Mød Adam fra Den Europæiske Højskole

Mød Adam fra Den Europæiske Filmhøjskole

Går du og overvejer at højskoleophold, men ved du ikke hvad du kan forvente? Måske tør du ikke tage springet? Så er du landet det rigtige sted. Her vil Adam nemlig give dig et indblik i, hvordan højskoleopholdet på Den Europæiske Filmhøjskole har været for hans vedkommende. Derudover deler Adam sine bedste råd til dig, der overvejer at tage på højskole, og han fortæller om hvorfor han selv ville på højskole, og hvorfor det lige blev Den Europæiske Filmhøjskole.


Hvilken højskole går du på?

Jeg går på European Film College i Ebeltoft, og har gået her siden august 2022. Den første linje, jeg tog var Lys. Det var vigtigt for mig at tage dette fag, da det går hånd i hånd med den næste linje som jeg tog - nemlig Kamera. Jeg brænder for at være kamera operatør, så det var åbenlyst for mig at vælge det som min næste linje efter lys. Men som mit tredje fag valgte jeg Manuskript, hvilket kom lidt bag på mig, da jeg faktisk kom til denne skole uden nogen rigtig interesse for at skrive manuskripter. Men blev meget inspireret af nogle af de andre elevfilm her, så jeg tænkte, at jeg ville give det et skud, og før jeg så mig om, var jeg i fuld gang med at skrive en kort film, som bliver filmet i løbet af 2023. 

Hvorfor valgte du netop European Film College?

Jeg brugte lang tid på at lede efter den rigtige filmskole for mig, og den mest åbenlyse var Den Danske Filmskole. Dog tænkte jeg, at det kunne være rigtig sjovt at gå på en højskole først og ikke mindst bo der. Jeg var omkring et par andre skoler også, men ingen af dem virkede, som om deres niveau var højt nok. Indtil jeg fandt EFC! Efter at have læst lidt om højskolen og set nogle film på deres hjemmesidde var det klart, at det var det rigtige sted for mig. Jeg har allerede skabt så mange fantastiske minder, og ikke mindst en masse skønne venner. Så jeg fortryder intet, og kommer ikke til det på noget tidspunkt.

Hvordan er fællesskabet på European Film College? 

Fællesskabet er yderst godt. Alle her er vildt søde og snakkesalige, men det er ikke altid nemt at få snakket lige meget med alle, så der bliver hurtig skabt vennegrupper. Det betyder ikke, at folk bliver holdt ude af noget, man finder bare hurtig ud af, hvem man klikker bedre med end andre. En anden fed ting ved linjerne er, at det får en til at snakke med folk, som man måske ikke har snakket så meget med før, og på den måde får man nye venner. Men når alt er sagt, er det er fantastisk miljø, de har fået skabt. Man føler sig tryg, hørt og godt tilpas. 

Hvordan ser en typisk dag ud for dig på European Film College?

Det er ikke altid, at jeg spiser morgenmad, så på en typisk dag vågner jeg ved 8:30 tiden, hurtig bad og så ned til morgensang kl 8:50. Derefter - ved 9-tiden- går vi ind i vores største biograf "Big Bear", hvor en elev eller lærer står klar og har forberedt noget til morgensamling. Det kan for eksempel være en kort film, som de gerne vil vise alle, en sjov powerpoint, eller noget musik, og meget mere. Og så starter den første time kl 9:40, som så varer indtil frokost kl 12:20. På nogle dage har vi så også eftermiddagsundervisning, som starter kl 14:00 og stopper kl 17:00.

Kl. 18:30 er der aftensmad indtil kl 19:00, hvor der nogle gange er offentlig biograf for de lokale, og det kan vi elever købe billige billetter til. Det kan også være, at der bliver vist en dokumentar eller bare en eller anden spændende film, som en af lærerne har valgt. På det her tidspunkt er klokken omkring 21:00, og vi tilbringer som regel lidt tid i vores spisesal for at tale med de andre om den film vi lige så, høre, hvad andre synes om den osv. Derefter plejer jeg at hygge på mit værelse en times tid, indtil jeg går i seng.

Men når alt er sagt, er det er fantastisk miljø, de har fået skabt. Man føler sig tryg, hørt og godt tilpas. 

Hvad er det bedste ved opholdet på European Film College?

Det bedste ved opholdet er helt klart alle de fantastiske venner og minder, du får skabt, følelsen af frihed og at komme væk fra den indre by, hvor jeg kommer fra. Det er så sjovt at arbejde sammen med andre ligesindede. Vi er her jo alle af samme grund - det betyder også, at det er rigtig nemt at snakke med folk her. Hvis man ikke kan finde på noget at snakke om, kan man altid tale om film.

Skal du på studietur med European Film College?

Ja, vi skal til Berlin her i 2023. Det ser jeg rigtig meget frem til, selvom jeg ikke helt ved, hvad vi skal der, andet end at besøge det verdenskendte filmmuseum "Deutsche Kinemathek" - det bliver så spændende! Det ville heller ikke undre mig, hvis vi ikke lige skulle feste igennem på go’ gammel berlinsk maner.

Hvorfor vil du anbefale andre at tage på højskole og har du nogle gode råd?

Jeg ville helt klart anbefale at tage på højskole! Jeg lever 100% det bedste år i mit liv, og det kommer du også til! Mit eneste råd er bare at nyde det, mens du er her. Dagene går rigtig hurtigt, og før du ser dig om, er du allerede på vej hjem igen. Skab så mange venskaber som muligt, få så mange kontakter som muligt, og så bare have det sjovt, og oplev noget fed undervisning!

 

Er du interesseret i at gå på European Film College?

Læs mere om European Film College

Senest opdateret: 12 jan 2023
Michelle Hjorth
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Amalie fra Viborg Idrætshøjskole

"Jeg fandt Viborg IH på ”Højskolerne.dk”s hjemmeside og valgte den ud fra deres virkelig fede faciliteter, og at der var stor variation i deres fag." Læs mere om, hvorfor Amalie valgte et højskoleophold hos Viborg Idrætshøjskole

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Stine fra Vallekilde Højskole

"Det blev Vallekilde Højskole fordi jeg var på et kursus her i 2018, hvor jeg blev fuldstændig forelsket i stedet, bygningerne, naturen, lærerne, faget, maden og meget mere." Læs mere om, hvorfor Stine valgte et ophold på Vallekilde Højskole. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Bliv elev på Egå Ungdoms-Højskole

Egå Ungdoms-Højskole er et fedt alternativ til efterskole, eller 10. klasse uden eksaminer, lektier og karakterer. For dig der elsker frihed, fællesskab og fede oplevelser. Fik vi sagt, at vi først møder kl. 10? Læs mere om højskolen her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Chikako fra Den Internationale Højskole

"A friend of mine introduced them to me. I had been working for 10 years after graduating from university, but Corona made me want to rethink my future with a fresh perspective." Chikako fortæller om sit ophold hos Den Internationale Højskole (IPC) og hvorfor valget fandt på netop denne højskole. Læs mere i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Mød Laura fra Egå Ungdoms-Højskole

"Fællesskabet er vildt godt på EUH, da vi har så meget mulighed for at være sammen og arbejde sammen om ting. Vi har mulighed for at arrangere ting sammen i skoletiden, og det hjælper meget på fællesskabet." Læs mere om, hvorfor Laura valgte at tage på højskole, hvorfor det lige blev Egå Ungdoms-Højskole, hvad hun synes om opholdet og meget mere.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Mød Gry fra Egå Ungdoms-Højskole

"Da jeg klikkede ind på Egå Ungdoms-Højskoles hjemmeside, var det som om alt gav mening, og jeg vidste at jeg havde fundet mit nye hjem." Læs mere om, hvorfor Gry valgte at tage på højskole, hvorfor det lige blev Egå Ungdoms-Højskole, hvad hun synes om opholdet og meget mere.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Christoffer fra Struer Højskole

"Det bedste ved opholdet på Struer Højskole har været samværet med de andre kursister." Christoffer fortæller her om sit ophold på Struer Højskole, hvorfor han valgte at tage på højskole og hvad han vil anbefale andre, der overvejet et højskoleophold. Læs mere her.  

Læs mere
Sidst opdateret 17-01-2023

Bliv elev på Struer Højskole

Struer Højskole er en livsstilshøjskole, hvor sundhed og velvære er i fokus. Læs meget mere om dine muligheder på Struer Højskole her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Sille fra Løgumkloster Højskole

"Jeg tog på højskole for at udfordre og udvikle mig selv samt mine kompetencer. Jeg havde et halvt år hvor jeg ikke vidste hvad jeg ville og skulle, og så derfor højskole som en oplagt mulighed, for både at finde nogle interesser og måske få en afklaring på min fremtid." Læs mere om hvorfor Sille valgte et ophold på Løgumkloster Højskole samt hvad hun har af anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Rose fra Løgumkloster Højskole

"Løgumkloster giver eleven mulighed for enten at tage alle fag inden for et bestemt område, hvis man vil, eller man kan sprede det ud mellem kreativitet, selvindsigt, håndarbejde og musikalske evner." Her kan du læse om, hvorfor Rose valgte Løgumkloster Højskole og hendes anbefalinger til andre, der overvejer at tage på højskole. Læs mere her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Cecilie fra Vrå Højskole

"Jeg ville tage på højskole, så jeg kunne udvikle mine hobbyer og eksperimentere med nye medier. Jeg ved ikke, hvad jeg vil studere på universitet endnu, så jeg tænkte, at det ville være det perfekte tidspunkt til at tage en pause fra 'normal' skole." Læs mere om, hvorfor Cecilie valgte et ophold på Vrå Højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Johan Borups Højskole

Drømmer du om at gå på en højskole midt i storbyen, og er du glad for kunst? Så er Johand Borups Højskole i København muligvis lige noget for dig. Denne højskole har en stærk kunstnerisk profil, og på Johan Borups Højskole finder du syv kunstneriske linjer. Læs mere lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Olivia fra Johan Borups Højskole

"Der er en stor lyst til at samarbejde kreativt og til at lære hinanden at kende." Læs mere om, hvorfor Olivia valgte at tage på højskole, hvorfor valget faldt på Johan Borups Højskole i København, hvad hun synes om opholdet og meget mere.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Sif fra Johan Borups Højskole

"Jeg valgte Johan Borups Højskole fordi det passede med min hverdag, og derudover lød Musiklinjen rigtig fed." På denne side kan du læse mere om, hvorfor Sif valgte et højskoleophold, hvorfor hun valgte netop Johan Borups Højskole, hvad der var det bedste ved opholdet og meget mere. Læs med her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Martin fra Ubberup Højskole

"Alle dage på Ubberup Højskole er fyldt med sjov motion, lækre måltider og morgensang." Martin valgte Ubberup Højskole af flere grunde. Læs mere om hans valg her, og få samtidig indblik i, hvorfor Martin ønskede at tage på højskole samt hans anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. 

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2022

Bliv elev på Askov Højskole

Askov Højskole har eksisteret siden 1865, og er et sted, der er fuld af historie. Askov er en mindre højskole, hvor man kommer hinanden ved, og hvor der både er mulighed for at lære og have det sjovt samtidig. Læs mere om Askov Højskole her.

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2022

Mød Rebecca fra Askov Højskole

"Jeg søgte rundt på forskellige højskoler og syntes, at Litteraturlinjen på Askov så godt ud." Her kan du læse mere om Rebeccas ophold på Askov Højskole, hvorfor valget faldt på netop denne højskole samt hendes gode råd til andre, der overvejer at tage på højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 12-01-2023

Mød Sophus fra Den Europæiske Filmhøjskole

"Det er svært at sige, hvad der er det bedste ved opholdet på Den Europæiske Filmhøjskole, for der er mange gode ting." Læs mere om Sophus' ophold på Den Europæiske Filmhøjskole, hvorfor valget faldt på netop denne højskole og meget mere lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2023

Bliv elev på Den Europæiske Filmhøjskole

I det idylliske Ebeltoft finder du Den Europæiske Filmhøjskole, der har eksisteret siden 1993 og som er specialiseret i filmproduktion. Den Europæiske Filmhøjskole går også under navnet European Film College, der vidner om højskolens internationalt anerkendte forløb.

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2023

Mød Mie fra Den Europæiske Filmhøjskole

"Jeg har altid elsket at fortælle historier, og film- og TV-branchen blev tillokkende i gymnasiet. Så da jeg hørte om EFC, lød det som et perfekt match!" Her kan du læse mere om, hvorfor Mie valgte Den Europæiske Filmhøjskole, hvad hun synes om opholdet, hvordan en typisk dag ser ud på EFC og meget mere.

Læs mere