Mød Emil fra Brejning Efterskole

Drømmer du om et år på efterskole? Så læs med her, hvor Emil giver dig et lille indblik i hans oplevelser, da han selv var på Brejning Efterskole.

Mød Emil fra Brejning Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, da jeg havde prøvet forskellige 10. Klasser, og det fungerede aldrig rigtig for mig. Derfor begyndte jeg at se på muligheden for at tage på efterskole, og her faldt jeg så over Brejning Efterskole. Jeg tænkte, at en spejderefterskole ville passe godt til mig, og generelt havde jeg en fornemmelse af, at spejdere var rare mennesker. Da jeg mødte skolelederen, blev jeg helt overbevist om, at Brejning var det rigtige valg for mig. Jeg kunne mærke på hende, at det var et godt sted med en rar atmosfære, og jeg kunne også lidt princippet om frihed under eget ansvar, og at der ikke er så mange regler på skolen.

Vi kunne vælge mellem forskellige linjer, og jeg har valgt innovationslinjen. Helt enkelt handler det om, at vi forsøger at være innovative og leger med forskellige ideer. Vi arbejder meget ud fra bæredygtighed, og vores tema handler om plastik. På den måde forsøger vi at finde på nye måder at genbruge plast og affald, og det er fx endt ud i, at vi har lavet vores eget fortelt. Det er virkelig en spændende linje, og vi er heller ikke så mange, så det gør timerne virkelig hyggelige.

Jeg synes, at det er dejligt at have en roomie, men det kan være en god ide at fastslå nogle regler i starten, så man er enige om, hvordan det skal være. Så lærer man også hinandens grænser at kende.

Jeg har valgt Verdensmål som mit projektfag, hvor vi skal arbejde med de 17 verdensmål. Vi har skulle vælge ét verdensmål, som vi ville fokusere på som fx sult eller klima, og nu er vi gået i gang med at planlægge en uge, hvor der skal være en masse forskellige aktiviteter, der handler om det verdensmål. Jeg har lært rigtig meget om, hvordan man fordeler rollerne i et team, og hvad man har brug for, når et hold skal arbejde sammen. Alle har forskellige styrker og svagheder, som bliver bragt i spil, når man samarbejder, og det er virkelig fedt at se.

Når vi har fri, sker der altid et eller andet på skolen, og der er altid nogen, der har gang i noget. Så skriver man fx inde på vores gruppechat, hvis man har fået en ide til noget, og så kan andre hoppe ned og være med. Alle er altid velkomne, og det er virkelig fedt.

Er du interesseret i at gå på Brejning Efterskole?

Læs mere om Brejning Efterskole