Mød Julian fra Grundtvigs Højskole

Vil du blive klogere på mulighederne på Grundtvigs Højskole, så kan du læse med i artiklen og høre alt om Julians oplevelse på højskolen her. 

Mød Julian fra Grundtvigs Højskole

Hvis du er nysgerrig på hvordan det er at gå på Højskole, og har du et bredt interessefelt, så er Grundtvigs Højskole måske noget for dig? Vil du blive klogere, så kan du læse med i artiklen og høre alt om Julians oplevelse på højskolen. 



Hvad er dine linjefag?
Jeg går på Grundtvigs Højskole som ligger i Hillerød. Jeg har musik som A-fag, Skab en festival som B-fag, Smykker som C-fag og Analog fotografi som D-fag. Ulignende størstedelen af andre højskoler, så sammensætter vi selv vores skema her på
Grundtvigs. Det var en af hovedgrundende til at jeg valgte Grundtvigs, og hvis man ikke er glad for sine fag, kan man sagtens bytte indbyrdes. Og hvis det ikke lykkedes er der også en 2. periode hvor man igen kan vælge nye fag:)


Hvorfor ville du gå på højskole og hvorfor valgte du Grundtvigs Højskole?
Jeg gik også på efterskole og holdte meget af sammenholdet som det bragte, så det var helt klart en drivkraft. I forlængelse af det, så jeg det også som en opgradering fra efterskole, fordi man nu er et mere dannet menneske end man var da man var 15 år gammel, og har man har meget mere frihed til at gøre det man har lyst til. Udover det gjorde jeg det også for at hygge mig, udvide min horisont og møde nye mennekser:)


Hvordan er miljøet/fælleskabet på skolen?
Det er rigtig godt, folk kommer godt ud af det med hinanden. Der er selvfølgelig grupperinger, som der altid vil være når man bor med så mange mennesker sammen, men de er bestemt ikke bindende. Man kan sagtens flyde rundt på skolen
og hygge med dem der nu er der man befinder sig. Elev-engagementet er også stort, der er altid elev arrangerede aktiviteter og arragenmenter, i alt fra filmaften til temaweekend.


Hvordan ser en typisk dag for dig ud på din højskole?
Jeg vågner omkring en 8-tiden, hopper i tøjet, børster tænder, får Birckenstocksne på og så ned til morgenmad. Efter morgenmad er der morgensamling der altid begynder med en sang fra højskolebogen. Derefter er der undervisning fra 9-11:45, og så frokost fra 12:15, til hvornår man nu er færdig med at spise. Kl 14-16 er der undervisning igen, og fra 16-18 er der frit spil. Kl 18 spiser vi aftensmad og efter det vil der nogen af ugens dage enten være foredrag eller andre arrangementer. Kl 22- 24 går jeg typisk til køjs.


Hvad er det bedste ved opholdet?
Det er helt klart menneskerne. Man får virkelig nogle tætte bånd når man bor så tæt og går så meget op af hinanden. Alle på min højskole vil også fællesskabet og hinanden rigtig meget så det styrker virkelig også udviklingen af relationerne. Derudover er det også en legeplads for nye interresser, man har mere tid til at udfolde sigmed det man brænder for, og man får rig mulighed for at opdage nye brandpunkter, igennem både undervisnig men også sine højskole kammerater.


Hvor går studieturen hen?
Vi har endnu ikke været på studietur, men det skal vi her i slutningen på måneden (April). Vi tager afsted med vores A-fag og jeg skal til Berlin sammen med Musik holdet. Vi skal ud og høre musik, gå opdagelse i byen og spise god mad og generelt bare hygge os. 5 dage inde på studieturen er den egentlig slut, men os elever har valgt at blive et par dage sammen med de andre A-fag, som tager turen over til os i Berlin.


Hvorfor vil du anbefale andre at tage på højskole og har du nogle gode råd?
Jeg tror fællesskabet er noget af det vigtigste vi mennesker har, og det kan man roligt sige at der er nok af på højskole. Jeg vil næsten gå så langt at sige at det er livsændrende, i den forstand at man virkelig udvikler sig igennem andre mennesker
og nye brandpunkter. Det er en tid der fyldt med sjov og hygge og jeg synes at alle skal have glæden af at opleve det. Hvis jeg skulle komme med nogle gode råd skulle det nok være, at man skal være sig selv, det kommer man længst med på en højskole. Det er lang tid at gå og lege en anden person. Man skal også komme med et åbent sind og ikke nedslå noget eller nogen man ikke finder interresant ved første øjekast, da det hurtigt kan ændre sig.

Er du også interesseret i Grundtvigs Højskole? 

Læs mere om Grundtvigs Højskole

Emilia Pedersen

Emilia Pedersen

Digital Content Editor (Vis mere)
Emilia arbejder som Digital Content Editor på studentum.dk. Emilia er blandt andet ekspert i kreative uddannelser, og så er hun skarp på barselsreglerne. Hun har en kandidat fra Københavns Universitet i Visuel Kultur. (Mindre)

Omkring

Emilia arbejder som Digital Content Editor på studentum.dk. Emilia er blandt andet ekspert i kreative uddannelser, og så er hun skarp på barselsreglerne. Hun har en kandidat fra Københavns Universitet i Visuel Kultur.

Annoncer