Vis studentum.dk som: Mobile
Det kan du med en uddannelse i hospitality og hotel management

Det kan du med en uddannelse i hospitality og hotel management

Har du en stor interesse for ledelse og drift inden for turisme, hotelbranchen eller oplevelsesøkonomi? Måske er du faldet over en uddannelse i Hospitality Management eller Hotel Management og har undret dig over, hvad uddannelsen giver dig af muligheder? Vilija Gecaite fra Swiss Education Group vil forsøge at give dig svaret her. 


Flere og flere virksomheder har behov for at skabe de bedste og måske endda fineste oplevelse for deres gæster. Dette er en nødvendighed for at skille sig ud og skabe loyalitet hos de besøgende. Og hvordan gøres det bedst? Det hele starter med uddannelsen. I hvert fald hvis man spørger Vilija Gecaite, da det danner grundlaget for ens forståelse. Uanset om du har det på rygraden eller ej, er det en god idé, at få et bevis på dine kompetencer, samt få styr på den grundlæggende viden omkring branchen og få et par gode råd med på vejen. Og hvorfor ikke tage uddannelsen på en skole, der er blandt de bedste i verden?

Hvem er Swiss Education Group

Swiss Education Group (SEG) har gennem årene uddannet nogle af verdens mest succesfulde hotel managers, kokke og konditorer. Swiss Education Group er den største private underviser i Schweiz, og driver i øjeblikket fire af verdens bedste skoler inden for hospitality. Samlet har skolerne mere end 6.000 internationale studerende tilmeldt deres uddannelser, der undervises på engelsk. På disse fire skoler kan du derfor se frem til nogle af verdens bedste uddannelser inden for bl.a. Hospitality, Hotel Management og Erhvervsøkonomi. Du er dermed sikret en uddannelse i særklasse på en af SEG's skoler:

Skolerne rangerer i top 10 i verden ifølge QS Rankings, så du kan trygt tage din uddannelse her. Som Vilija siger: "Swiss Education Group skolerne tilbyder en bred vifte af uddannelser, herunder både bachelor- og kandidatgrader. Derudover finder man også korte faglige kurser, så hver elev kan vælge noget, der passer specifikt til deres behov og faglige interesser. Uanset hvad, tilbyder vores skoler state-of-the-art faciliteter, indkvartering på campus, måltider, sygeforsikring, bøger, karrierecoaching osv. Og det hele er inkluderet i gebyrerne, så der kommer ikke en masse uforudsete udgifter."

På uddannelserne har du mulighed for at komme på et eller tre betalte praktikophold, der kan udføres i Schweiz eller internationalt, og også her står skolerne klar til at hjælpe: "Vores team af karriere coaches hjælper dig med at finde din drømme praktikplads og hjælper dig gennem hele processen, så du kan tage ud på dette eventyr med ro i maven." 

Tag en uddannelse i hotel eller hospitality management

Med en uddannelse inden for hotel management eller hospitality får du ikke alene nogle fantastiske karrieremuligheder direkte efter eksamen, men det er også her, du får din grundlæggende forståelse for branchen. Som Vilija forklarer det åbner en uddannelse inden for hospitality også dørene til forskellige typer karrierer, hvor man som studerende kan vælge en virksomhed som de identificerer sig med og finder interessante, med det formål at vækste deres karrierer og dygtiggøre sig.

"En uddannelse inden for hospitality forbereder ligeledes de studerende til at arbejde inden for fødevare- og drikkevareindustrien, hvilket også inkluderer restauranter og koncepterne omkring disse, privat catering, food trucks, fine vine og spiritus samt bagerier. Listen er lang, så du har rigtig mange muligheder inden for denne branche, hvis du vælger en uddannelse inden for hotel management eller hospitality management," uddyber Vilija og tilføjer, at hospitality selvfølgelig også åbner muligheder for andre stillinger: "Karrierevejene varierer rigtig meget. Det kan være alt lige fra folkene på gulvet og dem der tilbereder maden, men det kan også være 'back-end' roller såsom marketing eller salgs- og økonomiroller."

Følg dine drømme

Det kan måske virke voldsomt at forlade alt man kender, for at tage til Schweiz og jagte drømmen om uddannelse og karriere. Opfordringen fra Vilija er dog klar: "Hvis du overvejer at studere i Schweiz, er vores råd at gå efter det! Vi forventer, at eleverne vil bruge enhver lejlighed til at engagere sig og forbinde sig med mennesker og deres omgivelser. Hvert øjeblik på en af ​​SEG-skolerne i Schweiz er en mulighed for at lære noget nyttigt – så vi opfordrer eleverne til at være proaktive, være til stede og observere alle detaljer." Du skal derfor ikke se det som, at du forlader noget derhjemme, og går glip af en masse. Det er derimod en oplagt mulighed for at lære fra nogle af de bedste i verden, og er en investering i din fremtid.

Desuden er Schweiz det bedste land du kan vælge, hvis du ønsker at studere hospitality management. Ikke kun fordi du finder nogle af de bedste skoler inden for området i landet, men også grundet schweiziske værdier såsom sans for detaljer, service og diskretion. Værdier, som uden tvivl kommer i spil, når vi snakker en karriere i hospitality. 

Dine fremtidsmuligheder

Med andre ord kan en uddannelse i hotel management og/eller hospitality management forme din fremtid, så du har en verden af muligheder liggende for dine fødder.

"Hos Swiss Education Group tilbyder hver af vores skoler et forskelligt uddannelsesmæssigt fokus, men de deler alle den samme forskelligartede internationale erfaring med rod i den schweiziske tradition for hospitality, herunder gæstfrihed og værtskab. Vi stræber altid efter at levere uddannelse i verdensklasse, der kombinerer erfaringsbaseret læring, forbindelser til brands i topklassen og ikke mindst en læringsmodel, der lægger vægt på personlig udvikling og præstationer i den virkelige verden. Alt dette tilsammen klæder vores elever på til at være dynamiske, intuitive og fleksible med de rette færdigheder, både til nu og i fremtiden," fortæller Vilija. Du bliver med andre ord godt klædt på til fremtiden, og under uddannelsen har du selv muligheden for, at få stor indflydelse på, hvordan din fremtid skal formes.

Et af kerneområderne for en karriere i hospitality er nemlig det, Vilija kalder MICE. MICE står for Meetings, Incentives, Conferences and Events, som foregår i tæt relation til andre grene af branchen såsom sport, spa og wellness samt fritidsaktiviteter. Du får derfor et bredt kendskab, der vil gøre dig i stand til at yde god service og gode oplevelser.

Hospitality, værtskab og gode oplevelser

Har du en stor interesse for turisme, god service, hotelbranchen, værtskab og/eller oplevelsesøkonomi? Så kan en uddannelse inden for hospitality og hotel management være lige noget for dig. Ikke alene på grund af dine interesser, men også på grund af de muligheder, denne uddannelse kan åbne for dig: "En traditionel karriere inden for hospitality starter ofte på resorts og hoteller, hvor man som studerende kan starte i receptionen, værelsesafdelingen eller lignende, og så arbejde sig op til højere stillinger. Med en uddannelsesgrad inden for hospitality har du mulighed for at springe denne proces over, og gå direkte ud og få adgang til stillinger som for eksempel manager eller supervisor direkte efter eksamen," forklarer Vilija Gecaite.

Med en uddannelsesgrad inden for hospitality har du som sagt muligheden for, at gå direkte ud og få en stilling som eksempelvis manager eller supervisor. Og der er rigtig mange muligheder, da mange virksomheder i dag beskæftiger sig med service, oplevelsesøkonomi og værtskab. Du kan derfor blive ansat på eksempelvis et hotel, i restaurationsbranchen, eller du kan for eksempel arbejde på et event bureau, rejsebureau eller lignende.

Find din uddannelse hos Swiss Education Group her

Senest opdateret: 27 okt 2022
Michelle Hjorth
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-10-2022

Hvordan bliver man civilingeniør?

Vil du være med til at træffe store valg der påvirker fremtiden og skabe løsninger samfundet har brug for? Som civilingeniør løser du tekniske og naturvidenskabelige problemstillinger inden for alt fra udvikling, bygningskonstruktioner, IT til nanoteknologi. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for alternativ behandling

Hvordan bliver man alternativ behandler? I denne karriereguide kan du blive klog på uddannelse, job og karriere inden for alternativ behandling med fokus på de tre største behandlingsformer.

Læs mere
Sidst opdateret 10-10-2022

Bliv læge i udlandet

I de senere år er flere og flere danske studerende rejst til udlandet for at opfylde drømmen om en fremtid som læge. Vil du være en af dem? Her kan du læse mere om ansøgningsprocessen og alt, hvad du skal være opmærksom på, inden du læser medicin i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Overblik: Det betyder regeringens nye reformudspil

Som en del af regeringens nye reformudspil "Danmark kan mere 3", lægger regeringen op til at en række kandidatuddannelser på universitetet skal beskæres med et år. Men hvad betyder det egentlig i praksis, og hvilken betydning kan det have for dig, der sidder og overvejer at tage en kandidatuddannelse? 

Læs mere
Sidst opdateret 10-10-2022

Overvejer du at studere i udlandet?

Et studieophold i udlandet giver dig personlig og faglig ballast, som åbner døre i din fremtidige karriere. Vi giver dig her seks gode grunde til, at du skal gribe chancen og tage til udlandet i din studietid. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en kandidat i virksomheds- og arbejdslivsstudier

Ida læser Virksomhedsstudier og arbejdslisstudier på Roskilde Universitet. Virksomhedsstudier giver et indblik i organisation, ledelse og udvikling, hvor arbejdslivsstudier giver indsigt i arbejdslivet og arbejdets organisering ift. medarbejdernes identitetsdannelse.   

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

8 ting du kan overveje inden du vælger din karrierevej

Der findes mange spørgsmål i forbindelse med valg af karriere. Derfor har vi samlet 8 ting, du kan tage til overvejelse, når du skal finde din karrierevej.

Læs mere
Sidst opdateret 30-06-2017

Kvinder i IT-branchen: Sådan bryder vi den skæve kønsfordeling

Hvordan får vi flere kvinder i IT-branchen? Det har vi spurgt 5 (kvindelige) IT-talenter om, så læs med her og bliv klogere med kvinderne bag koderne. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriereguide: Pædagogik og psykologi

Vil du arbejde med mennesker? Så kan en uddannelse til for eksempel pædagog, lærer eller psykolog muligvis være noget for dig. Læs meget mere om mulighederne lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 16-11-2015

Hvad skal du efter 3.G?

Det er maj måned, solens stråler kigger frem fra et par regnvejrsskyer og tre år med lektier, eksamener og minder om fester, venskab og kærlighed lakker mod ende for landets elever i 3.G. Livet ligger for deres fødder, men det kan være lettere sagt end gjort at beslutte, hvad man skal? Mød Jonas, Sofie og Kristoffer og hør om deres drømme for fremtiden. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Kom du ikke ind?

Har du fortrudt, at du ikke søgte ind i år? Eller er du en af de uheldige, som ikke i første omgang får opfyldt drømmen om at kunne skrive studerende på CV'et efter sommerferien? Fortvivl ej. Der er som regel stadig mange spændende uddannelser, der har ledige studiepladser allerede i år.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Jobrummet - Zoom ind på dit drømmejob

Det kan være en jungle at finde frem til det rigtige job - og ikke mindst, hvilken uddannelse der kan føre dig til jobbet. Med Jobrummet tager vi dig gennem junglen og giver dig mulighed for at høre færdiguddannede fortælle om deres job, så du kan blive klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg.  I hvert interview kommer du bagom jobtitlen og får indblik i, hvordan andre har fundet de ...
Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Hvad er Ivy League?

Hvis du nogensinde har set en film om livet på et amerikansk college, så har du helt sikkert også hørt om Ivy League universiteterne. Læs om de 8 mest prestigefyldte amerikanske universiteter her. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Jobs med højeste og laveste ledighed

Se toplisten over uddannelser der fører dig direkte ind i ledighed - eller direkte ind på arbejdsmarkedet. Alle veje fører til Rom, men det gælder desværre ikke uddannelser og jobs. Hvis du vil undgå ledighed, bør du undersøge dine muligheder, inden du vælger uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Fra backpacker til barchef

Mike Thomsen er barchef i VEGA, hvor han efter nogle år som backpacker startede i kælderen med at håndtere fadøl.

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en jurastuderende

Drømmer du om at komme ind på jurastudiet? Vil du gerne vide mere om, hvordan det er at være studerende på uddannelsen? Så klik ind og læs om Frederikke, der læser bachelor i jura på Aarhus Universitet!

Læs mere
Sidst opdateret 11-06-2020

Kickstart din karriere på 5 uger

Bliv klar til at komme ud i erhvervslivet på 5 uger, for dig der har en STX, HTX eller HF bag dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 28-10-2020

Mød en Design og Businessstuderende

Amalie læser uddannelsen Design og Business med speciale i Branding og Marketing management. Hun lærer blandt andet om at udvikle kreative brandstrategier, kampagner og events, samt at bruge de rette markedsføringskanaler til at sprede et budskab. Er det lige noget for dig? Så læs Amalies interview om hendes uddannelse her!

Læs mere
Sidst opdateret 23-08-2022

Sådan bliver du ejendomsmægler

Er du god til tal, mennesker og vil du have en karriere, hvor du opfylder drømme? Så er en fremtid som ejendomsmægler måske noget for dig. Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en farmacistuderende

Farmaciuddannelsen handler helt overordnet om lægemidler. Du vil lære om fremstilling, formulering, anvendelse og virkning af lægemidler. Læs mere om Katrine og hendes valg af studie lige her!

Læs mere