Mød Malou fra Kastanievej Efterskole

"Der er mange, der i mange år ved, at de gerne vil på efterskole, men sådan havde jeg det ikke". Læs mere om Malous oplevelse på efterskole her.

Mød Malou fra Kastanievej Efterskole

Min beslutning om at tage på efterskole var anderledes end for de fleste. Der er mange, der i mange år ved, at de gerne vil på efterskole, men sådan havde jeg det ikke. Faktisk var det min vejleder, der hev fat i mig og anbefalede Kastanievej Efterskole. Hun boede tæt på skolen og havde hørt dem spille guitar i haven om sommeren, og det tænkte, at det ville være et helt perfekt sted for mig.

Da jeg første gang trådte ind på Kastanievej efterskole kunne jeg mærke, at det var her, at jeg skulle gå. Jeg fik et rigtig godt indtryk af de mennesker, jeg mødte, og jeg fik bare en fornemmelse af, at det var her, at jeg skulle gå. Nu hvor jeg er startet, kan jeg mærke, at det er den samme fornemmelse, jeg har, når jeg vågner om morgenen og bevæger mig rundt på skolen, og jeg er bare lykkelig for, at det var netop her, at jeg havnede.

Kastanievej Efterskole er en efterskole med fokus på kunst, musik og kreativitet. Det er meget mangfoldig og afslappet efterskole, og vi er kun 90 elever. Det betyder, at vi alle kender hinanden, og jeg er glad for, at vi ikke er mange flere. Energien her på skolen er helt anderledes og mere rolig, at jeg er vant til fra min folkeskole. Der er en stor rummelighed her, og der er plads til mange forskellige typer – du kan både have piercinger og helt kort hår, men det er lige meget, for det er ikke det, vi dømmer hinanden ud fra.

Jeg har fundet et pusterum her, som du ikke kan finde andre steder. Jeg elsker princippet om efterskoler, fordi det giver plads til, at du kan udvikle dig personligt og samtidig opleve et fantastisk fællesskab.

Jeg har fundet mig selv, og jeg er blevet meget bedre til at mærke efter, hvad jeg har brug for og ikke brug for i mit liv. At gå på efterskole lærer dig meget om, hvordan du skal begå dig blandt andre, og hvordan du skal behandle andre mennesker. Der er et stærkt fællesskab på hele efterskolen, og vi er gode til at støtte hinanden og se.

Jeg kom på efterskole for at forberede mine karakterer, og fordi jeg har haft mange udfordringer i folkeskolen. I min folkeskole følte jeg mig overset af lærerne, og det betød også, at jeg ikke gik så meget op i skolen. Her på Kastanievej Efterskole har jeg oplevet, at lærerne er meget pædagogiske og ser mig for den, jeg er. Jeg har kunne starte på en frisk her, og for første gang i mit liv har jeg oplevet at få 12 i dansk.  

Jeg har valgt Foto og Videokunst som linjefag, og det er rigtig fedt. Her tager vi rundt i København og udnytter alle de spændende, kulturelle tilbud, og lærerne er gode til at give os frie tøjler, hvor der er noget, vi gerne vil. Vi har mulighed for at skifte linjefag flere gange, og næste gang har jeg tænkt mig at vælge Teater og Performance. Jeg kan godt lide, at vi kan prøve så mange forskellige ting af, og du behøver ikke nødvendigvis have et stort talent for det i forvejen.

Er du interesseret i at gå på Kastanievej Efterskole?

Læs mere om Kastanievej Efterskole