Mød Rose Marie fra Rønde Efterskole

Drømmer du om et efterskoleophold? Læs med her, hvor Rose Marie vil give dig et indblik i hverdagen og oplevelserne på Rønde Efterskole.

Mød Rose Marie fra Rønde Efterskole

Jeg besluttede allerede meget tidligt, at jeg gerne ville på efterskole. Jeg har altid været meget social og vant til at være sammen med mange mennesker, og derfor tænkte jeg også, at efterskolelivet ville passe godt til mig, fordi du bor og lever sammen i ét stort fællesskab.

Rønde Efterskole virkede som det helt rigtige valg for mig. Det var nok allerede i 6-7 klasse, at jeg var ude at se Rønde Efterskole for første gang, og jeg kunne bare mærke, at skolen var noget for mig. Jeg kan godt lide, at der er mange forskellige linjer og fag, fordi det betyder også, at der er mange forskellige mennesker. Derudover er jeg også en type, der både kan lide at dyrke sport og spille musik, og her på Rønde Efterskole kan jeg kombinere begge mine interesser. Der er noget for alle!

Hver dag har vi en stilletime. Det er nogle af de tidspunkter, som jeg også sætter meget pris på, fordi jeg bruger tiden på at lade op og få ny energi, så jeg har overskud til at være sammen med andre igen.

Jeg har valgt musiklinjen, fordi jeg altid har været glad for at spille musik. Jeg har spillet klaver i mange år, men her på efterskolen har jeg også fået mulighed for at prøve mange nye instrumenter som fx trommer og bas. På den måde får jeg lov til at øve mig på nogle nye instrumenter og blive bedre til dem. Jeg ser altid frem til vores musiktimer, fordi der er nogle søde og dygtige mennesker på vores hold, og samtidig er det en fed læring at få. Jeg kan mærke, at jeg flytter og udvikler mig, fordi vi bruger meget tid på musikken på Rønde Efterskole.

Det er altid hyggeligt, når vi fritiden og om aftenen bruger tid sammen på kryds og tværs. Nogle gange går vi ned i musiklokalet og spiller, mens vi andre aftener hænger ud på værelser med film og ren afslapning. Vi har også et månedsudvalg, som arrangerer forskellige ting, så nogle aftner kan det godt være, at de har planlagt noget, som vi kan være med til. 

I januar skal vi på skitur til Norge med hele efterskolen, og det glæder jeg mig virkelig meget til. Jeg tror, at det bliver rigtig sjovt at rejse sammen med så mange af ens gode venner. Samtidig er der både mulighed for, at vi kan dyrke langrend og slalom, så det bliver sjovt at prøve lidt forskellige ting.

Er du interesseret i at gå på Rønde Efterskole?

Skolens hjemmeside