Mød Rebecca fra Askov Højskole

"Jeg søgte rundt på forskellige højskoler og syntes, at Litteraturlinjen på Askov så godt ud." Her kan du læse mere om Rebeccas ophold på Askov Højskole.

Mød Rebecca fra Askov Højskole

Trænger du til lidt forandring i hverdagen? Måske lære noget nyt, samtidig med at du har det sjovt, og måske bliver klogere på, hvad fremtiden skal bringe? Så kan du kigge i retning af et højskoleophold! Her fortæller Rebecca om sit højskoleophold, og hvorfor valget lige faldt på Askov Højskole. Rebecca vil desuden give dig et indblik i hverdagen på højskolen, hvad du kan forvente, og hvad du bør overveje, hvis du selv overvejer et højskoleophold.


Hvorfor valgte du netop Askov Højskole?

Jeg ville gerne på højskole for at finde ud af, hvad jeg skal læse bagefter. Jeg havde planlagt, at jeg ville have mindst et sabbatår og håbede, at det ville give afklaring for mig i forhold til, hvad jeg skal læse. Jeg var i tvivl om, om jeg skulle læse geofysik og rumteknologi eller litteraturvidenskab, og nu er jeg kommet frem til, at jeg tror, at det skal være litteraturvidenskab eller engelsk.  

Jeg søgte rundt på forskellige højskoler og syntes, at Litteraturlinjen på Askov så godt ud. For mig talte det også op, at det var langt væk fra København, så jeg kom et godt stykke væk hjemmefra og ikke bare ville tage hjem. Jeg ville gerne have det hele med og få det ekstra fællesskab ved at blive på skolen, og det har jeg fået. 

Hvordan er fællesskabet på Askov Højskole? 

Det er rigtig hyggeligt. Vi har et godt fællesskab, hvor alle kan være del af tingene og arrangere aktiviteter, som alle kan være med i. Fx var der en elev, der lavede en yoga-time, og det kunne vi bare tage med til. Vi laver mange ting sammen – ser film, spiller brætspil osv. 

Hvordan ser en typisk dag ud for dig på Askov Højskole?

Jeg står selvfølgelig op og går til morgenmad og så hen til morgensamlingen. Så er der den første runde linjefag afbrudt af en god snackpause. Om eftermiddagen er der fællesfag som ’Debatten’ eller valgfag.  

Om aftenen kan vi godt lide at hygge i vores fællesområder og slapper af sammen, eller vi tager ud for at lave noget sammen.  

Vi har et godt fællesskab, hvor alle kan være del af tingene og arrangere aktiviteter, som alle kan være med i.

Hvad er det bedste ved opholdet på Askov Højskole?

Der er mange gode ting. Jeg kan rigtig godt lide min undervisning og mine lærere og føler, jeg får udviklet mig meget. Det sociale er også rigtig godt. Man kan deltage i det, man vil – og der er ikke noget gruppepres med, at alle skal være på en bestemt måde, fx drikke lige meget og sådan noget. Her kan man deltage på den måde, som man selv vil og har lyst til. 

Hvordan var din studietur med Askov Højskole?

Vi har været på Færøerne, og det var faktisk også noget af det, der trak mig til Askov. Der er så megasmukt, og vi lavede så meget forskelligt på turen. Vi var på hike, vi så grindehvaldrab og var på shoppetur. Der er så megaskønne naturudsigter, så flot natur i det hele taget. Det gav virkelig mange gode oplevelser.

Hvorfor vil du anbefale andre at tage på højskole og har du nogle gode råd?

Det er en god måde enten at få en pause på eller komme i gang igen. For hvis du virkelig har stresset med arbejde, kommer du ned i gear på højskolen – og hvis du ikke har lavet noget, så kommer du i gear og kommer i gang.  

Det er fedt at være sammen med så mange mennesker. Typisk er man jo ikke så meget sammen med dem, man går i skole med, som man er her, hvor vi spiser og bor sammen, og det er fedt. 

Det er dejligt at kunne fordybe sig i noget, man interesserer sig for, og som man ikke kan få ved almindelig skolegang. Man får lov til at forme undervisningen mere, end man ellers gør.  

Mine gode råd er:  

  • Sørg for at gøre dit værelse til dit eget, mens du er der, så pynt op, så du får ejerskab og føler dig hjemme på værelset, for det kan du godt få behov for af og til.   
  • De første par uger er det vigtigt at gøre meget ud af at være sammen med folk, for så er det nemmere senere at trække dig lidt tilbage, uden at andre synes, du er asocial. 
  • Sig ja – også selv om det er noget, der måske virker mærkeligt, for det får man gode oplevelser ud af.  
  • Hvis du gerne vil lave et eller andet eller en tur ind til byen, så spørg andre, om de vil med. Det er der garanteret nogen, der gerne vil, så hiv fat i folk. På den måde lærer man hinanden at kende.  

Er du interesseret i at gå på Askov Højskole?

Læs mere om Askov Højskole

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer