Vis studentum.dk som: Mobile

Vælg en efterskole i Syddanmark

Mød elever fra efterskoler i Syddanmark

"På efterskolen er der plads til, at man kan være sig selv, og man skal ikke prøve at være en anden."

"Alle burde tage på efterskole. Du får en masse ressourcer, som du kan bruge fremover og vil gavne dig resten af livet."

Se alle portrætter

Tag på efterskole i Syddanmark

Syddanmark er – som ordet indikerer – Danmarks sydligste region. Syddanmark strækker sig fra det nordlige Vejle og hele vejen til den tyske grænse ved Padborg. Syddanmark rummer mange historiske monumenter som Ribe Domkirke, Dybbøls Mølle og Koldinghus, og samtidig er regionen også kendt for sin smukke natur og idylliske landskaber.  

Drømmer du om at gå på efterskole, er Syddanmark er godt sted at starte med at lede. Der er nemlig helt op mod 70 efterskoler placeret rundt om i Syddanmark, så du har altså mange muligheder at vælge imellem, når det kommer til at finde den helt rette efterskole for dig.  

En god ide, når du skal til at vælge din efterskole er at starte med at finde ud af, hvad du gerne vil have ud af dit efterskoleår. Vil du gerne styrke dit faglige niveau? Vil du gerne dyrke dine interesser og udvikle dit talent? Er det sociale fællesskab i højsædet for dig, og drømmer du om at opleve et helt unikt sammenhold? Efterskoleoplevelsen kan det hele, men alle efterskoler har også hvert sit fokus og udbyd af muligheder. Du bør derfor kigge nærmere på hver enkelt efterskole og gøre dig tanker om, hvad du gerne vil, hvis du skal finde det helt rette match og den perfekte efterskole for dig i Syddanmark.

I jagten på den rette efterskole har vi på studentum.dk forsøgt at hjælpe dig med at blive klogere på, hvor du skal tage på efterskole. Her på siden kan du finde en række efterskoler fra Syddanmark og møde nogle af deres elever, der gennem personlige portrætter fortæller om, hvorfor de har valgt at tage på efterskole, og hvad de har fået ud af deres efterskoleoplevelse.

Læs med og bliv inspireret af deres historier fra det virkelig efterskoleliv – hvem ved, måske du bliver den næste efterskoleelev i Syddanmark?

Senest opdateret: 19 dec 2019