Filmhøjskole/European Film College. Jeg har haft manuskriptskrivning (screenwriting), producing og dokumentar.

Hvorfor valgte du netop Den Europæiske Filmhøjskole?

Jeg brændte fast i det “traditionelle” uddannelsessystem, men jeg ville stadig gerne lære for læringens skyld. Samtidig har jeg altid elsket at fortælle historier, og film- og TV-branchen blev tillokkende i gymnasiet. Så da jeg hørte om EFC, lød det som et perfekt match!

Hvordan er fællesskabet på Den Europæiske Filmhøjskole? 

EFC er en international skole, og der er mange forskellige kulturer her. Jeg har aldrig rigtig passet ind i den almindelige danske ungdomskultur, og den smitter af på de andre elever, hvilket jeg ikke helt havde forventet. Jeg har aldrig rigtig haft det nemt med at være social, og det er hårdt på højskole - men lærerne og ledelsen på skolen har været så gode til at støtte, hvor det har været nødvendigt. De andre elever er venlige, og det var ikke svært at finde nogen, jeg kunne begynde at snakke med.

Med tid og tålmodighed har jeg fundet nogle venner, der gør hverdagen nemmere. Der er stadig svære perioder, men jeg tror, det er værdifuldt at lære også at navigere i dem. Hvis man er åben og prøver at være sig selv, se stemningen an og lytter til sin mavefornemmelse, kan man blive virkelig positivt overrasket.

Hvordan ser en typisk dag ud for dig på Den Europæiske Filmhøjskole?

Skolen er - som nævnt tidligere - international, så vi taler engelsk både i og udenfor timerne. Vi har nogle lange dage, men jeg gør mit bedste for ikke at vågne kun 5 minutter før morgenmaden! Spisesalen ligger lidt væk fra skolens elevværelser, så det er hurtigt i bad og udenfor. Hvilket egentlig er fint - så er man friskere. Efter morgenmaden er der ca. 20 minutters fritid, så morgenholdet i køkkenet kan nå deres pligter, og så er det morgensang og -samling. Det er ofte eleverne, der står for dem, og jeg synes selv det er super sjovt at få lov til at fortælle mine medstuderende om ting, der interesserer mig!

Undervisningen varierer meget fra hold til hold. Nogle er meget selvstændige med vejledning fra læreren, mens andre er mere strukturerede - det er ofte de tekniske, hvor der er meget konkret, der skal læres, fx lys eller klippeprogrammer. Nogle gange har vi fri over middag, og så er der en obligatorisk screening i skolens biograf om eftermiddagen eller aftenen.

Fritid er en værdifuld ting, og det kræver lidt øvelse at sørge for, den bliver brugt så godt som muligt! Nogle gange skal hjernen slås fra, og så binger jeg og nogle venner en serie i TV-stuen - andre gange har jeg bare brug for at komme af med hverdagens kunstneriske frustrationer, og det sker for mig enten i fitnesscenteret lige rundt om hjørnet eller med DnD om aftenen!

Højskole er en utrolig god læringsmulighed på flere områder: Den åbenlyse er selvfølgelig det, man lærer i undervisningen, men der er også meget personligt at lære.

Hvad er det bedste ved opholdet på Den Europæiske Filmhøjskole?

For mig har det bedste ved opholdet været, hvor meget, jeg har lært. De bedste dage har været dem, hvor jeg kan pege på noget konkret og sige; “det kunne jeg ikke, da jeg stod op i morges!” Det er en vanvittig stejl læringskurve, men det er det hele værd, og jeg føler, jeg er blevet meget bedre klædt på til at komme derhen, jeg gerne vil være.

Skal du på studietur med Den Europæiske Filmhøjskole?

Vi skal på studietur til Berlin filmfestival i slutningen af februar. Vi har ikke været afsted endnu, men jeg glæder mig!

Hvorfor vil du anbefale andre at tage på højskole og har du nogle gode råd?

Højskole er en utrolig god læringsmulighed på flere områder: Den åbenlyse er selvfølgelig det, man lærer i undervisningen, men der er også meget personligt at lære. Jeg tog afsted for også at rykke mine grænser ift. andre mennesker og lære, hvornår nok er nok for mig selv. Jeg tror, at uanset hvem du er, så er et højskoleophold et godt valg, især hvis du kan være åben og er villig til at arbejde med dig selv.

 

Er du interesseret i at gå på Den Europæiske Filmhøjskole?

Læs mere om Den Europæiske Filmhøjskole

Senest opdateret: 13 jan 2023
Michelle Hjorth
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Amalie fra Viborg Idrætshøjskole

"Jeg fandt Viborg IH på ”Højskolerne.dk”s hjemmeside og valgte den ud fra deres virkelig fede faciliteter, og at der var stor variation i deres fag." Læs mere om, hvorfor Amalie valgte et højskoleophold hos Viborg Idrætshøjskole

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Stine fra Vallekilde Højskole

"Det blev Vallekilde Højskole fordi jeg var på et kursus her i 2018, hvor jeg blev fuldstændig forelsket i stedet, bygningerne, naturen, lærerne, faget, maden og meget mere." Læs mere om, hvorfor Stine valgte et ophold på Vallekilde Højskole. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Line fra Aalborg Sportshøjskole

"En del vælger at tage ud og rejse i deres sabbatår for at få en masse fede oplevelser. Dette var også et stort ønske for mig, men det er desværre ikke den mest optimale løsning, når man har en hest med på sidelinjen." Læs mere om, hvorfor Line valgte et ophold på Aalborg Sportshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Maja fra Aalborg Sportshøjskole

"Jeg elsker, elsker, elsker det højskolen har givet mig!" Maja fortæller om sit højskoleophold på Aalborg Sportshøjskole, hvorfor hun ville på højskole og hendes anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Aalborg Sportshøjskole

Aalborg Sportshøjskole er kendt i hele landet for at være Danmarks bedste højskole inden for idræt, sport og sundhed. Læs meget mere om højskolen her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Camilla fra ISI Idrætshøjskole

"Jeg valgte ISI, da jeg søgte efter en lille højskole med få elever og med spændende linjer og valgfag." Læs mere om, hvorfor Camilla valgte et ophold på ISI Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Sarah fra ISI Idrætshøjskole

"... Og med nærmere research på skolens hjemmeside og diverse sociale medier, så var jeg slet ikke i tvivl om, at ISI Idrætshøjskole var det rigtige sted for mig." Læs mere om, hvorfor Sarah valgte et ophold på ISI Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Sofie fra ISI Idrætshøjskole

"Jeg ville stadig gerne på højskole, fordi jeg elsker at møde nye mennesker, udover det så elsker jeg at spille fodbold. I den forbindelse fandt jeg ISI Idrætshøjskole, hvor jeg kunne kombinere begge." Læs mere om, hvorfor Sofie valgte et ophold på ISI Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på ISI Idrætshøjskole

Hvis du er vild med idræt, oplevelser og rejser, så er ISI Idrætshøjskole lige stedet for dig. Læs meget mere om, hvad du kan forvente af ISI Idrætshøjskole lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Bliv elev på Egå Ungdoms-Højskole

Egå Ungdoms-Højskole er et fedt alternativ til efterskole, eller 10. klasse uden eksaminer, lektier og karakterer. For dig der elsker frihed, fællesskab og fede oplevelser. Fik vi sagt, at vi først møder kl. 10? Læs mere om højskolen her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Chikako fra Den Internationale Højskole

"A friend of mine introduced them to me. I had been working for 10 years after graduating from university, but Corona made me want to rethink my future with a fresh perspective." Chikako fortæller om sit ophold hos Den Internationale Højskole (IPC) og hvorfor valget fandt på netop denne højskole. Læs mere i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Mød Gry fra Egå Ungdoms-Højskole

"Da jeg klikkede ind på Egå Ungdoms-Højskoles hjemmeside, var det som om alt gav mening, og jeg vidste at jeg havde fundet mit nye hjem." Læs mere om, hvorfor Gry valgte at tage på højskole, hvorfor det lige blev Egå Ungdoms-Højskole, hvad hun synes om opholdet og meget mere.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Christoffer fra Struer Højskole

"Det bedste ved opholdet på Struer Højskole har været samværet med de andre kursister." Christoffer fortæller her om sit ophold på Struer Højskole, hvorfor han valgte at tage på højskole og hvad han vil anbefale andre, der overvejet et højskoleophold. Læs mere her.  

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Liva fra Ryslinge Højskole

"Jeg havde et utroligt savn til skuespil, og fællesskabet. Jeg havde også bare enormt meget lyst til at være omgivet af mennesker, der deler samme passion og lyst." Liva fortæller om sit ophold på Ryslinge Højskole, hvorfor hun valgte netop Ryslinge Højskole og hvad hun vil anbefale andre, der overvejer at tage på højskole. Læs mere om Liva her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Den Internationale Højskole

På Den Internationale Højskole får du mulighed for en spændende hverdag sammen med en masse andre elever, hvoraf flertallet er internationale. Alt på højskolen foregår på engelsk, så hvis du trænger til at styrke dine engelskkundskaber, så er dette lige højskolen for dig! Læs meget mere om Den Internationale Højskole her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Johan Borups Højskole

Drømmer du om at gå på en højskole midt i storbyen, og er du glad for kunst? Så er Johand Borups Højskole i København muligvis lige noget for dig. Denne højskole har en stærk kunstnerisk profil, og på Johan Borups Højskole finder du syv kunstneriske linjer. Læs mere lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Ubberup Højskole

Ubberup Højskole har siden 2000 haft fokus på sund livsstil og varig livsstilændring - og med stor succes. Hvert år hjælper højskolen omkring 400 elever med at realisere deres drømme og mål. Læs mere om livsstilshøjskolen Ubberup her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Caroline fra Ubberup Højskole

"Det bedste ved Ubberup er ens egen udvikling. Man lærer sig selv bedre at kende, og man begynder at hvile mere i sig selv." Her kan du læse mere om Carolines ophold på Ubberup Højskole, hvorfor hun valgte at tage på højskole og hvilke råd hun vil give til andre, der overvejer at tage på højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 14-10-2022

Mød Kristian fra Krabbesholm Højskole

"Krabbesholm Højskole er et rart og støttende rum at udvikle sig i, og man bliver bekræftet i sine kunstneriske visioner." Her kan du høre mere om Kristians ophold på Krabbesholm højskole, hvordan er typisk dag ser ud på skolen, og hvad Kristian vil anbefale andre, der overvejer et højskoleophold.

Læs mere
Sidst opdateret 12-01-2023

Mød Sophus fra Den Europæiske Filmhøjskole

"Det er svært at sige, hvad der er det bedste ved opholdet på Den Europæiske Filmhøjskole, for der er mange gode ting." Læs mere om Sophus' ophold på Den Europæiske Filmhøjskole, hvorfor valget faldt på netop denne højskole og meget mere lige her.

Læs mere