Vis studentum.dk som: Mobile
Sådan bliver du zoneterapeut

Sådan bliver du zoneterapeut

Drømmer du om at arbejde med mennesker og gøre en forskel? Er du interesseret i, hvordan kroppen fungerer, og hvordan du kan skabe bedre balance i kroppen? Så er en zoneterapeut uddannelse måske lige noget for dig. Men hvad er zoneterapi egentlig, og hvordan bliver man zoneterapeut? Vi vil forsøge at give dig svarene her.


Hvad er zoneterapi?

Zoneterapi er en alternativ behandlingsform, som benyttes til forskellige formål. De mest udbredte er at lindre smerter og opnå velvære. Dette sker ved hjælp af trykpåvirkninger under fødderne og på selve kroppen, som er med til at igangsætte kroppens egen helbredelses proces. Zoneterapi er blevet en anerkendt behandlingsform blandt børn såvel som voksne, idet zoneterapi kan afhjælpe mange problemstillinger, hvor ubalancer genoprettes og man vil føle fornyet energi. 

I zoneterapien arbejder man ud fra en teori om, at kroppen er en helhed og alle dele taler sammen. Under vores fødder finder man et komplet kort over kroppen. Her kan du påvirke det, man i zoneterapiens verden kalder reflekszoner. Hver del af kroppen har nemlig en reflekszone, og hvis der opleves ømhed i en reflekszone hænger det sammen med, at denne del af kroppen er i ubalance. Her kan zoneterapien hjælpe og genoprette balancen samt skabe ro og velvære hos din klient.

Hvordan bliver jeg zoneterapeut

Der er mange forskellige uddannelser du kan tage, for at blive zoneterapeut. Fælles for dem er dog, at der er tale om private uddannelser, hvorfor du ikke er berettiget til SU. Derudover vil det ligeledes sige, at der er egenbetaling. Pris og varighed afhænger af den enkelte udbyder, samt om du har en uddannelse, der giver dig mulighed for merit. 

En zoneterapeut uddannelse varierer typisk fra 1-2½ år, og er ofte tilrettelagt på deltid. Dette giver dig en oplagt mulighed for at tage uddannelsen ved siden af et job. Dette vil være en ideel mulighed for dig, der for eksempel allerede har en uddannelse som fysioterapeut, massør eller akupunktør, men ønsker at skifte karrierespor, dygtiggøre dig eller inddrage zoneterapien i dit arbejde. Til det beskrevne er zoneterapi nemlig et rigtig godt supplement. 

På en zoneterapeut uddannelse opnår du blandt andet viden omkring:

 • Zoneterapi
 • Anatomi og fysiologi
 • Reflekszoner og akupunkturpunkter samt deres lokalisering
 • Psykologi
 • Klientbehandling/klinikvejledning
 • Traditionel kinesisk medicin
 • Og meget mere.

Adgangskrav zoneterapeut uddannelse

Det varierer fra udbyder til udbyder, om der er adgangskrav til uddannelsen. Som udgangspunkt kræver en uddannelse til zoneterapeut ikke en særlig uddannelse. Dog er det en forudsætning hos de fleste skoler at man har færdiggjort folkeskolen og at man er fyldt 18 år - her har nogle skoler endda hævet dette alderskrav til 23 år. Yderligere har nogle skoler et krav om, at man skal have gennemført et kursus i anatomi og fysiologi for at starte på uddannelsen. Nogle har dog et sådant kursus lagt ind i uddannelsen, eller også er der de fleste steder mulighed for at tage det fornødne kursus inden uddanelsens start. Vi vil derfor altid anbefale, at man undersøger adgangskravene hos den enkelte udbyder.

Fremtidsmuligheder som zoneterapeut

Som færdiguddannet zoneterapeut har du mulighed for at arbejde med både børn og voksne og hjælpe dem med deres forskellige problemstillinger. Du har selvfølgelig mulighed for at blive ansat som zoneterapeut, men du har også mulighed for at gå din egen vej som selvstændig og starte din egen klinik. Har du en uddannelse som for eksempel fysioterapeut, massør eller akupunktør er der selvfølgelig også den mulighed, at du kombinerer dine nye kompetencer som zoneterapeut med din viden og dine kompetencer fra din eksisterende uddannelse.

Se hvor meget en zoneterapeut tjener i vores Job & Løn sektion her

Det kan du som zoneterapeut

Som nævnt tidligere kan du som uddannet zoneterapeut hjælpe dine klienter med forskellige problemstillinger, uanset om der er tale om børn eller voksne. Nogle af de problemstillinger og udfordringer zoneterapi har succes med at afhjælpe er:

 • Stress
 • Migræne
 • Mavepine
 • Sportsskader
 • Muskelsmerter
 • Søvnproblemer
 • Graviditetsgener
 • Menstruationssmerter

Dog er zoneterapi ikke udelukkende tiltænkt udfordringer og problemstillinger. Zoneterapien kan ligeledes benyttes til at give kroppen et boost, samt skabe balance og velvære.

Zoneterapeut - Bliv RAB godkendt

Med en zoneterapeut uddannelse har du mulighed for at blive godkendt som RAB zoneterapeut. Som RAB-godkendt kan du benytte den beskyttede titel Registreret Alternativ Behandler, hvilket giver dig nogle fordele. Registreret Alternativ Behandler er en beskyttet titel, som kun må benyttes, hvis du lever op til kravene, som du kan læse mere om her. Fordelene som RAB-godkendt omfatter blandt andet tilskud og mulighed for momsfritagelse. Derudover giver det en tryghed overfor dine klienter, at du som behandler har denne form for kvalitetsstempel. 

Ser uddannelserne til zoneterapeut her

Senest opdateret: 17 okt 2022
Michelle Hjorth
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for ernæring og sundhed

Hvordan bliver man kostvejleder eller diætist? I denne karriereguide kan du blive klog på uddannelsesmuligheder, job og karriere inden for ernæring og sundhed lige fra kostvejlederuddannelsen til en professionsbachelor i ernæring og sundhed. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Adgangskrav til dyrlægeuddannelsen

Dyrlægestudiet kan være et rigtig svært studie at komme ind på, hvis ikke man kommer ud af gymnasiet med et højt snit. Men SKAL man have gået i gymnasiet for at blive dyrlæge? Vi forsøger at give dig svaret i denne guide.

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

8 fancy jobtitler

Har du nogen gange undret dig over, hvad en salgs-ninja laver? Vi har samlet 8 bud på kuriøse jobtitler og oversat dem for dig. Måske får du inspiration til, hvad der skal stå på dit CV.

Læs mere
Sidst opdateret 28-05-2020

Væddemål og gåpåmod førte til drømmejob og business uddannelse

Christian Martin droppede sociale medier, byture og studiefravær i et år. Siden da har han stykket en karriere sammen via forskellige jobs og relevante uddannelser. Christian Martin har fået sit drømmejob hos Fitnessguru. Han har altid været aktiv sportsudøver og interesseret sig for det sunde liv – også når det handler om det, vi putter i munden.
Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Sådan bliver du kriminaltekniker

Har du sans for detaljer og flar for at kæde ting sammen? Med en uddannelse indenfor politiet kan du uddanne dig til kriminaltekniker og dermed være med til at løse både store og små kriminalgåder. Læs mere om mulighederne i denne guide.

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Jobs med højeste og laveste ledighed

Se toplisten over uddannelser der fører dig direkte ind i ledighed - eller direkte ind på arbejdsmarkedet. Alle veje fører til Rom, men det gælder desværre ikke uddannelser og jobs. Hvis du vil undgå ledighed, bør du undersøge dine muligheder, inden du vælger uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Hvordan bliver jeg pilot?

Hvordan bliver jeg pilot? Hvad koster en pilot uddannelse? Hvad kræver det at blive pilot? Læs denne artikel om pilot uddannelsen lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for psykologi og terapi

Hvordan bliver man psykolog? I denne karriereguide bliver du klog på, hvilke muligheder der er for dig, som drømmer om en uddannelse og karriere inden for psykologi og terapi fra autoriseret psykolog til certificeret parterapeut. Læs mere lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Guide - Bliv bartender

Vil du gerne være bartender? Tag et bartender kursus og få et bartender job fyldt med oplevelser. Som bartender får du hele verden som arbejdsplads. Det er ofte at bartendere søges i de varme lande, hvis du er til sol og strand. Se dine muligheder i guiden.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for design

Hvordan bliver man designer? I denne karriereguide fortæller vi om dine muligheder hvad angår uddannelse, job og karriere inden for design lige fra mode over grafisk design til indretningsarkitektur. Det oplagte valg, hvis du elsker at være kreativ.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriereguide: Pædagogik og psykologi

Vil du arbejde med mennesker? Så kan en uddannelse til for eksempel pædagog, lærer eller psykolog muligvis være noget for dig. Læs meget mere om mulighederne lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriereguide: Kommunikation

Kan du trylle med ord og billeder, er du god til at forvandle den skæve idé til effektive budskaber og har du styr på målgruppen? Så er en karriere inden for marketing, kommunikation og medier måske noget for dig. Tjek karriereguiden til medie- og kommunikationsbranchen her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere: Økonomi, administration og IT

Hvis du har en drøm om at arbejde i detailhandelen, med tal, økonomi og måske kombinere det med at arbejde med mennesker, så kan en uddannelse inden for økonomi, administration og IT være noget for dig. Udforsk mulighederne i denne guide.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for makeup og stil

Hvordan bliver man makeup artist, frisør eller kosmetolog? I denne karriereguide kan du spore dig ind på dine muligheder for en karrierevej inden for makeup og stil. Udforsk dine muligheder her og lad dine drømme få frit løb. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Dine muligheder som makeup artist

Være en del af den store dag og lægge makeup på den kommende brud, få Anders W. Berthelsen til at ligne Bamse, arbejde med modellerne på catwalken eller noget helt fjerde. Lyder det som drømmen for dig? Dette kunne meget vel være nogle af de muligheder, der åbner sig med en makeup artist uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 23-05-2022

Stewardesse uddannelse - Sådan bliver du stewardesse

Har du et godt servicegen og drømmer du om at arbejde mennesker? Så er uddannelsen til kabinepersonale måske noget for dig! Læs mere her om stewardesse uddannelsen, hvad det kræver og hvad arbejdet indebærer. 

Læs mere
Sidst opdateret 02-03-2022

Sådan bliver du dyrepasser

At arbejde med dyr kan være utrolig givende. Hvad end du drømmer om at arbejde i en zoologisk have, med forsøgsdyr eller i en dyrehandel, skal du have helt styr på, hvad dyrene har brug for af pasning og pleje. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for sport og idræt

Hvordan bliver man fitnessinstruktør, personlig træner eller måske skiinstruktør? I denne karriereguide kan du spore dig ind på dine muligheder, og hvilken uddannelse og hvilket job inden for sport og idræt, der passer dig bedst. 

Læs mere
Sidst opdateret 19-10-2022

10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

Du får job med det samme, høj løn og mulighed for en international karriere. Det er blot 3 ud 10 gode grunde til, at du bør søge ind på en IT-uddannelse til sommer. Se de resterende grunde her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriereguide: Idræt, ernæring og velvære

Hvis du har en interesse inden for menneskers sundhed, træning, kost og velbefindende, kan dette uddannelsesområde være noget for dig. Der findes en bred vifte af uddannelser i forskellige retninger. Se dine mange muligheder i guiden her.

Læs mere