Alvilda fra Surhs Højskole
03 mar 2023

Mød Alvilda fra Surhs Højskole

Planlægger du et højskoleophold, og vil du gerne fordybe dig i smukke København, så er et ophold på Surhs Højskole måske det rette sted for dig? Læs mere om Alvildas ophold som elev på Surhs, og bliv klogere på hvordan livet på gastro-linjen og som beboer på Surhs Højskole er.


Hvorfor valgte du netop Suhrs Højskole?

Jeg valgte Suhrs højskole ud fra indtrykket jeg fik af skolens Instagram og hjemmeside, hvor jeg kunne mærke skolens værdier; læren om mad, værne om råvarerne og om hinanden. Jeg synes det virkede spændende, fordi jeg altid har interesseret mig for at lave mad og muligheden for at kunne dyrke det i et fællesskab.

Jeg er typen, der har haft det svært ved at koncentrere sig om en matematik aflevering, derfor blev jeg nysgerrig på, hvordan det ville være at gå på en skole, hvor man laver det man interesserer sig for, og faktisk gerne vil lære.

Oveni hatten så jeg, at Suhrs rejser til Italien for at smage på maden og opleve kulturen, og det syntes jeg lød så fedt. Derudover har Suhrs den fedeste lokation midt inde i byen omringet af alle muligheder.

Hvordan er fællesskabet på Suhrs Højskole? 

Suhrs fællesskab er anderledes end noget andet jeg har prøvet. I gymnasiet og i andre skolesammenhænge følte jeg, at der vart grupperinger, men på Suhrs oplevede jeg et bredt fællesskab, der kunne rumme alle slags mennesker. Fællesskabet var meget mangfoldigt, og blev dyrket under de gode middage i kombination med højskolesang.

"

Underviserne var også en del fællesskabet, da der ikke var samme ‘autoritet’ som en lærer normalt har. Det skabte en afslappethed, og at man kunne ytre sig man ville. Det var et fællesskab man kunne slappe af i og være sig selv.

Hvordan så en typisk dag ud for dig på Suhrs Højskole?

For mit vedkommende var en typisk dag, at vågne op - tage det nærmeste tøj på, frisere garnet lidt, og så lige et smut op til morgenmaden med frisklavede boller og derefter morgensamling med aktiviteter, sange og lidt kaffeånde. Så var man ligesom vågen og klar til programmet. Mandag og tirsdag havde jeg mit lingefag- gastro! Så det var bare i gang med at fyre op for gryderne og lave spændende forberedelser efterfulgt af frokost om tirsdagen. De to dage var også kombineret med en pause fra køkkenet, og erstattet med et bevægelsesfag. De andre dage gik med spændende valgfag, udflugter, verdenskøkkener og smag på. Efter nogle dage med en masse spændende fag slappede vi typisk af med brætsspil, hjemmelavet barista kaffe, snacks og en lille eftermiddagshapser. Om aftenen lavede vi skiftevis lækker aftensmad, og derefter hygge med en film, en aftensaktivitet eller en lille øl ude i byen.

Hvad er det bedste ved opholdet på Suhrs Højskole?

Jeg føler virkelig, at der er mange ting jeg har taget med videre. Det var helt særligt at ”gå i skole”, uden et forventningspres. Undervisningen var mere en samtale og ikke kun lytning, der gjorde mig træt forhen. Underviserne på Suhrs var dygtige til at inddrage os elever, og man kunne mærke at de var ligeså begejstrede som os, når vi lærte nye ting. Det var også en fed oplevelse at være en del af et fællesskab, der kunne rumme alle afkroge. Og ikke mindst alle de mega seje ting vi har lært, som jeg har benyttet en masse af efter jeg er kommet hjem, hvor den har stået på chutneyer, grønne olier, og surdej! Tænk at det kan lade sig gøre at gå i skole, og lave sin hobby hver dag!

Hvordan var din studietur med Suhrs Højskole?

Vi var på tur 10 dage til Norditalien, og nøøøj hvor var det lækkert, vi kørte i tog derhen, og jeg var i underholdningsgruppen, hvor vi havde planlagt forskellige lege og quizzer til turen. Jeg havde aldrig prøvet at rejse med tog på den måde, og det var virkelig fedt! På turen blev vi introduceret til gastronomiens ophav på flere forskellige måder; lokale gårde, vinsmagning, det gastronomiske universitet, trøffelfestival, og ikke mindst alt det lækre mad. Det var anderledes end andre rejser jeg havde været på, fordi vi havde adgang til oplevelser som ‘normale turister’ formentlig ikke opdager - såsom en lokal olivengård, kursus i ægte pasta og pesto, besøg på lemoncellofarm, og at overnatte på et gammelt nonnekloster! Listen kunne blive ved ligesom min kamerarulle, der er fyldt med dejlige madbilleder fra turen. Udover de nice oplevelser boede vi i hytter ved siden af hinanden, hvor vi havde fællesaftensmad og tour de chambre - jeg kunne sagtens tage sådan en tur igen!

Hvorfor vil du anbefale andre at tage på højskole og har du nogle gode råd?

Jeg vil anbefale ALLE at tage på højskole, og forfølge det man interesserer sig for, og mærke et fællesskab, der drejer sig om at dyrke hinanden og fælles værdier. Derudover er det mit indtryk at nogle går lidt i ‘stå’ i deres sabbatår. Man har alle muligheder, men ender måske med et fuldtidsjob, uden en egentlig retning.

Højskolen blev min redning til at finde en vej igen, og jeg er blevet inspireret til at tage en masse udfordrende valg og forfølge mine drømme. Derudover, hvis man har været lidt træt af et langt skoleforløb, synes jeg virkelig, det her bringer lysten tilbage, da det er en helt anden måde at få undervisning på.

Et godt råd er at være åben overfor de nye oplevelser, som måske virker nervepirrende eller ude af ens comfort zone. Mit andet råd er at have ‘ja-hatten’ på og give opholdet et ordentligt skud. Jeg syntes det var lidt vildt at skulle på en skole med en masse mennesker som jeg ikke kendte, men det viste sig at blive det fedeste!

Er du også interesseret i Surhs Højskole?

Læs mere om Surhs Højskole

Senest opdateret: 03 mar 2023
Emilia Rooed Pedersen
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Amalie fra Viborg Idrætshøjskole

"Jeg fandt Viborg IH på ”Højskolerne.dk”s hjemmeside og valgte den ud fra deres virkelig fede faciliteter, og at der var stor variation i deres fag." Læs mere om, hvorfor Amalie valgte et højskoleophold hos Viborg Idrætshøjskole

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Viborg Idrætshøjskole

Viborg Idrætshøjskole byder på masser af fed sport, idræt, kultur og fællesskab Som elev på Viborg Idrætshøjskole træder du ind i et frirum, hvor alt er muligt. Læs mere om hvad du kan forvente af Viborg Idrætshøjskole her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Stine fra Vallekilde Højskole

"Det blev Vallekilde Højskole fordi jeg var på et kursus her i 2018, hvor jeg blev fuldstændig forelsket i stedet, bygningerne, naturen, lærerne, faget, maden og meget mere." Læs mere om, hvorfor Stine valgte et ophold på Vallekilde Højskole. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Malene fra Aalborg Sportshøjskole

"I en alder af 28 år, besluttede jeg mig for at blive personlig træner gennem Aalborg Sportshøjskole, som skulle tage mig et halvt år." Malene fortæller om sit højskoleophold på Aalborg Sportshøjskole, hvorfor hun ville på højskole og hendes anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Sarah fra ISI Idrætshøjskole

"... Og med nærmere research på skolens hjemmeside og diverse sociale medier, så var jeg slet ikke i tvivl om, at ISI Idrætshøjskole var det rigtige sted for mig." Læs mere om, hvorfor Sarah valgte et ophold på ISI Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Sofie fra ISI Idrætshøjskole

"Jeg ville stadig gerne på højskole, fordi jeg elsker at møde nye mennesker, udover det så elsker jeg at spille fodbold. I den forbindelse fandt jeg ISI Idrætshøjskole, hvor jeg kunne kombinere begge." Læs mere om, hvorfor Sofie valgte et ophold på ISI Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Gul fra Den Internationale Højskole

"The whole concept of folk high school does not exist where I come from, so I was very curious and decided to experience it in a place where students come from all over the world, since I love learning and experiencing other cultures." Gul fortæller om sit højskoleophold på Den Internationale Højskole (International People's College) og hendes anbefalinger til dig, der overvejer at tage på højskole. Læs mere i denne artikel. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Mød Laura fra Egå Ungdoms-Højskole

"Fællesskabet er vildt godt på EUH, da vi har så meget mulighed for at være sammen og arbejde sammen om ting. Vi har mulighed for at arrangere ting sammen i skoletiden, og det hjælper meget på fællesskabet." Læs mere om, hvorfor Laura valgte at tage på højskole, hvorfor det lige blev Egå Ungdoms-Højskole, hvad hun synes om opholdet og meget mere.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Ryslinge Højskole

Mærk stemningen på Ryslinge Højskole og se glimt fra livet på en teaterhøjskole! Læs meget mere om dine muligheder på højskolen lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Sille fra Løgumkloster Højskole

"Jeg tog på højskole for at udfordre og udvikle mig selv samt mine kompetencer. Jeg havde et halvt år hvor jeg ikke vidste hvad jeg ville og skulle, og så derfor højskole som en oplagt mulighed, for både at finde nogle interesser og måske få en afklaring på min fremtid." Læs mere om hvorfor Sille valgte et ophold på Løgumkloster Højskole samt hvad hun har af anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Den Internationale Højskole

På Den Internationale Højskole får du mulighed for en spændende hverdag sammen med en masse andre elever, hvoraf flertallet er internationale. Alt på højskolen foregår på engelsk, så hvis du trænger til at styrke dine engelskkundskaber, så er dette lige højskolen for dig! Læs meget mere om Den Internationale Højskole her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Cecilie fra Vrå Højskole

"Jeg ville tage på højskole, så jeg kunne udvikle mine hobbyer og eksperimentere med nye medier. Jeg ved ikke, hvad jeg vil studere på universitet endnu, så jeg tænkte, at det ville være det perfekte tidspunkt til at tage en pause fra 'normal' skole." Læs mere om, hvorfor Cecilie valgte et ophold på Vrå Højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Johan Borups Højskole

Drømmer du om at gå på en højskole midt i storbyen, og er du glad for kunst? Så er Johand Borups Højskole i København muligvis lige noget for dig. Denne højskole har en stærk kunstnerisk profil, og på Johan Borups Højskole finder du syv kunstneriske linjer. Læs mere lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Safia fra Johan Borups Højskole

"Jeg havde brug for et frirum til at kunne udfolde mine evner inden for arkitektonisk forståelse af form og rum." På denne side kan du læse mere om, hvorfor Safia valgte et højskoleophold, hvorfor hun valgte netop Johan Borups Højskole, hvad der var det bedste ved opholdet og meget mere. Læs med her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Caroline fra Ubberup Højskole

"Det bedste ved Ubberup er ens egen udvikling. Man lærer sig selv bedre at kende, og man begynder at hvile mere i sig selv." Her kan du læse mere om Carolines ophold på Ubberup Højskole, hvorfor hun valgte at tage på højskole og hvilke råd hun vil give til andre, der overvejer at tage på højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Masja fra Ubberup Højskole

"På Ubberup Højskole kan man arbejde med sig selv på en helhedsorienteret måde." Masja fortæller om sit højskoleophold på Ubberup Højskole, hvorfor hun valgte at tage på højskole og hvilke råd hun vil give til andre, der overvejer at tage på højskole. Læs mere her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Magnus fra Ubberup Højskole

"Jeg ville gerne på højskole, fordi jeg havde behov for at prøve noget nyt – og jeg synes, det er fedt med et sted, hvor man kan udvikle sig og møde nye venner." Læs meget mere om Magnus' beslutning om at tage på højskole, hvorfor det blev Ubberup Højskole og meget mere lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2022

Mød Andreas fra Askov Højskole

"Det er meget socialt at være på højskole, og man lærer om sig selv og sine egne og andres grænser." På siden her kan du læse mere om Andreas' ophold på Askov Højskole, gode råd til andre, der overvejer et højskoleophold og hvorfor valget faldt på netop Askov Højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 12-01-2023

Mød Sophus fra Den Europæiske Filmhøjskole

"Det er svært at sige, hvad der er det bedste ved opholdet på Den Europæiske Filmhøjskole, for der er mange gode ting." Læs mere om Sophus' ophold på Den Europæiske Filmhøjskole, hvorfor valget faldt på netop denne højskole og meget mere lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2023

Bliv elev på Den Europæiske Filmhøjskole

I det idylliske Ebeltoft finder du Den Europæiske Filmhøjskole, der har eksisteret siden 1993 og som er specialiseret i filmproduktion. Den Europæiske Filmhøjskole går også under navnet European Film College, der vidner om højskolens internationalt anerkendte forløb.

Læs mere