Spar på SU’en: Her er Danmarks billigste studieboliger
16 maj 2023

Spar på SU’en: Her er Danmarks billigste studieboliger

Tønder er måske ikke placeret øverst på listen, når man som ung overvejer, hvilken studieby man gerne vil studere i. Ikke desto mindre er Tønder faktisk den billigste studieby i Danmark at flytte til, i hvert fald hvis man ser på de gennemsnitlige omkostninger pr. kvm.

Boligmarkedet i Danmark er ikke kendt som det billigste i verden, og med god grund. I hovedstaden København skal man forvente at punge ud med intet mindre end gennemsnitligt 191,39 kr. pr. kvadratmeter. Som studerende kan det derfor give god mening at kigge efter alternative boligtyper – eller studiebyer. I hvert fald hvis man drømmer om råderum i SU-budgettet.


I forbindelse med vores kåring af Årets Studieby 2023 har vi på studentum.dk blandt andet kigget på boligpriserne i undersøgelsens 27 studiebyer. Gennem husleje.dk har vi undersøgt, hvad den gennemsnitlige kvadratmeterpris lægger på i hver af byerne.

Priserne er øjebliksbilleder, der er trukket fra husleje.dk i perioden fra den 1. januar 2022 til og med den 31. december 2022. Prisen er sorteret ud fra typer: Lejlighed og værelse. Derudover går den fra 1 m2 og op til 180 m2.

København topper den gennemsnitlige kvadratmeter pris

Ikke overraskende lægger København i bunden af listen og er dermed den absolut dyreste studieby i Danmark. Her skal du nemlig forvente at komme af med 191,39 kroner i gennemsnit pr. kvadratmeter. Grundet Københavns popularitet og store udbud af blandt andet uddannelser og muligheder for unge, er der mange om buddet i forhold til boliger. Det kan derfor være en fordel af søge udenfor de mest populære områder i København og måske udvide søgningen til større områder. Det kan for eksempel være en fordel at søge i større områder af f.eks. Storkøbenhavn, hvor den gennemsnitlige kvadratmeterpris måske også passer bedre til SU budgettet.

Find en billig bolig i Jylland

Kigger man på parameteret Billig bolig i årets undersøgelse, så placerer Tønder, Skive og Thisted sig i top 3, hvor førstnævnte er den absolut billigste studieby at bosætte sig i. Her er den gennemsnitlige kvadratmeterpris på blot 61,5 kroner, stærkt efterfulgt af Skive, hvor kvadratmeterprisen lyder på 63,6 kroner. I Thisted skal du af med 63,65 kroner pr. kvadratmeter. I disse tre jyske byer kan du altså dermed bosætte dig for cirka en tredjedel af, hvad du skulle betale i København, eller få langt flere kvadratmeter for den samme husleje, som du måske skulle give for et værelse i hovedstaden.

Hvis du vil have lidt ekstra råderum i budgettet, kan der derfor være mange fordele ved at vælge en af de lidt mindre studiebyer i Danmark. De mindre studiebyer i Danmark har efterhånden også et stort og imponerende udbud af uddannelser, og du vil hurtigt opleve, at du her kan spare penge på huslejen, så der er mere plads i budgettet til at have det sjovt med vennerne.

Se priserne for alle studiebyerne her

Læs mere om undersøgelsen og kåringen af Danmarks bedste studieby her

Senest opdateret: 16 maj 2023
Michelle Hjorth
Digital Content Specialist

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 21-10-2019

Jobrummet - Zoom ind på dit drømmejob

Det kan være en jungle at finde frem til det rigtige job - og ikke mindst, hvilken uddannelse der kan føre dig til jobbet. Med Jobrummet tager vi dig gennem junglen og giver dig mulighed for at høre færdiguddannede fortælle om deres job, så du kan blive klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg.  I hvert interview kommer du bagom jobtitlen og får indblik i, hvordan andre har fundet de ...
Læs mere
Sidst opdateret 28-05-2020

Væddemål og gåpåmod førte til drømmejob og business uddannelse

Christian Martin droppede sociale medier, byture og studiefravær i et år. Siden da har han stykket en karriere sammen via forskellige jobs og relevante uddannelser. Christian Martin har fået sit drømmejob hos Fitnessguru. Han har altid været aktiv sportsudøver og interesseret sig for det sunde liv – også når det handler om det, vi putter i munden.
Læs mere
Sidst opdateret 23-08-2022

Sådan bliver du ejendomsmægler

Er du god til tal, mennesker og vil du have en karriere, hvor du opfylder drømme? Så er en fremtid som ejendomsmægler måske noget for dig. Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 14-09-2022

Studiemedlemskab i fagforening

Mange studerende er ikke medlem af en fagforening i løbet af deres studietid, og de mener desuden heller ikke, at det er nødvendigt. Dette er en stor fejl. Vi giver dig vejledning i dine fordele ved et studiemedlemsskab i en fagforening - lige fra billige forsikringer til karriererådgivning.

Læs mere
Sidst opdateret 23-05-2022

Stewardesse uddannelse - Sådan bliver du stewardesse

Har du et godt servicegen og drømmer du om at arbejde mennesker? Så er uddannelsen til kabinepersonale måske noget for dig! Læs mere her om stewardesse uddannelsen, hvad det kræver og hvad arbejdet indebærer. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

3 tips til din legatsøgning

Et udlandsophold er en investering i din fremtid. Du får et internationalt netværk, lærer en ny kultur at kende og får en erfaring på dit CV, der er guld værd, når du skal søge dit første job. Men hvad med økonomien? Her samler vi vores bedste tips til legatsøgning til dig, der drømmer om at studere i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Få hjælp til SU reglerne, når du skal være mor eller far

Hvordan er det nu med økonomien, når du får et barn, mens du er under uddannelse?Her samler vi de vigtigste regler for dig, der bliver mor eller far i løbet af din studietid. Få blandt andet svar på, hvordan du kombinerer SU og barsel, om du får ekstra SU, når du har barn og meget mere.

Læs mere
Sidst opdateret 24-05-2022

Hvad er ECTS, og hvordan bruger du dem?

Som studerende eller studiesøgende er du nok stødt på de fire bogstaver: ECTS. Men hvad betyder de egentlig, og hvad skal du vide om ECTS i forhold til din uddannelse? Kort fortalt er ECTS som byggesten, du sætter sammen til en hel uddannelse. 60 ECTS svarer til et års fuldtidsstudier.

Læs mere
Sidst opdateret 01-06-2023

Jobs med højeste og laveste ledighed: 2016

Se toplisten over uddannelser der fører dig direkte ind i ledighed - eller direkte ind på arbejdsmarkedet. Alle veje fører til Rom, men det gælder desværre ikke uddannelser og jobs. Hvis du vil undgå ledighed, bør du undersøge dine muligheder, inden du vælger uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for de kreative fag

Denne karriereguide er for dig, der drømmer om at gøre din passion til din levevej. Her kan du spore dig ind på, hvilken uddannelse inden for de kreative fag, der passer dig, og udforske dine mange uddannelsesmuligheder. Læs mere i guiden her. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere: Økonomi, administration og IT

Hvis du har en drøm om at arbejde i detailhandelen, med tal, økonomi og måske kombinere det med at arbejde med mennesker, så kan en uddannelse inden for økonomi, administration og IT være noget for dig. Udforsk mulighederne i denne guide.

Læs mere
Sidst opdateret 14-02-2023

Guide til den nye HF

Overvejer du at starte på en 2-årig HF til næste år, eller har du HF enkeltfag i tankerne som næste trin på vejen mod din drømmeuddannelse? Så møder du ind til en ny uddannelse med bedre muligheder for at målrette forløbet til dine fremtidsdrømme. Her går vi bagom den nye HF efter gymnasiereformen.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Få luft under vingerne

Drømmer du om at blive pilot en dag? Læs med her, hvor vi har spurgt Christian og Luca hvordan en pilots hverdag ser ud, og hvad det flotteste de har set fra deres cockpit er.

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2022

Tvivler du på dit studie?

Er du startet på et studie, men er kommet i tvivl, om det er det rette for dig? Mange tvivler indimellem på deres valg af studie, men der er nogle ting du bør overveje før du dropper ud.

Læs mere
Sidst opdateret 20-09-2018

5 måder du kan passe på miljøet

Vil du være med til at passe på miljøet og indrette din hverdag mere klimavenligt?

Læs mere
Sidst opdateret 17-02-2023

Sådan kommer du ind på drømmestudiet

For nogle, er fordelingen af studiepladser svær at forstå, for hvordan er det lige, at man bliver fordelt blandt de danske videregående uddannelser?

Læs mere
Sidst opdateret 01-04-2022

Annika valgte HD i stedet for bacheloren: “Det, du lærer i dag, kan du bruge i morgen”

Annika Borbye Omraninejhad kom skævt ind på studielivet i gymnasiet, men tog revanche på CBS’ HD-uddannelse, hvor hun kunne studere, mens hun gjorde karriere.

Læs mere
Sidst opdateret 23-08-2023

Oscar Lindhardt: Fra model til HD-uddannelse og godt job

Læs om Oscar, der tog til Asien som model, kom hjem efter seks måneder, fandt et godt job og om tre år er han færdig med sin HD-uddannelse. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en fysioterapeutstuderende

Nikolaj er studerende på fysioterapeutuddannelsen ved Københavns Professionshøjskole - Campus Nord! Lige nu er han på sit fjerde semester og drømmer om at arbejde med Elite sportshold, når han en dag er færdiguddannet!

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2022

Guide: Sådan søger du om SU til dine studier i udlandet

Her er alt, hvad du skal vide om at søge om SU til dine masterstudier i udlandet. Få info direkte fra en studerende, der selv har været processen igennem. Emilie Schmücker, der nu studerer på César Ritz Colleges i Schweiz, guider dig i artiklen her.

Læs mere