Vis studentum.dk som: Mobile
Center Air Pilot Academy

Kvinder i et mandsdomineret uddannelsesmiljø: Josephine vil være pilot

Josephine Engelbæk har altid haft en drøm om at komme til at flyve. Derfor er hun startet på pilotuddannelsen ved Center Air Pilot Academy. Drømmer du om at blive pilot? Læs med her, hvor Josephine fortæller om uddannelsen.

Pilotuddannelsen er ikke kun for mænd, selvom det, ifølge International Society of Women Airline Pilots, kun hver 18. pilot er kvinde, og mange forventer at kvindelige medarbejdere på flyene er stewardesser. Det stopper dog ikke Josephine Engelbæk, der siden hun var ung har drømt om at komme ud og flyve. 

Nu har hun taget springet, og er startet på Center Air Pilot Academy, som er Skandinaviens største pilotskole for professionelle piloter. På skolen ser hun helt sikkert en uddannelse, der er meget præget af drenge, men det mener hun absolut ikke skal stoppe hende fra at have de samme muligheder. 

Læs mere om Center Air Pilot Academy her.

Vil være den bedste pilot som færdiguddannet

Josephine har altid elsket at flyve, og valgte at starte som pilot ved Center Air Pilot Academy. Og allerede på dag 1 blev hun sendt afsted ud for at styre flyet selv, en oplevelse der gjorde det helt klart, at hun havde valgt den rigtige karrierevej: 

“Det her med, at sidde i et fly for første gang, hvor det er dig der styrer det, det er ubeskriveligt. Du er flere meter oppe i luften, og det er dig der styrer flyet. Det er helt klart en oplevelse man bedst selv kan forklarer når man har prøvet det, fordi det er fantastisk, at kigge ud af vinduerne og se verden fra et helt andet perspektiv.”

På uddannelsen har Josephine allerede fået en masse viden, ikke bare om at flyve en flyvemaskine, men også baggrundsviden det kræves, for at være pilot. Det er et hårdt uddannelsesforløb, hvor der er stor fokus på dig som elev, og hvor fællesskabet er i højsæde. Det betyder også, at hjælpen altid kun er et spørgsmål væk:

“Mit uddannelsesforløb er hårdt, men også mega motiverende fordi det er noget jeg brænder for. Jeg kan rigtig godt lide uddannelsesforløbet her på Center Air Pilot Academy, fordi de stræber efter, at uddanne dig til at være den bedste pilot, når du er færdiguddannet.”

Drømmer om en flyvende karriere

En uddannelse som professionel pilot kræver at du dedikere dig 110% i uddannelsen. Men samtidig peger Josephine på, at Center Air Pilot Academy går virkelig meget op i hver enkelt elev som individ.

“Hvis du ikke føler, at du er med i undervisningen, kan du altid bede om hjælp fra din lærer, eller spørge nogen på skolen, da det her er en skole hvor sammenhold er en virkelig vigtig faktor, i forhold til at komme igennem uddannelsen, og alle er altid klar til at hjælpe en.”

Når en dag Josephine er færdig med pilotuddannelsen drømmer hun om at flyve så meget som muligt, da hun ikke tænker så meget over, hvor eller hos hvem, det handler simpelthen bare om at få lov til at flyve. Også har hun et godt råd til alle der går og overvejer en karriere som pilot: 

“Udlev din drøm og lad ikke frygten ramme dig. Det der skal drive dig, er din drøm, og at du ikke om 20 år sidder og er ked over at du ikke prøvede at udleve din drøm. Næsten alle der starter på denne uddannelse, gør det fordi det er en drøm, at blive pilot. Så jagt din drøm og gør det, der vil gøre dig glad.”

Er du klar til at tage springet? Du kan altid kontakte Center Air Pilot Academy, hvis du har spørgsmål, det er også muligt at komme til informationsmøder mv. 

Læs mere om pilotuddannelsen her

Senest opdateret: 07 sep 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 09-04-2019

Mød en Pilot

Mød Luca på 24 år, der for godt 1½ år siden blev uddannet integreret pilot, ved Center Air Pilot Academy i Roskilde og i dag arbejder hos Ryanair. 

Læs mere
Sidst opdateret 19-05-2015

Mød en flymekaniker

Mød Carsten, der er uddannet flymekaniker og arbejder som flytekniker hos SAS. Carsten tog sin uddannelse på Flymekaniker linien på TEC i Hvidovre og kom siden i lære hos SAS. Jobbet som flymekaniker gør, at Carsten har skiftende arbejdstider og til tider bliver kaldt til lufthavne i andre lande for at reparere fly, der gerne skal i luften.

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2020

Mød en pilotstuderende

Kasper har altid vidst, at han gerne ville være pilot. En drøm, der startede i hans barndom, hvor faren arbejdede med jagerfly. Vejen til pilotdrømmen har dog vært lang og snoet. Undervejs har han både været værnepligtig på flyvestation Karup, taget elektrikeruddannelsen og haft et par år på arbejdsmarkedet.

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Få luft under vingerne

Drømmer du om at blive pilot en dag? Læs med her, hvor vi har spurgt Christian og Luca hvordan en pilots hverdag ser ud, og hvad det flotteste de har set fra deres cockpit er!

Læs mere