Mød Linea fra OrkesterEfterskolen

Linea giver dig et indblik i hverdagen og mulighederne på OrkesterEfterskolen. Læs med her og bliv inspireret til dit valg af efterskoleophold.

Mød Linea fra OrkesterEfterskolen

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg søgte nogle nye musikalske udfordringer. Jeg ville gerne udfordre mig selv mere, end jeg følte, at jeg kunne gøre det på i min hjemby og på den skole, hvor jeg kom fra. Derudover ville jeg gerne opleve at få nogle nye venskaber og oplevelser væk hjemmefra.

Jeg vidste, at jeg gerne ville på Orkesterefterskolen, fordi det er en efterskole med fokus på klassisk musik. Jeg havde hørt rigtig godt om skolen gennem familie og venner, der selv havde gået der. Jeg besøgte efterskolen i mange år, inden jeg startede her, og de første gange var det lidt svært at forholde sig, om efterskolelivet var noget for mig. Men jo ældre jeg blev, og jo tættere jeg kom på at skulle afsted – jo mere jeg også mærke, at det var den rigtige beslutning og den rigtige efterskole for mig. Nu kunne jeg virkelig mærke, hvor fedt sammenholdet var, og hvor meget jeg kunne lære – både socialt og musikalsk.

Jeg kan mærke det stærke sammenhold ved, at vi altid bakker hinanden op og støtter hinanden, hvis der er nogle, der har problemer. Man er aldrig rigtig alene.

Orkesterefterskolen er lidt anderledes end andre efterskoler, fordi om onsdagen kun spiller musik og ikke har nogle faglige undervisningstimer. Vi starter dagen på samme måde som de andre dage, hvor vi spiser morgenmad sammen og går en morgentur efterfølgende, men derefter har vi hver især forskellige timer. Der er fx både hørelære, soloundervisning og harmoniorkester, for de der spiller blæseinstrumenter eller slagtøj. Jeg spiller valdhorn, så jeg er en del af harmoniorkesteret, og jeg kan virkelig godt lide de timer, når de alle spiller sammen.

De første par uger blev vi hurtigt rystet sammen, fordi vi skulle blive på skolen. Her havde lærerne planlagt forskellige aktiviteter, så vi kunne lære hinanden godt at kende. Vi var blandt andet ude for at høre nogle koncerter sammen, og det var fedt at mærke, hvordan vi alle delte en fælles interesse for musik. Vi er en lille efterskole med kun 50 elever, og derfor lærte vi alle også hinanden hurtigt at kende og fik skabt et stærkt og tæt sammenhold.

Er du interesseret i at gå på OrkesterEfterskolen?

Læs mere om OrkesterEfterskolen