Mød Sif fra OrkesterEfterskolen

Sif giver dig et indblik i hverdagen og mulighederne på OrkesterEfterskolen. Læs med her og bliv inspireret til dit valg af efterskole.

Mød Sif fra OrkesterEfterskolen

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg gerne ville udvikle mig personligt. Jeg synes, at det virkede interessant, at man på efterskoler bor med en masse mennesker, som man ikke kender i forvejen. Jeg tænkte, at det ville en god mulighed for at styrke mine sociale relationer, og jeg kan virkelig mærke, hvordan efterskolelivet har gjort, at jeg er blevet mere åben og udadvendt som person. Nu tør jeg snakke med folk, som jeg ikke kender, og det havde jeg meget sværere ved, før jeg startede på efterskole.

Jeg er i gang med mit 2. år på Orkesterefterskolen, fordi jeg var så glad for den første årgang og kunne mærke, at jeg gerne ville opleve det hele en gang til. Det er selvfølgelig helt anderledes at gå på efterskole i år i forhold til sidste år, da jeg startede første gang, da efterskolen udgøres af de mennesker, der går på skolen. Nu er det nogle nye mennesker, og jeg tror, at det er vigtigt, at man ikke sammenligner årgangene med hinanden. Det er ikke sådan, at den ene årgang føles bedre end den anden – det er bare anderledes, og det er vigtigt at huske på, at det altid vil være sådan.

Man skal virkelig nyde tiden på efterskolen. 2 år går rigtig stærkt – og meget stærkere, end man kan forestille sig. Når efterskoleåret slutter, er det de helt små minder, der tæller, og som man bliver glad af at tænke tilbage på.

Det fede ved at gå på efterskole er, at vi er gode til at slappe af sammen og give hinanden plads. Det kan nogle gange godt være lidt udfordrende, fordi man er sammen 24/7, men vi er gode til at forstå og se, hvornår folk har brug for lidt alenetid og sige til hinanden, hvis vi har brug for at slappe af. Nu kender vi også efterhånden hinanden så godt, at vi slapper af, når vi er sammen.

Jeg er blevet meget dygtigere musikalsk, siden jeg startede på Orkesterskolen. Jeg kan virkelig mærke min musikalske udvikling, og jeg er blevet meget mere sikker, når jeg spiller. Musikken fylder rigtig meget her, og derfor bruger vi også meget tid på at øve, som gør, at man udvikler sig ekstremt hurtigt. Det har også gjort mig klogere på, hvad jeg gerne vil med musikken i fremtiden, og selvom jeg måske ikke bliver professionel, så er jeg blevet sikker på, at musikken skal fylde en stor del i mit liv.

Er du interesseret i at gå på OrkesterEfterskolen?

Læs mere om OrkesterEfterskolen