Mød Anna Amalie fra Kunsthøjskolen i Holbæk
20 apr 2023

Mød Anna Amalie fra Kunsthøjskolen i Holbæk

Drømmer du om lidt luftforandring og at der sker lidt nyt i hverdagen? Måske har tanken om et højskoleophold strejfet dit? Så er du landet det helt rigtige sted! Her vil Anna Amalie nemlig fortælle lidt om sit højskoleophold på Kunsthøjskolen i Holbæk. Anna Amalie vil ligeledes dele sine anbefalinger med dig, der sidder og overvejer et højskoleophold, samt hvorfor Anna Amalie selv valgte at tage på højskole. Læs meget mere i artiklen her, og bliv klogere på, hvad du kan forvente dig af et højskoleophold. 


Hvorfor valgte du netop Kunsthøjskolen i Holbæk?

Jeg havde brug for en forandring i mit liv. Jeg ville gerne opleve noget nyt, udvikle mig og få nye muligheder. Jeg valgte Holbæk Kunsthøjskole fordi jeg havde hørt godt om den fra mine bekendte. Udvalget af fag passede også perfekt til mine interesser. Skolen ligger midt i natur og har meget chamerende bygninger. Værkstederne er enormt smukke og virkelig dejlige at arbejde i.

Hvordan er fællesskabet på Kunsthøjskolen i Holbæk? 

Fælleskabet var rigtig godt, Holbæk er et sted med plads til alle type mennesker og deres individuelle behov. Der var plads til at udfolde sig og en støtte fra skolens side til dette. Det var et positivt miljø fyldt med nysgerrighed og interesse til at lære mere, snakke sammen og åbne ens horisonter. Lærerne viste en oprigtig interesse i at lære mig og mit arbejde med kunsten at kende. Jeg følte en stor tryghed og glæde da jeg gik på skolen, og føler det stadig når jeg besøger skolen.

Hvordan ser en typisk dag ud for dig på Kunsthøjskolen i Holbæk?

Måltider, fællessamling, fordybning i værkstedet og en aften sammen med venner. Det er svært at forklare en typisk dag, for hver dag var ny og anerledes. Der var stadig en rutine men det blev aldrig kedeligt. Der var ugentlige talks med kunstnere, fest i weekenden hvis man var til det og hyggelige værkstedsdage.

Der var en frihed til at forme sin dag efter det man havde lyst. Eleverne var en stor del af at planlægge og finde på de forskellige begivenheder på skolen. I et samarbejde mellem skole og elever bliver opholdet noget helt særligt for hver årgang.

Jeg valgte Holbæk Kunsthøjskole fordi jeg havde hørt godt om den fra mine bekendte. Udvalget af fag passede også perfekt til mine interesser. Skolen ligger midt i natur og har meget chamerende bygninger.

Hvad er det bedste ved opholdet på Kunsthøjskolen i Holbæk?

Jeg udviklede mit kunstneriske udtryk og kom tættere på mig selv. Jeg lærte generelt meget den tid jeg var afsted. Om mennesker, om verdenen vi lever i og kunst. Jeg fik rigtig tætte venner, som jeg holder meget af.

Hvorfor vil du anbefale andre at tage på højskole og har du nogle gode råd?

Jeg vil anbefale at tage på højskole til ALLE. Også til de personer der ikke tror højskole er noget for dem. Der er plads til dig, for den du er. Det er sjovt, selvudviklende og lærerigt. Kom åbensindet og tag imod alle de forskellige nye oplevelser.

Er du interesseret i at gå på Kunsthøjskolen i Holbæk?

Læs mere om Kunsthøjskolen i Holbæk her

Senest opdateret: 20 apr 2023
Michelle Hjorth
Digital Content Specialist

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Joachim fra Vallekilde Højskole

"Jeg opdagede Vallekilde Højskole gennem en god ven, og var stort set solgt allerede første gang, jeg var på besøg tilbage i 2019." Læs mere om, hvorfor Joachim valgte et ophold på Vallekilde Højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Stine fra Vallekilde Højskole

"Det blev Vallekilde Højskole fordi jeg var på et kursus her i 2018, hvor jeg blev fuldstændig forelsket i stedet, bygningerne, naturen, lærerne, faget, maden og meget mere." Læs mere om, hvorfor Stine valgte et ophold på Vallekilde Højskole. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Line fra Aalborg Sportshøjskole

"En del vælger at tage ud og rejse i deres sabbatår for at få en masse fede oplevelser. Dette var også et stort ønske for mig, men det er desværre ikke den mest optimale løsning, når man har en hest med på sidelinjen." Læs mere om, hvorfor Line valgte et ophold på Aalborg Sportshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Sarah fra ISI Idrætshøjskole

"... Og med nærmere research på skolens hjemmeside og diverse sociale medier, så var jeg slet ikke i tvivl om, at ISI Idrætshøjskole var det rigtige sted for mig." Læs mere om, hvorfor Sarah valgte et ophold på ISI Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Sofie fra ISI Idrætshøjskole

"Jeg ville stadig gerne på højskole, fordi jeg elsker at møde nye mennesker, udover det så elsker jeg at spille fodbold. I den forbindelse fandt jeg ISI Idrætshøjskole, hvor jeg kunne kombinere begge." Læs mere om, hvorfor Sofie valgte et ophold på ISI Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på ISI Idrætshøjskole

Hvis du er vild med idræt, oplevelser og rejser, så er ISI Idrætshøjskole lige stedet for dig. Læs meget mere om, hvad du kan forvente af ISI Idrætshøjskole lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Mød Gry fra Egå Ungdoms-Højskole

"Da jeg klikkede ind på Egå Ungdoms-Højskoles hjemmeside, var det som om alt gav mening, og jeg vidste at jeg havde fundet mit nye hjem." Læs mere om, hvorfor Gry valgte at tage på højskole, hvorfor det lige blev Egå Ungdoms-Højskole, hvad hun synes om opholdet og meget mere.

Læs mere
Sidst opdateret 06-02-2023

Mød Julie fra Roskilde Festival Højskole

"Menneskene. Festerne. Det at du vågner op og bare er sammen med andre mennesker. Det at du lærer så meget omkring dig selv og hvordan du bedst fungerer i andres selskab." Julie fortæller om sit ophold på Roskilde Festival Højskole, hvorfor hun valgte netop denne højskole og hvad hun vil anbefale andre, der overvejer at tage på højskole. Læs mere om Julies ophold lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Rose fra Løgumkloster Højskole

"Løgumkloster giver eleven mulighed for enten at tage alle fag inden for et bestemt område, hvis man vil, eller man kan sprede det ud mellem kreativitet, selvindsigt, håndarbejde og musikalske evner." Her kan du læse om, hvorfor Rose valgte Løgumkloster Højskole og hendes anbefalinger til andre, der overvejer at tage på højskole. Læs mere her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Cecilie fra Vrå Højskole

"Jeg ville tage på højskole, så jeg kunne udvikle mine hobbyer og eksperimentere med nye medier. Jeg ved ikke, hvad jeg vil studere på universitet endnu, så jeg tænkte, at det ville være det perfekte tidspunkt til at tage en pause fra 'normal' skole." Læs mere om, hvorfor Cecilie valgte et ophold på Vrå Højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Caroline fra Ubberup Højskole

"Det bedste ved Ubberup er ens egen udvikling. Man lærer sig selv bedre at kende, og man begynder at hvile mere i sig selv." Her kan du læse mere om Carolines ophold på Ubberup Højskole, hvorfor hun valgte at tage på højskole og hvilke råd hun vil give til andre, der overvejer at tage på højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Masja fra Ubberup Højskole

"På Ubberup Højskole kan man arbejde med sig selv på en helhedsorienteret måde." Masja fortæller om sit højskoleophold på Ubberup Højskole, hvorfor hun valgte at tage på højskole og hvilke råd hun vil give til andre, der overvejer at tage på højskole. Læs mere her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Martin fra Ubberup Højskole

"Alle dage på Ubberup Højskole er fyldt med sjov motion, lækre måltider og morgensang." Martin valgte Ubberup Højskole af flere grunde. Læs mere om hans valg her, og få samtidig indblik i, hvorfor Martin ønskede at tage på højskole samt hans anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. 

Læs mere
Sidst opdateret 20-12-2022

Bliv elev på Krabbesholm Højskole

Krabbesholm er for alle. Især for dig, der længes efter at undersøge verden og tænke over fremtiden. At gå på Krabbesholm kræver ingen særlige forudsætninger. Her kan du udforske, udvikle dig og styrke dine kompetencer indenfor kunst, arkitektur, design og visuel kommunikation.

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2022

Mød Andreas fra Askov Højskole

"Det er meget socialt at være på højskole, og man lærer om sig selv og sine egne og andres grænser." På siden her kan du læse mere om Andreas' ophold på Askov Højskole, gode råd til andre, der overvejer et højskoleophold og hvorfor valget faldt på netop Askov Højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2023

Mød Mie fra Den Europæiske Filmhøjskole

"Jeg har altid elsket at fortælle historier, og film- og TV-branchen blev tillokkende i gymnasiet. Så da jeg hørte om EFC, lød det som et perfekt match!" Her kan du læse mere om, hvorfor Mie valgte Den Europæiske Filmhøjskole, hvad hun synes om opholdet, hvordan en typisk dag ser ud på EFC og meget mere.

Læs mere
Sidst opdateret 04-04-2023

Mød Nina fra Kunsthøjskolen i Holbæk

"Det bedste ved mit ophold var, at der, som højskolens motto også er, er plads til kunst." Læs med her, hvor Nina vil fortælle dig om sit højskoleophold på Kunsthøjskolen i Holbæk. Her vil Nina også dele sine anbefalinger til dig, der sidder og overvejer et højskoleophold, samt hvorfor Nina selv valgte at tage på højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 19-04-2023

Mød Thea fra Grundtvigs Højskole

Læs mere om Theas oplevelse på Grundtvigs Højskole, hvor hun har radio som A-fag, aktiv i naturensom B-fag, smykker som C-fag og keramik som D-fag. Bliv klogere på hvordan hverdagen ser ud på Grundtvigs!

Læs mere
Sidst opdateret 11-05-2023

Mød Julian fra Grundtvigs Højskole

Hvis du er nysgerrig på hvordan det er at gå på Højskole, og har du et bredt interessefelt, så er Grundtvigs Højskole måske noget for dig? Vil du blive klogere, så kan du læse med i artiklen og høre alt om Julians oplevelse på højskolen. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-05-2023

Gymnastikhøjskolen i Ollerup

Læs med om Ollerup Højskole, og bliv klogere på den danske institution, der har eksisteret i over 100 år. Skolen startede som Gymnastikhøjskolen i Ollerup og har altid haft gymnastik, den danske højskoletradition og fællesskab i sit hjerte. 

Læs mere