Mød Rebecca fra Askov Højskole
15 dec 2022

Mød Rebecca fra Askov Højskole

Trænger du til lidt forandring i hverdagen? Måske lære noget nyt, samtidig med at du har det sjovt, og måske bliver klogere på, hvad fremtiden skal bringe? Så kan du kigge i retning af et højskoleophold! Her fortæller Rebecca om sit højskoleophold, og hvorfor valget lige faldt på Askov Højskole. Rebecca vil desuden give dig et indblik i hverdagen på højskolen, hvad du kan forvente, og hvad du bør overveje, hvis du selv overvejer et højskoleophold.


Hvorfor valgte du netop Askov Højskole?

Jeg ville gerne på højskole for at finde ud af, hvad jeg skal læse bagefter. Jeg havde planlagt, at jeg ville have mindst et sabbatår og håbede, at det ville give afklaring for mig i forhold til, hvad jeg skal læse. Jeg var i tvivl om, om jeg skulle læse geofysik og rumteknologi eller litteraturvidenskab, og nu er jeg kommet frem til, at jeg tror, at det skal være litteraturvidenskab eller engelsk.  

Jeg søgte rundt på forskellige højskoler og syntes, at Litteraturlinjen på Askov så godt ud. For mig talte det også op, at det var langt væk fra København, så jeg kom et godt stykke væk hjemmefra og ikke bare ville tage hjem. Jeg ville gerne have det hele med og få det ekstra fællesskab ved at blive på skolen, og det har jeg fået. 

Hvordan er fællesskabet på Askov Højskole? 

Det er rigtig hyggeligt. Vi har et godt fællesskab, hvor alle kan være del af tingene og arrangere aktiviteter, som alle kan være med i. Fx var der en elev, der lavede en yoga-time, og det kunne vi bare tage med til. Vi laver mange ting sammen – ser film, spiller brætspil osv. 

Hvordan ser en typisk dag ud for dig på Askov Højskole?

Jeg står selvfølgelig op og går til morgenmad og så hen til morgensamlingen. Så er der den første runde linjefag afbrudt af en god snackpause. Om eftermiddagen er der fællesfag som ’Debatten’ eller valgfag.  

Om aftenen kan vi godt lide at hygge i vores fællesområder og slapper af sammen, eller vi tager ud for at lave noget sammen.  

Vi har et godt fællesskab, hvor alle kan være del af tingene og arrangere aktiviteter, som alle kan være med i.

Hvad er det bedste ved opholdet på Askov Højskole?

Der er mange gode ting. Jeg kan rigtig godt lide min undervisning og mine lærere og føler, jeg får udviklet mig meget. Det sociale er også rigtig godt. Man kan deltage i det, man vil – og der er ikke noget gruppepres med, at alle skal være på en bestemt måde, fx drikke lige meget og sådan noget. Her kan man deltage på den måde, som man selv vil og har lyst til. 

Hvordan var din studietur med Askov Højskole?

Vi har været på Færøerne, og det var faktisk også noget af det, der trak mig til Askov. Der er så megasmukt, og vi lavede så meget forskelligt på turen. Vi var på hike, vi så grindehvaldrab og var på shoppetur. Der er så megaskønne naturudsigter, så flot natur i det hele taget. Det gav virkelig mange gode oplevelser.

Hvorfor vil du anbefale andre at tage på højskole og har du nogle gode råd?

Det er en god måde enten at få en pause på eller komme i gang igen. For hvis du virkelig har stresset med arbejde, kommer du ned i gear på højskolen – og hvis du ikke har lavet noget, så kommer du i gear og kommer i gang.  

Det er fedt at være sammen med så mange mennesker. Typisk er man jo ikke så meget sammen med dem, man går i skole med, som man er her, hvor vi spiser og bor sammen, og det er fedt. 

Det er dejligt at kunne fordybe sig i noget, man interesserer sig for, og som man ikke kan få ved almindelig skolegang. Man får lov til at forme undervisningen mere, end man ellers gør.  

Mine gode råd er:  

  • Sørg for at gøre dit værelse til dit eget, mens du er der, så pynt op, så du får ejerskab og føler dig hjemme på værelset, for det kan du godt få behov for af og til.   
  • De første par uger er det vigtigt at gøre meget ud af at være sammen med folk, for så er det nemmere senere at trække dig lidt tilbage, uden at andre synes, du er asocial. 
  • Sig ja – også selv om det er noget, der måske virker mærkeligt, for det får man gode oplevelser ud af.  
  • Hvis du gerne vil lave et eller andet eller en tur ind til byen, så spørg andre, om de vil med. Det er der garanteret nogen, der gerne vil, så hiv fat i folk. På den måde lærer man hinanden at kende.  

Er du interesseret i at gå på Askov Højskole?

Læs mere om Askov Højskole

Senest opdateret: 15 dec 2022
Michelle Hjorth
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Amalie fra Viborg Idrætshøjskole

"Jeg fandt Viborg IH på ”Højskolerne.dk”s hjemmeside og valgte den ud fra deres virkelig fede faciliteter, og at der var stor variation i deres fag." Læs mere om, hvorfor Amalie valgte et højskoleophold hos Viborg Idrætshøjskole

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Mazz fra Viborg Idrætshøjskole

"Jeg valgte Viborg IH på baggrund af deres sindssyg fede placering og deres store mængde af faciliteter." Læs mere om, hvorfor Mazz valgte et højskoleophold hos Viborg Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Joachim fra Vallekilde Højskole

"Jeg opdagede Vallekilde Højskole gennem en god ven, og var stort set solgt allerede første gang, jeg var på besøg tilbage i 2019." Læs mere om, hvorfor Joachim valgte et ophold på Vallekilde Højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Stine fra Vallekilde Højskole

"Det blev Vallekilde Højskole fordi jeg var på et kursus her i 2018, hvor jeg blev fuldstændig forelsket i stedet, bygningerne, naturen, lærerne, faget, maden og meget mere." Læs mere om, hvorfor Stine valgte et ophold på Vallekilde Højskole. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Sarah fra ISI Idrætshøjskole

"... Og med nærmere research på skolens hjemmeside og diverse sociale medier, så var jeg slet ikke i tvivl om, at ISI Idrætshøjskole var det rigtige sted for mig." Læs mere om, hvorfor Sarah valgte et ophold på ISI Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Sofie fra ISI Idrætshøjskole

"Jeg ville stadig gerne på højskole, fordi jeg elsker at møde nye mennesker, udover det så elsker jeg at spille fodbold. I den forbindelse fandt jeg ISI Idrætshøjskole, hvor jeg kunne kombinere begge." Læs mere om, hvorfor Sofie valgte et ophold på ISI Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Christoffer fra Struer Højskole

"Det bedste ved opholdet på Struer Højskole har været samværet med de andre kursister." Christoffer fortæller her om sit ophold på Struer Højskole, hvorfor han valgte at tage på højskole og hvad han vil anbefale andre, der overvejet et højskoleophold. Læs mere her.  

Læs mere
Sidst opdateret 17-01-2023

Bliv elev på Struer Højskole

Struer Højskole er en livsstilshøjskole, hvor sundhed og velvære er i fokus. Læs meget mere om dine muligheder på Struer Højskole her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Løgumkloster Højskole

Bliv en del af et tæt fællesskab og få et fedt og intimt højskoleophold på Løgumkloster Højskole. Læs mere om dine muligheder på højskolen lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 10-02-2023

Bliv elev på Vrå Højskole

Vrå Højskole er kendt for fotografi, musik, kunst, keramik, syning og design og udeliv. Her er det tid til udvikling, fordybelse og fællesskab, samt oplevelser sammen. På hvert semester er der desuden mulighed for at tage på studietur. Læs mere om højskolen her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Den Internationale Højskole

På Den Internationale Højskole får du mulighed for en spændende hverdag sammen med en masse andre elever, hvoraf flertallet er internationale. Alt på højskolen foregår på engelsk, så hvis du trænger til at styrke dine engelskkundskaber, så er dette lige højskolen for dig! Læs meget mere om Den Internationale Højskole her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Ubberup Højskole

Ubberup Højskole har siden 2000 haft fokus på sund livsstil og varig livsstilændring - og med stor succes. Hvert år hjælper højskolen omkring 400 elever med at realisere deres drømme og mål. Læs mere om livsstilshøjskolen Ubberup her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Martin fra Ubberup Højskole

"Alle dage på Ubberup Højskole er fyldt med sjov motion, lækre måltider og morgensang." Martin valgte Ubberup Højskole af flere grunde. Læs mere om hans valg her, og få samtidig indblik i, hvorfor Martin ønskede at tage på højskole samt hans anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. 

Læs mere
Sidst opdateret 20-12-2022

Bliv elev på Krabbesholm Højskole

Krabbesholm er for alle. Især for dig, der længes efter at undersøge verden og tænke over fremtiden. At gå på Krabbesholm kræver ingen særlige forudsætninger. Her kan du udforske, udvikle dig og styrke dine kompetencer indenfor kunst, arkitektur, design og visuel kommunikation.

Læs mere
Sidst opdateret 14-10-2022

Mød Kristian fra Krabbesholm Højskole

"Krabbesholm Højskole er et rart og støttende rum at udvikle sig i, og man bliver bekræftet i sine kunstneriske visioner." Her kan du høre mere om Kristians ophold på Krabbesholm højskole, hvordan er typisk dag ser ud på skolen, og hvad Kristian vil anbefale andre, der overvejer et højskoleophold.

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2022

Mød Andreas fra Askov Højskole

"Det er meget socialt at være på højskole, og man lærer om sig selv og sine egne og andres grænser." På siden her kan du læse mere om Andreas' ophold på Askov Højskole, gode råd til andre, der overvejer et højskoleophold og hvorfor valget faldt på netop Askov Højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2022

Bliv elev på Askov Højskole

Askov Højskole har eksisteret siden 1865, og er et sted, der er fuld af historie. Askov er en mindre højskole, hvor man kommer hinanden ved, og hvor der både er mulighed for at lære og have det sjovt samtidig. Læs mere om Askov Højskole her.

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2022

Mød Maria fra Askov Højskole

"Man får et helt særligt fællesskab og kommer ind i en boble og kan glemme alt andet og for et øjeblik give slip på alle de ting, man ellers har i sit liv – alle ’voksentingene’." Her kan du læse meget mere om, hvorfor Maria tog på højskole, og hvorfor det lige netop blev på Askov Højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 06-03-2023

Bliv elev på Surhs Højskole

Højskolen bygger videre på mere end 100 års erfaring fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, stiftet af iværksætteren Ingeborg Suhr. Suhrs er en fagspecialiseret højskole med fokus på mad, gastronomi, bæredygtighed og kulturliv. Højskolen er for dig, der vil arbejde kreativt, blive inspireret til at tænke nyt – og spise en masse god mad i et fællesskab.

Læs mere
Sidst opdateret 03-03-2023

Mød Rigmor fra Surhs Højskole

Drømmer du om et helt særligt fællesskab og en oplevelse for livet? Er du optaget af mad, storbyliv og har lyst til at dyrke København? Så læs med i interviewet, hvor du kan lære mere om Rigmors oplevelse af Sturhs Højskole, midt i storbyen.

Læs mere