Mød Adam fra Den Europæiske Filmhøjskole

"Man føler sig tryg, hørt og godt tilpas." Her kan du læse mere om Adams ophold på European Film College, gode råd til andre, der overvejer et højskoleophold.

Mød Adam fra Den Europæiske Højskole

Går du og overvejer at højskoleophold, men ved du ikke hvad du kan forvente? Måske tør du ikke tage springet? Så er du landet det rigtige sted. Her vil Adam nemlig give dig et indblik i, hvordan højskoleopholdet på Den Europæiske Filmhøjskole har været for hans vedkommende. Derudover deler Adam sine bedste råd til dig, der overvejer at tage på højskole, og han fortæller om hvorfor han selv ville på højskole, og hvorfor det lige blev Den Europæiske Filmhøjskole.


Hvilken højskole går du på?

Jeg går på European Film College i Ebeltoft, og har gået her siden august 2022. Den første linje, jeg tog var Lys. Det var vigtigt for mig at tage dette fag, da det går hånd i hånd med den næste linje som jeg tog - nemlig Kamera. Jeg brænder for at være kamera operatør, så det var åbenlyst for mig at vælge det som min næste linje efter lys. Men som mit tredje fag valgte jeg Manuskript, hvilket kom lidt bag på mig, da jeg faktisk kom til denne skole uden nogen rigtig interesse for at skrive manuskripter. Men blev meget inspireret af nogle af de andre elevfilm her, så jeg tænkte, at jeg ville give det et skud, og før jeg så mig om, var jeg i fuld gang med at skrive en kort film, som bliver filmet i løbet af 2023. 

Hvorfor valgte du netop European Film College?

Jeg brugte lang tid på at lede efter den rigtige filmskole for mig, og den mest åbenlyse var Den Danske Filmskole. Dog tænkte jeg, at det kunne være rigtig sjovt at gå på en højskole først og ikke mindst bo der. Jeg var omkring et par andre skoler også, men ingen af dem virkede, som om deres niveau var højt nok. Indtil jeg fandt EFC! Efter at have læst lidt om højskolen og set nogle film på deres hjemmesidde var det klart, at det var det rigtige sted for mig. Jeg har allerede skabt så mange fantastiske minder, og ikke mindst en masse skønne venner. Så jeg fortryder intet, og kommer ikke til det på noget tidspunkt.

Hvordan er fællesskabet på European Film College? 

Fællesskabet er yderst godt. Alle her er vildt søde og snakkesalige, men det er ikke altid nemt at få snakket lige meget med alle, så der bliver hurtig skabt vennegrupper. Det betyder ikke, at folk bliver holdt ude af noget, man finder bare hurtig ud af, hvem man klikker bedre med end andre. En anden fed ting ved linjerne er, at det får en til at snakke med folk, som man måske ikke har snakket så meget med før, og på den måde får man nye venner. Men når alt er sagt, er det er fantastisk miljø, de har fået skabt. Man føler sig tryg, hørt og godt tilpas. 

Hvordan ser en typisk dag ud for dig på European Film College?

Det er ikke altid, at jeg spiser morgenmad, så på en typisk dag vågner jeg ved 8:30 tiden, hurtig bad og så ned til morgensang kl 8:50. Derefter - ved 9-tiden- går vi ind i vores største biograf "Big Bear", hvor en elev eller lærer står klar og har forberedt noget til morgensamling. Det kan for eksempel være en kort film, som de gerne vil vise alle, en sjov powerpoint, eller noget musik, og meget mere. Og så starter den første time kl 9:40, som så varer indtil frokost kl 12:20. På nogle dage har vi så også eftermiddagsundervisning, som starter kl 14:00 og stopper kl 17:00.

Kl. 18:30 er der aftensmad indtil kl 19:00, hvor der nogle gange er offentlig biograf for de lokale, og det kan vi elever købe billige billetter til. Det kan også være, at der bliver vist en dokumentar eller bare en eller anden spændende film, som en af lærerne har valgt. På det her tidspunkt er klokken omkring 21:00, og vi tilbringer som regel lidt tid i vores spisesal for at tale med de andre om den film vi lige så, høre, hvad andre synes om den osv. Derefter plejer jeg at hygge på mit værelse en times tid, indtil jeg går i seng.

Men når alt er sagt, er det er fantastisk miljø, de har fået skabt. Man føler sig tryg, hørt og godt tilpas. 

Hvad er det bedste ved opholdet på European Film College?

Det bedste ved opholdet er helt klart alle de fantastiske venner og minder, du får skabt, følelsen af frihed og at komme væk fra den indre by, hvor jeg kommer fra. Det er så sjovt at arbejde sammen med andre ligesindede. Vi er her jo alle af samme grund - det betyder også, at det er rigtig nemt at snakke med folk her. Hvis man ikke kan finde på noget at snakke om, kan man altid tale om film.

Skal du på studietur med European Film College?

Ja, vi skal til Berlin her i 2023. Det ser jeg rigtig meget frem til, selvom jeg ikke helt ved, hvad vi skal der, andet end at besøge det verdenskendte filmmuseum "Deutsche Kinemathek" - det bliver så spændende! Det ville heller ikke undre mig, hvis vi ikke lige skulle feste igennem på go’ gammel berlinsk maner.

Hvorfor vil du anbefale andre at tage på højskole og har du nogle gode råd?

Jeg ville helt klart anbefale at tage på højskole! Jeg lever 100% det bedste år i mit liv, og det kommer du også til! Mit eneste råd er bare at nyde det, mens du er her. Dagene går rigtig hurtigt, og før du ser dig om, er du allerede på vej hjem igen. Skab så mange venskaber som muligt, få så mange kontakter som muligt, og så bare have det sjovt, og oplev noget fed undervisning!

 

Er du interesseret i at gå på European Film College?

Læs mere om European Film College

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer