Sådan bliver du zoneterapeut

Hvad er zoneterapi egentlig, og hvordan bliver man zoneterapeut? Hvad kræver det, og hvordan ser dine fremtidsmuligheder ud? Læs mere om dine muligheder for at tage en uddannelse til zoneterapeut her. 

Sådan bliver du zoneterapeut

Drømmer du om at arbejde med mennesker og gøre en forskel? Er du interesseret i, hvordan kroppen fungerer, og hvordan du kan skabe bedre balance i kroppen? Så er en zoneterapeut uddannelse måske lige noget for dig. Men hvad er zoneterapi egentlig, og hvordan bliver man zoneterapeut? Vi vil forsøge at give dig svarene her.


Hvad er zoneterapi?

Zoneterapi er en alternativ behandlingsform, som benyttes til forskellige formål. De mest udbredte er at lindre smerter og opnå velvære. Dette sker ved hjælp af trykpåvirkninger under fødderne og på selve kroppen, som er med til at igangsætte kroppens egen helbredelses proces. Zoneterapi er blevet en anerkendt behandlingsform blandt børn såvel som voksne, idet zoneterapi kan afhjælpe mange problemstillinger, hvor ubalancer genoprettes og man vil føle fornyet energi. 

I zoneterapien arbejder man ud fra en teori om, at kroppen er en helhed og alle dele taler sammen. Under vores fødder finder man et komplet kort over kroppen. Her kan du påvirke det, man i zoneterapiens verden kalder reflekszoner. Hver del af kroppen har nemlig en reflekszone, og hvis der opleves ømhed i en reflekszone hænger det sammen med, at denne del af kroppen er i ubalance. Her kan zoneterapien hjælpe og genoprette balancen samt skabe ro og velvære hos din klient.

Hvordan bliver jeg zoneterapeut

Der er mange forskellige uddannelser du kan tage, for at blive zoneterapeut. Fælles for dem er dog, at der er tale om private uddannelser, hvorfor du ikke er berettiget til SU. Derudover vil det ligeledes sige, at der er egenbetaling. Pris og varighed afhænger af den enkelte udbyder, samt om du har en uddannelse, der giver dig mulighed for merit. 

En zoneterapeut uddannelse varierer typisk fra 1-2½ år, og er ofte tilrettelagt på deltid. Dette giver dig en oplagt mulighed for at tage uddannelsen ved siden af et job. Dette vil være en ideel mulighed for dig, der for eksempel allerede har en uddannelse som fysioterapeut, massør eller akupunktør, men ønsker at skifte karrierespor, dygtiggøre dig eller inddrage zoneterapien i dit arbejde. Til det beskrevne er zoneterapi nemlig et rigtig godt supplement. 

På en zoneterapeut uddannelse opnår du blandt andet viden omkring:

  • Zoneterapi
  • Anatomi og fysiologi
  • Reflekszoner og akupunkturpunkter samt deres lokalisering
  • Psykologi
  • Klientbehandling/klinikvejledning
  • Traditionel kinesisk medicin
  • Og meget mere.

Adgangskrav zoneterapeut uddannelse

Det varierer fra udbyder til udbyder, om der er adgangskrav til uddannelsen. Som udgangspunkt kræver en uddannelse til zoneterapeut ikke en særlig uddannelse. Dog er det en forudsætning hos de fleste skoler at man har færdiggjort folkeskolen og at man er fyldt 18 år - her har nogle skoler endda hævet dette alderskrav til 23 år. Yderligere har nogle skoler et krav om, at man skal have gennemført et kursus i anatomi og fysiologi for at starte på uddannelsen. Nogle har dog et sådant kursus lagt ind i uddannelsen, eller også er der de fleste steder mulighed for at tage det fornødne kursus inden uddanelsens start. Vi vil derfor altid anbefale, at man undersøger adgangskravene hos den enkelte udbyder.

Fremtidsmuligheder som zoneterapeut

Som færdiguddannet zoneterapeut har du mulighed for at arbejde med både børn og voksne og hjælpe dem med deres forskellige problemstillinger. Du har selvfølgelig mulighed for at blive ansat som zoneterapeut, men du har også mulighed for at gå din egen vej som selvstændig og starte din egen klinik. Har du en uddannelse som for eksempel fysioterapeut, massør eller akupunktør er der selvfølgelig også den mulighed, at du kombinerer dine nye kompetencer som zoneterapeut med din viden og dine kompetencer fra din eksisterende uddannelse.

Se hvor meget en zoneterapeut tjener i vores Job & Løn sektion her

Det kan du som zoneterapeut

Som nævnt tidligere kan du som uddannet zoneterapeut hjælpe dine klienter med forskellige problemstillinger, uanset om der er tale om børn eller voksne. Nogle af de problemstillinger og udfordringer zoneterapi har succes med at afhjælpe er:

  • Stress
  • Migræne
  • Mavepine
  • Sportsskader
  • Muskelsmerter
  • Søvnproblemer
  • Graviditetsgener
  • Menstruationssmerter

Dog er zoneterapi ikke udelukkende tiltænkt udfordringer og problemstillinger. Zoneterapien kan ligeledes benyttes til at give kroppen et boost, samt skabe balance og velvære.

Zoneterapeut - Bliv RAB godkendt

Med en zoneterapeut uddannelse har du mulighed for at blive godkendt som RAB zoneterapeut. Som RAB-godkendt kan du benytte den beskyttede titel Registreret Alternativ Behandler, hvilket giver dig nogle fordele. Registreret Alternativ Behandler er en beskyttet titel, som kun må benyttes, hvis du lever op til kravene, som du kan læse mere om her. Fordelene som RAB-godkendt omfatter blandt andet tilskud og mulighed for momsfritagelse. Derudover giver det en tryghed overfor dine klienter, at du som behandler har denne form for kvalitetsstempel. 

Ser uddannelserne til zoneterapeut her

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer