Vis studentum.dk som: Mobile

Uddannelse og karriere inden for ledelse og administration


Hvad kan jeg blive inden for ledelse og administration?

Hvad kan jeg blive inden for ledelse, administration og kontor? I denne karriereguide kan du spore dig ind på mulighederne med en business uddannelse og læse mere de mange karriereveje i branchen.

Er en uddannelse og karriere inden for ledelse og administration dig?

Uanset om du drømmer om at arbejde på kontor, i butik, blive projektleder eller få en plads i toppen af erhvervslivet, så kan din kommende uddannelse meget vel være inden for administrations-området. Mange jobs her kræver flair for systemer, overblik og en struktureret og analytisk tilgang til arbejdsopgaverne. Du vil også tit skulle arbejde tæt sammen med andre, evt. som leder, og have relationer med kunder.

Hvilke uddannelser inden for administration kan du vælge?

Der findes rigtig mange uddannelser på alle niveauer inden for administration, og her beskriver vi blot tre af de indgange, der er til at få job på området.

Find din EUX/EUD Business

Find din kontoruddannelse

Find din uddannelse i ledelse

EUD/EUX Business

Disse to uddannelser er gode, når du vil sætte gang i din karriere inden for det administrative område. Hvilken du skal vælge, afhænger til dels af, hvor lang tid du foretrækker på skolebænken. Begge er et godt grundlag for en karriere inden for butik, handel, event eller administration.

Med EUD Business kan du allerede efter et år begynde som elev, hvor det kræver to års skolegang med en EUX Business. Til gengæld får du fagene på et højere niveau med sidstnævnte, og du kan enten begynde som elev eller fortsætte på en videregående uddannelse, da du får både en gymnasial eksamen og en EUD.

Afhængig af tidligere uddannelse og erfaring kan du også tage EUD og EUX på kortere tid. Du vil have mange af de samme fag på de to uddannelser, og på EUX skal du vælge mellem to retninger; Administration og ledelse eller Handel og ledelse.

Tag en EUD/EUX Business

Kontor og administration

Forløbet til din karriere inden for kontor-/sekretærarbejde kan sammensættes på flere måder afhængig af tidligere uddannelse. Grundlæggende er uddannelsen en erhvervsuddannelse, hvor du skal have et grundforløb på 20-40 uger og gymnasiale fag fra EUX.

Desuden skal du gennemføre et hovedforløb, som består af skoleophold og praktikperioder. Hvis du allerede har en gymnasial uddannelse, tager du et afkortet grundforløb og skal ikke igennem den studiekompetencegivende del af EUX. Har du en HHX, kan du tage grundforløbet på 5 uger, mens det tager 10 uger, hvis du har taget en anden gymnasial uddannelse.

Du vil i løbet af din skoletid bl.a. blive undervist i administration, service, regnskab, kommunikation og lovgivning. Du kan vælge at tage en generel uddannelse til kontorassistent, eller du kan vælge et blandt mange specialer - fx. læge- eller advokatsekretær - alt afhængig af, hvad netop din skole tilbyder.

Bliv sekretær

Ledelse og organisation

Der er mange veje, der kan føre til din karriere inden for dette område. Hvilken du skal vælge kommer bl.a. an på, hvor hurtigt du gerne vil i gang med et job, og om du foretrækker skolegang eller en mere praktisk tilgang til uddannelsen.

Den hurtigste vej til branchen er med en EUD/EUX Business. Du kan også vælge at tage en administrationsbachelor, som er en professionsbachelor på 3,5 år. Det er en uddannelse inden for offentlig administration, og du får undervisning i fag som politik og samfund og budget og økonomistyring.

Undervejs vil der være valgfrie emner som HR, velfærd og uddannelses- og erhvervsvejledning. I uddannelsen indgår en obligatorisk praktik på fire måneder. Det er muligt både at tage uddannelsen på skole og som fjernundervisning.

Sidst men ikke mindst kan du inden for dette område vælge at kickstarte din fremtid som iværksætter med en uddannelse i innovation og entreprenørskab eller bygge ovenpå din universitetsuddannelse med en MBA.

Tag en uddannelse i ledelse og organisation

Hvilke karriereveje og videreuddannelsesmuligheder er der?

Der er mange forskellige jobmuligheder inden for området, og hvilke jobs du kan afhænger til dels af, hvilken uddannelsesprofil du har gennem dine valg af fag og praktiksteder undervejs i uddannelsen. Mange vil få job på kontor, i butik eller i den offentlige forvaltning. Der er gode videreuddannelsesmuligheder, nærmest uanset hvilket niveau af uddannelse du har. Hvis du opnår en bachelorgrad, kan du læse videre på en diplom- eller masteruddannelse for at få yderligere kvalifikationer.

Ledelse og organisation
Uddannelsestype
Sted
Søg

> Karriereguide: Økonomi, administration og IT

Senest opdateret: 31 okt 2016

Hvad kan jeg blive?

Prøv uddannelsestesten

Din Karriereguide

Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby