Væddemål og gåpåmod førte til drømmejob og business uddannelse

Christian Martins beskæftigelse lå ikke i kortene da han gik på HHX. Læs her, hvordan væddemål og gåpåmod formede ham og hans CV.

Væddemål og gåpåmod førte til drømmejob og business uddannelse

Christian Martin droppede sociale medier, byture og studiefravær i et år. Siden da har han stykket en karriere sammen via forskellige jobs og relevante uddannelser.

Christian Martin har fået sit drømmejob hos Fitnessguru. Han har altid været aktiv sportsudøver og interesseret sig for det sunde liv – også når det handler om det, vi putter i munden. Hos Fitnessguru er han ansvarlig for produktudvikling og indkøb, så det er rent slaraffenland for ham dagligt at arbejde med det nyeste indenfor kosttilskud og andre sundhedsprodukter.


Men det lå ikke lige i kortene, da Christian Martin gik på HHX. Hans indsats med skolearbejdet var til at overse, men så udfordrede en kammerat ham med et væddemål.

”Jeg skulle det sidste år på HHX blandt andet helt droppe byture og sociale medier. Og så skulle jeg sætte mig på første række i klassen. Klarede jeg det, ville jeg vinde den massive sum af 1.000 kr.”, fortæller han med et smil på læben.

Han klarede udfordringen og hævede både sit gennemsnit med tre karakterer, gevinsten og en buket blomster fra rektor! Det blev et vendepunkt for Christian.

” Jeg fik vist overfor mig selv, at jeg kunne, hvis jeg ville", siger han.

En tværfaglig drengerøv

At Christian har haft fart på lige siden er nærmest en underdrivelse. Han har altid været tændt og drevet af at udfordre sig selv og lære nye færdigheder – et personlighedstræk, som sjældent bliver anerkendt, hvis ikke det bliver understøttet af en relevant uddannelse. Men det er blandt andet det, der har ført Christian Martin dertil, hvor han er i dag.

”Jeg tror på, at man skal følge sine interesser for at havne det rette sted. Så jeg har derfor altid været indstillet på, at mit CV ville komme til at afspejle en tværfaglig profil”, siger han.

Christian Martin har været vidt omkring på relevante uddannelser og i forskellige jobs – både i Danmark og England. Og i dag læser han HD1-uddannelsen på Copenhagen Business School (CBS) samtidig med at han giver den gas hos Fitnessguru.

Jagten på den røde tråd

Efter folkeskolen, rejste Christian Martin til London, hvor hans engelske far er bosat. Hans lidt for ’drengede sind’, som han udtrykker det, trængte til lidt luftforandring.

”Jeg var en af de drenge, der havde svært ved at sidde stille i timerne. Så en tur hjem til farmand i UK var helt fint på det tidspunkt”, fortæller han grinende.

I London fulgte han sin sportsinteresse, da han arbejdede inde i midtbyen og gennemførte en 1-årig college-uddannelse inden for sport og sundhed.

Senere kom Christian tilbage til Danmark og tog sin HHX-eksamen og efter et par år som træner under DBU, bartender og sælger måtte han videre. Her begyndte hans store interesse for produktudvikling, design og business at blomstre.

Han startede på en akademiuddannelse i design management og iværksætteri, men da tredje semester bød på faget ’interiør’, blev det lidt for meget ’flower power’ for ham. Så han besluttede at rejse til England, hvor han som et led i sin uddannelse tog et udenlandssemester med ’Product Development’ på Coventry University, efterfulgt af et afsluttende praktiksemester i London. Faktisk afsluttede han uddannelsen med skolens højeste gennemsnit – 12!

Det lykkedes ham efterfølgende at lande et job som ’Innovation Catalyst’ i samme London start-up, hvor han blandt andet arbejdede sammen med designer, ingeniør, marketing og ledelse. Og det har siden været den røde tråd for Christian Martin.

Et boost til CV’et

Christian havde en god forretningsforståelse, men følte, at den manglende økonomisk teori var vigtig for hans udvikling.

”Så jeg gik bevidst et trin ned ad stigen og blev økonomielev i en ingeniørvirksomhed, der arbejder med produktudvikling. Her fik jeg en mere grundlæggende forståelse for økonomi. Og endnu bedre blev det, da jeg oveni fik muligheden for at læse HD, hvilket også er et godt boost til min profil”, fortæller han.  

Brikkerne falder på plads

”Mit forløb har været en rejse med mange forskellige erfaringer. På HD kan jeg nu samle puslespillet, og det er en rigtig værdifuld kombination at studere og arbejde samtidig.  Og så kan jeg jo på jobbet med det samme bruge det, jeg lærer på CBS.  Det giver mening – ikke bare for mig, men også for min arbejdsplads”, slutter Christian Martin.

I dag drager han fordel af sin tværfaglighed gennem fire år. Og når HD1 er i hus om et års tid, planlægger Christian at fortsætte med en HD2-uddannelse i Supply Chain Management – et studie, hvor han lærer om at skabe værdi på tværs af virksomheders forsyningskæder. Så det foreløbigt sidste skridt på Christian Martins karrierevej er allerede klar.


Annoncer