Mød Asmus fra Osted Efterskole

Asmus giver dig her et indblik i hverdagen samt oplevelserne på Osted Efterskole. Læs med og bliv inspireret til dit valg af efterskole.

Mød Asmus fra Osted Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg gerne ville blive fagligt stærkere. Jeg ville gerne styrke min læsehastighed, fordi jeg tidligere har haft udfordringer med at læse hurtigt. Da jeg besøgte Osted Efterskole første gang, fik jeg en rundtur på skolen, og jeg kunne med det samme mærke det stærke fællesskab. Jeg havde ikke prøvet at være en del af sådan et fællesskab på samme måde, og det ville jeg gerne prøve at være en del af.

Jeg bor sammen med en roomie, og det er rigtig hyggeligt. Vi bor på værelser på gange på efterskolen, og vi er i kontaktgruppe med de værelser, der ligger ved siden af hinanden. Det betyder også, at vi har et rigtig godt og stærkt fællesskaber på vores gang, og det er også mange af dem, som jeg bruger tid med, når jeg ikke er på værelset.

På Global Iværksætter-linjen lærer vi om fremmede kulturer og samler penge ind til en skole i Malawi. Det er virkelig givende og interessant at få indblik i, hvordan andre kulturer lever, og det sætter også ens eget liv i perspektiv.

På Osted Efterskole kan du vælge Cambridge engelsk, og det er et fag for dem, der ønsker at have engelsk på et højere niveau. Jeg har valgt Cambridge engelsk, fordi jeg i forvejen var god til engelsk og tænkte, at det kunne være fedt at bruge mit efterskoleår til at styrke mine sproglige færdigheder. Du afslutter faget med en eksamen og modtager et bevis, som du kan bruge, hvis du gerne vil læse i udlandet senere.

Mit yndlingsfag er Band, som er mit valgfag på efterskolen. Jeg har spillet lidt musik tidligere og tænkte, at det kunne være fedt at prøve igen. Det er virkelig hyggeligt, og det er meget mere afslappet af selve musiklinjen. Det betyder, at det er helt okay at lave fejl, og jeg er fx sangeren i vores band, selvom jeg ikke har sunget før eller normalt gør det. Der er altid en god stemning, og der er tid til at øve os på de ting, vi gerne vil.

Jeg har valgt Global Iværksætter som mit linjefag, og det er en rigtig spændende linje. Faget handler om, at vi skal lære om, hvordan vi hjælpe mennesker fra hele verden, som har det svært. Vi lærer blandt andet om flygtninge og fattigdom, og i løbet af året laver vi indsamlinger og events, vi kan samle penge ind til formålet. I foråret rejser vi alle til Malawi, hvor vi skal være på en lokal skole. Jeg valgte ikke faget, fordi vi skulle til Malawi, men fordi jeg gerne vil lære om fremmede kulturer og forhold rundt om i verden.

Er du interesseret i at gå på Osted Efterskole?

Læs mere om Osted Efterskole