Mød Naja fra Han Herred Efterskole

Vil du gerne på efterskole? Så læs med og få inspiration her, hvor Naja giver dig et indblik i hverdagen på Han Herred Efterskole.

Mød Naja fra Han Herred Efterskole

Jeg valgte Han Herred Efterskole, fordi jeg synes, det var enormt spændende med alle de forskellige valgfag og First fag. Da jeg var til rundvisning på skolen, virkede sammenholdet og fællesskabet megagodt, og det så ud til at eleverne hyggede sig med hinanden.

På en almindelig dag på efterskolen står jeg normalt op kl. 6.45, så jeg er klar til morgentur i skolegården kl. 7.00. Derefter spiser jeg morgenmad sammen med mit kontakthold. Min første boglige time starter typisk kl. 8.00. De boglige timer fortsætter indtil middag, og nogle gange en time eller to efter middag. På en normal eftermiddag har jeg alt imellem 1-3 valgfag, som f.eks. fodbold, spring eller volley. Kl. 18.00 spiser jeg aftensmad sammen med alle de andre. Herefter har vi 45 minutters stilletime, efterfulgt af fritid, hvor der altid er alle mulige aktiviteter, indtil kl. 21.45, hvor der er obligatorisk aftensamling i foredragssalen. Kl. 22.20 skal vi være på værelset, klar til at sove.

En af mine yndlingsting på efterskolen er, når jeg har springundervisning. Jeg elsker at udfordre mig selv, og til spring får man prøvet nogle grænser af samtidig med, at man hele tiden lærer nye ting. Jeg har spring 2 timer om ugen, men der bliver også tit åbnet for stortrampolinerne om aftenen, så alle kan komme og prøve.

Når jeg er på efterskolen i weekenderne, slapper jeg for det meste bare af og nyder, at det ikke er hverdag. Man har altid mere fritid i weekenden, så man kan sove lidt længere, men engang imellem er der også nogle obligatoriske aktiviteter for alle. Oftest er der også et tema for weekenden, som f.eks. har været Beach. Så har vi spillet beachvolley, lavet en glidebane og haft sommerbio.

Det bedste ved at gå på Han Herred Efterskole er helt sikkert alle de nye venskaber og relationer, man får. Jeg har mødt utrolig mange nye mennesker, og jeg føler selv, at jeg allerede efter kort tid havde fået nogle venskaber, der kommer til at vare mange år. Vores fællesskab er helt unikt, og jeg tror virkelig ikke, at man kan finde sådan et stærkt sammenhold alle steder.

Et af de allerbedste minder jeg har haft på efterskolen, var sidst i september, da vi alle sammen tog med bus til Aalborg Freja for at spille Nordjysk Mesterskab i efterskolefodbold. Det var en mega hyggelig dag, hvor både piger og drenge spillede mod mange andre efterskoler. Mit hold endte med at komme hjem med en sølvmedalje om halsen, så det er jeg meget stolt af.

Er du interesseret i at gå på Han Herred Efterskole?

Læs mere om Han Herred Efterskole