Mød Julian fra Grundtvigs Højskole
11 maj 2023

Mød Julian fra Grundtvigs Højskole

Hvis du er nysgerrig på hvordan det er at gå på Højskole, og har du et bredt interessefelt, så er Grundtvigs Højskole måske noget for dig? Vil du blive klogere, så kan du læse med i artiklen og høre alt om Julians oplevelse på højskolen. Hvad er dine linjefag?


Jeg går på Grundtvigs Højskole som ligger i Hillerød. Jeg har musik som A-fag, Skab en festival som B-fag, Smykker som C-fag og Analog fotografi som D-fag. Ulignende størstedelen af andre højskoler, så sammensætter vi selv vores skema her på
Grundtvigs. Det var en af hovedgrundende til at jeg valgte Grundtvigs, og hvis man ikke er glad for sine fag, kan man sagtens bytte indbyrdes. Og hvis det ikke lykkedes er der også en 2. periode hvor man igen kan vælge nye fag:)


Hvorfor ville du gå på højskole og hvorfor valgte du Grundtvigs Højskole?


Jeg gik også på efterskole og holdte meget af sammenholdet som det bragte, så det var helt klart en drivkraft. I forlængelse af det, så jeg det også som en opgradering fra efterskole, fordi man nu er et mere dannet menneske end man var da man var 15 år gammel, og har man har meget mere frihed til at gøre det man har lyst til. Udover det gjorde jeg det også for at hygge mig, udvide min horisont og møde nye mennekser:)


Hvordan er miljøet/fælleskabet på skolen?


Det er rigtig godt, folk kommer godt ud af det med hinanden. Der er selvfølgelig grupperinger, som der altid vil være når man bor med så mange mennesker sammen, men de er bestemt ikke bindende. Man kan sagtens flyde rundt på skolen
og hygge med dem der nu er der man befinder sig. Elev-engagementet er også stort, der er altid elev arrangerede aktiviter og arragenmenter, i alt fra filmaften til temaweekend.


Hvordan ser en typisk dag for dig ud på din højskole?

Jeg vågner omkring en 8-tiden, hopper i tøjet, børster tænder, får Birckenstocksne på og så ned til morgenmad. Efter morgenmad er der morgensamling der altid begynder med en sang fra højskolebogen. Derefter er der undervisning fra 9-11:45, og så frokost fra 12:15, til hvornår man nu er færdig med at spise. Kl 14-16 er der undervisning igen, og fra 16-18 er der frit spil. Kl 18 spiser vi aftensmad og efter det vil der nogen af ugens dage enten være foredrag eller andre arrangementer. Kl 22- 24 går jeg typisk til køjs.


Hvad er det bedste ved opholdet?


Det er helt klart menneskerne. Man får virkelig nogle tætte bånd når man bor så tæt og går så meget op af hinanden. Alle på min højskole vil også fællesskabet og hinanden rigtig meget så det styrker virkelig også udviklingen af relationerne. Derudover er det også en legeplads for nye interresser, man har mere tid til at udfolde sigmed det man brænder for, og man får rig mulighed for at opdage nye brandpunkter, igennem både undervisnig men også sine højskole kammerater.


Hvor går studieturen hen?

Vi har endnu ikke været på studietur, men det skal vi her i slutningen på måneden (April). Vi tager afsted med vores A-fag og jeg skal til Berlin sammen med Musik holdet. Vi skal ud og høre musik, gå opdagelse i byen og spise god mad og generelt bare hygge os. 5 dage inde på studieturen er den egentlig slut, men os elever har valgt at blive et par dage sammen med de andre A-fag, som tager turen over til os i Berlin.


Hvorfor vil du anbefale andre at tage på højskole og har du nogle gode råd?


Jeg tror fællesskabet er noget af det vigtigste vi mennesker har, og det kan man roligt sige at der er nok af på højskole. Jeg vil næsten gå så langt at sige at det er livsændrende, i den forstand at man virkelig udvikler sig igennem andre mennesker
og nye brandpunkter. Det er en tid der fyldt med sjov og hygge og jeg synes at alle skal have glæden af at opleve det. Hvis jeg skulle komme med nogle gode råd skulle det nok være, at man skal være sig selv, det kommer man længst med på en højskole. Det er lang tid at gå og lege en anden person. Man skal også komme med et åbent sind og ikke nedslå noget eller nogen man ikke finder interresant ved første øjekast, da det hurtigt kan ændre sig.

Er du også interesseret i Grundtvigs Højskole? 

Læs mere om Grundtvigs Højskole

Senest opdateret: 11 maj 2023
Emilia Rooed Pedersen
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Vallekilde Højskole

Vallekilde Højskole er en almen højskole med fokus på kreativ produktion, tid til fordybelse og plads til at fejle. Læs mere om Vallekilde Højskole, og mulighederne på højskolen i denne artikel. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Stine fra Vallekilde Højskole

"Det blev Vallekilde Højskole fordi jeg var på et kursus her i 2018, hvor jeg blev fuldstændig forelsket i stedet, bygningerne, naturen, lærerne, faget, maden og meget mere." Læs mere om, hvorfor Stine valgte et ophold på Vallekilde Højskole. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Klara fra Viborg Idrætshøjskole

"Jeg elsker at mærke fællesskabet, som er på Viborg IH." Læs meget mere om, hvorfor Klara valgte et højskoleophold på Viborg Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Line fra Aalborg Sportshøjskole

"En del vælger at tage ud og rejse i deres sabbatår for at få en masse fede oplevelser. Dette var også et stort ønske for mig, men det er desværre ikke den mest optimale løsning, når man har en hest med på sidelinjen." Læs mere om, hvorfor Line valgte et ophold på Aalborg Sportshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Maja fra Aalborg Sportshøjskole

"Jeg elsker, elsker, elsker det højskolen har givet mig!" Maja fortæller om sit højskoleophold på Aalborg Sportshøjskole, hvorfor hun ville på højskole og hendes anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Mød Gry fra Egå Ungdoms-Højskole

"Da jeg klikkede ind på Egå Ungdoms-Højskoles hjemmeside, var det som om alt gav mening, og jeg vidste at jeg havde fundet mit nye hjem." Læs mere om, hvorfor Gry valgte at tage på højskole, hvorfor det lige blev Egå Ungdoms-Højskole, hvad hun synes om opholdet og meget mere.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Den Internationale Højskole

På Den Internationale Højskole får du mulighed for en spændende hverdag sammen med en masse andre elever, hvoraf flertallet er internationale. Alt på højskolen foregår på engelsk, så hvis du trænger til at styrke dine engelskkundskaber, så er dette lige højskolen for dig! Læs meget mere om Den Internationale Højskole her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Sif fra Johan Borups Højskole

"Jeg valgte Johan Borups Højskole fordi det passede med min hverdag, og derudover lød Musiklinjen rigtig fed." På denne side kan du læse mere om, hvorfor Sif valgte et højskoleophold, hvorfor hun valgte netop Johan Borups Højskole, hvad der var det bedste ved opholdet og meget mere. Læs med her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Ubberup Højskole

Ubberup Højskole har siden 2000 haft fokus på sund livsstil og varig livsstilændring - og med stor succes. Hvert år hjælper højskolen omkring 400 elever med at realisere deres drømme og mål. Læs mere om livsstilshøjskolen Ubberup her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Caroline fra Ubberup Højskole

"Det bedste ved Ubberup er ens egen udvikling. Man lærer sig selv bedre at kende, og man begynder at hvile mere i sig selv." Her kan du læse mere om Carolines ophold på Ubberup Højskole, hvorfor hun valgte at tage på højskole og hvilke råd hun vil give til andre, der overvejer at tage på højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 14-10-2022

Mød Kristian fra Krabbesholm Højskole

"Krabbesholm Højskole er et rart og støttende rum at udvikle sig i, og man bliver bekræftet i sine kunstneriske visioner." Her kan du høre mere om Kristians ophold på Krabbesholm højskole, hvordan er typisk dag ser ud på skolen, og hvad Kristian vil anbefale andre, der overvejer et højskoleophold.

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2022

Bliv elev på Askov Højskole

Askov Højskole har eksisteret siden 1865, og er et sted, der er fuld af historie. Askov er en mindre højskole, hvor man kommer hinanden ved, og hvor der både er mulighed for at lære og have det sjovt samtidig. Læs mere om Askov Højskole her.

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2022

Mød Maria fra Askov Højskole

"Man får et helt særligt fællesskab og kommer ind i en boble og kan glemme alt andet og for et øjeblik give slip på alle de ting, man ellers har i sit liv – alle ’voksentingene’." Her kan du læse meget mere om, hvorfor Maria tog på højskole, og hvorfor det lige netop blev på Askov Højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 12-01-2023

Mød Adam fra Den Europæiske Filmhøjskole

"Efter at have læst lidt om højskolen og set nogle film på deres hjemmeside var det klart, at det var det rigtige sted for mig." Her kan du læse mere om Adams ophold på European Film College, gode råd til andre, der overvejer et højskoleophold og hvorfor valget faldt på netop Den Europæiske Filmhøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 04-04-2023

Mød Nina fra Kunsthøjskolen i Holbæk

"Det bedste ved mit ophold var, at der, som højskolens motto også er, er plads til kunst." Læs med her, hvor Nina vil fortælle dig om sit højskoleophold på Kunsthøjskolen i Holbæk. Her vil Nina også dele sine anbefalinger til dig, der sidder og overvejer et højskoleophold, samt hvorfor Nina selv valgte at tage på højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 20-04-2023

Mød Anna Amalie fra Kunsthøjskolen i Holbæk

"Jeg udviklede mit kunstneriske udtryk og kom tættere på mig selv. Jeg lærte generelt meget den tid jeg var afsted." Her kan du læse meget mere om, hvorfor Anna Amalie valgte et ophold på Kunsthøjskolen i Holbæk.

Læs mere
Sidst opdateret 04-04-2023

Mød Valdemar fra Kunsthøjskolen i Holbæk

"Der er virkelig plads til, at man kan udfolde sig." På denne side kan du læse meget mere om, hvorfor Valdemar ville på højskole og hvorfor valget faldt på netop Kunsthøjskolen i Holbæk.

Læs mere
Sidst opdateret 16-05-2023

Bliv elev på Grundtvigs Højskole

Grundtvigs Højskole er en af Danmarks ældste højskoler og ligger i den charmerende by Hillerød, mindre end 40 km nord for København. Læs med i artiklen og bliv klogere på alt det højskolen kan tilbyde

Læs mere
Sidst opdateret 19-04-2023

Mød Thea fra Grundtvigs Højskole

Læs mere om Theas oplevelse på Grundtvigs Højskole, hvor hun har radio som A-fag, aktiv i naturensom B-fag, smykker som C-fag og keramik som D-fag. Bliv klogere på hvordan hverdagen ser ud på Grundtvigs!

Læs mere
Sidst opdateret 16-05-2023

Bliv elev på Ry Højskole

Bliv klogere på Ry Højskole, som er en af de ældste og mest traditionsrige højskoler i Danmark. Hvis du er interesseret i en højskole, hvor undervisning ikke bare foregår i et klasselokale - så læs med.

Læs mere