Mød Alan fra Ranum Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi der skulle ske noget nyt i min hverdag. Jeg var blevet skoletræt og ville gerne have en pause mellem folkeskolen og gymnasiet. Jeg begyndte derfor at se på forskellige efterskoler, og det var vigtigt for mig at finde en efterskole med mange mennesker, hvor der var fokus på det sociale fællesskab.

Jeg faldt over Ranum Efterskole på Instagram og vidste allerede på det tidspunkt, at det var her, at jeg skulle gå. Jeg kunne se, at der var mange forskellige muligheder på Ranum, og jeg kunne rigtig godt lide, at det var en stor efterskole med mere end 400 elever. Man kunne måske godt være bange for, at det ville betyde, at man som elev forsvinder lidt i mængden, men den oplevelse har jeg slet ikke. De gør rigtig meget for at blande os, og det betyder, at man også lærer mange af de andre af kende, selvom de bor i de andre huse. På den måde føler jeg virkelig, at det er et stort fællesskab på tværs af hele efterskolen.

På Ranum Efterskole har vi niveauopdelt undervisning, og det fungerer rigtig godt for mig. Da vi startede, blev vi testet i en række forskellige fag, og derefter inddelt i klasser afhængig af vores niveau. Er du rigtig dygtig til matematik, kommer du fx i en klasse, hvor lærerne kan skrue op for sværhedsgraden, men er du måske ikke nær så god til matematik, kommer du i en klasse, hvor der er mulighed for at få ekstra hjælp. Det betyder også, at man undgår, at der altid er andre, som rækker hånden op før én. Niveauopdelt undervisning har givet mig mere selvtillid, fordi jeg ved, at mine klassekammerater er på samme niveau som mig, og derfor tør jeg også række hånden op i timerne.

Det er fedt at rejse med efterskolen, fordi det giver nogle helt specielle oplevelser sammen. Samtidig kommer du til at rejse med nogle, du måske ikke talte så meget med inden, og på den måde lærer du også en masse nye mennesker at kende.

Jeg valgte Gastronomi som mit profilfag, og det har vi haft i tre gange om ugen i begyndelsen af skoleåret. I timerne lavede vi god mad som fx smørrebrød eller lærte om beskæringen af kød. Vores rejse gik til København, hvor vi fik mulighed for at besøge nogle af Københavns mest anerkendte restauranter. Vi var fx på Nimb og Alchemist, og det var en stor oplevelse at få lov til at komme bagom og se, hvordan det foregår i køkkenerne. Det er ikke noget, du ellers lige får mulighed for. Senere på året kan jeg vælge Gastronomi som profilfag igen, men her vil rejsen gå længere væk. Vi kan komme fx til Hong Kong og lære om fænomenet Asian Cooking.

I mit kulturfag har jeg valgt Malaysia, og det betyder, at jeg skal til Malaysia i to uger til januar. Her skal vi blandt andet være lærere på en lokal flygtningeskole, og derefter skal vi bo hos de indfødte i junglen og se, hvordan de lever. Det glæder mig helt vildt til. Ellers skal vi bare på opdagelse i Malaysia, opleve deres gadekøkkener og få indblik i kulturen. Det fede ved vores kulturfag er, at vi har en stor oplevelse af se frem mod i timerne. Derfor føler jeg mig også endnu mere motiveret til at følge godt med, for jeg ved, at det får meget mindre ud af oplevelsen, hvis jeg ikke er forberedt.

Jeg er blevet meget mere voksen, siden jeg kom på efterskole. Du lærer at tage ansvar for dig selv, og du bliver mere selvstændig. Jeg har blandt andet lært at vaske tøj og fundet ud af, at det er mig selv, der skal sørge for at købe sæbe. Det er i sådan nogle situationer, at du finder ud af, at dine forældre ikke er der til at have styr på de ting længere, og det har jeg lært rigtig meget af.

Jeg kan klart anbefale Ranum Efterskole til alle, der overvejer at tage på efterskole. Vi har det bedste fællesskab, og der er så mange muligheder for alle, der ønsker at opleve noget helt nyt og anderledes. Det er nærmest som et sabbatår, hvor du får mulighed for møde en masse nye mennesker, samler overskud og får oplevelser for livet.

Er du interesseret i at gå på Ranum Efterskole?

Læs mere om Ranum Efterskole

Senest opdateret: 28 nov 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 21-02-2020

Mød Oliver fra Stidsholt Idrætsefterskole

Efter 9. klasse anbefalede min far mig at tage på efterskole, fordi man kun har én chance i livet, for at få den oplevelse. Mange af mine venner skulle på en efterskole der ligger tæt på hvor jeg kommer fra, men jeg ville gerne møde nogle helt nye mennesker, og så syntes jeg at Stidsholt lød spændende. Jeg bor på det det største værelse der er på efterskolen. Her bor vi fire sammen.
Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2020

Mød Rikke fra Østerskov Efterskole

Jeg valgte primært at tage på efterskole, fordi jeg ikke havde det super godt derhjemme. Jeg havde derfor tænkt, at det ville være rart at komme lidt væk hjemmefra og fra min normale hverdag. Jeg vidste, at et efterskoleophold var en god mulighed for at prøve noget helt nyt og anderledes. Da jeg skulle vælge, hvilken efterskole jeg gerne ville gå på, sad jeg med en liste over en masse forskellige ...
Læs mere
Sidst opdateret 26-11-2019

Mød Malou fra Kastanievej Efterskole

Min beslutning om at tage på efterskole var anderledes end for de fleste. Der er mange, der i mange år ved, at de gerne vil på efterskole, men sådan havde jeg det ikke. 

Læs mere
Sidst opdateret 05-12-2019

Mød Rasmus fra Bråskovgaard Efterskole

Jeg valgte Bråskovgaard Efterskole, fordi der er så mange forskellige linjer. På andre efterskoler, hvor der kun er én eller få linjer, minder folk måske lidt mere om hinanden, fordi de dyrker en fælles interesse, men på Bråskovgaard er der ikke bare én type. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-12-2019

Mød Annesofie fra Bråskovgaard Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg havde haft det rigtig svært det seneste år, hvor jeg ikke havde været i skole. Jeg talte med min far om det, og vi blev enige om, at det måske kunne være en god ide for mig at starte på en efterskole.

Læs mere
Sidst opdateret 11-12-2019

Mød Celine fra Staby Efterskole

Jeg spiller meget fodbold og dyrker også gymnastik, og derfor var Staby Efterskole den helt perfekte kombination for mig, fordi jeg kunne få lov til at lave begge dele. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-12-2019

Mød Lukas fra Staby Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, for jeg gerne ville prøve noget anderledes og nyt. Jeg ville gerne prøve at gå i skole på en ny måde end i folkeskolen. I et efterskoleliv er du tidligt oppe og i gang med mange forskellige aktiviteter hele dagen, og du er sjældent alene, fordi du også bor med en roomie. 

Læs mere
Sidst opdateret 28-11-2019

Mød Sara fra Vivild Gymnastik- og Idrætsefterskole

Jeg valgte Vivild Efterskole, fordi jeg synes, at det var fedt, at der ikke var linjefag, men mulighed for at vælge en masse valgfag i stedet. Jeg ville gerne prøve nogle ting, jeg ikke har prøvet før.

Læs mere
Sidst opdateret 05-12-2019

Mød Naja fra Han Herred Efterskole

Jeg valgte Han Herred Efterskole, fordi jeg synes, det var enormt spændende med alle de forskellige valgfag. Da jeg var til rundvisning på skolen, virkede sammenholdet og fællesskabet megagodt, og det så ud til at eleverne hyggede sig med hinanden. 

Læs mere
Sidst opdateret 10-12-2019

Mød Charlie fra Billeshave Efterskole

Jeg valgte Billeshave Efterskole, fordi der var mulighed for at gå på en rugby-linje, og samtidig kunne jeg vælge Cambridge-engelsk. Jeg har spillet rugby i mange år, og det har altid fyldt meget i mit liv, fordi min far er fra Sydafrika.

Læs mere
Sidst opdateret 27-11-2019

Mød Mikkeline fra Osted Efterskole

Det er faktisk lidt et tilfælde, at jeg endte på Osted Efterskole. Jeg var ikke sikker på, hvad jeg ville efter folkeskolen, men jeg følte mig ikke klar til gymnasiet. 

Læs mere
Sidst opdateret 02-12-2019

Mød Albert fra Gymnastikefterskolen Stevns

Jeg har altid hørt rigtig meget godt om at gå på efterskole, og det var særligt fællesskabet og det sociale, der tiltrak mig. Jeg synes, at det lød rigtig fedt, at man er sammen med så mange unge mennesker hele tiden.

Læs mere
Sidst opdateret 11-12-2019

Mød Majken fra Vesterdal Efterskole

Jeg valgte Vesterdal Efterskole, fordi jeg havde hørt rigtig meget godt om skolen fra min familie. Derfor tog jeg ud og besøgte skolen, og da jeg kom herud, kunne jeg bare mærke, at det var en rigtig dejlig og behagelig stemning, som gjorde, at jeg følte mig virkelig velkommen. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-12-2019

Mød Joakim fra Sejergaardens Efterskole

På Sejergaardens var der fokus på præcis dét, der interesserer mig. Jeg elsker at producere musik, og det her er virkelig en efterskole, som er dedikeret til musik – ja, der er faktisk musik over det hele, og det er rigtig fedt at være en del af.

Læs mere
Sidst opdateret 19-12-2019

Mød Rasmus fra Midtsjællands Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg var lidt træt af min gamle med de samme mennesker og samme mønstre, som gik igen. Jeg havde hørt rigtig meget godt om efterskolelivet og det fællesskab, man får, når man går på efterskole.

Læs mere
Sidst opdateret 15-01-2020

Mød Jacqueline fra Ryslinge Efterskole

Nogle siger, at efterskoleåret er ét af de bedste år i ens liv, men det er undervurderet – det er DET bedste år i dit liv!

Læs mere
Sidst opdateret 15-01-2020

Mød Kamille fra Ryslinge Efterskole

Vi vil alle gerne have så meget ud af vores ophold, at der hele tiden er nogle, der finder på noget nyt eller får en ide til noget, vi kan lave.

Læs mere
Sidst opdateret 21-02-2020

Mød Lærke fra Hastedhus Efterskole

I 9. Klasse havde jeg ikke nogen problemer med det faglige, men rent psykisk følte jeg mig ikke klar til at tage på gymnasiet. Jeg var faktisk meget i tvivl om, hvad jeg skulle, men jeg vurderede at det ville være en god mulighed at tage på efterskole, da jeg havde en forventning om, at det ville være super hyggeligt, og at det var en rigtig god mulighed for at udvikle mig socialt.

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2020

Mød Magnus fra Vejstrup Efterskole

Jeg har altid været springgymnast, men har aldrig været interesseret i konkurrencedelen af det. Springlinjen på Vejstrup Efterskole er ikke rettet mod konkurrencer, så her nyder jeg bare at dyrke sporten og blive bedre. Vi er med i en stor fællesopvisning, men det er sammen med hele skolen, og det tager jeg bare som en rigtig sjov oplevelse sammen med resten af oplevelserne på skolen.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Mød Frederik fra Sportsefterskolen SINE

Jeg går på Cambridge linjen, der er en faglig linje, som kun er på engelsk. Jeg har valgt Cambridge linjen fordi jeg godt kan lide engelsk og syntes at det lød vildt spændende. Derudover har vi på linjen også nogle fag som de andre klasser ikke har, blandt andet global perspectives og økonomi. Det er rigtig fedt, at jeg kan udvikle mit engelsk og samtidig have nogle andre fag end man normalt har.

Læs mere