Vis studentum.dk som: Mobile

Spar på SU’en: Her er Danmarks billigste studieboliger

Grenå står måske ikke øverst på listen, når man - som ung - overvejer hvilken studieby, man gerne vil studere i. Ikke desto mindre er Grenå Danmarks billigste studieby at flytte til, hvis man altså er på jagt efer en 1- eller 2 værelses lejligheder.

Boligmarkedet i Danmark er ikke kendt som verdens billigste, og det med god grund. I hovedstaden skal man forvente at punge ud med ikke mindre end 186,16 kr pr kvadratmeter, hvis man kigger efter en et- eller toværelses lejlighed. Som studerende kan det derfor give god mening at kigge efter alternative boligtyper - eller studiebyer.

I forbindelse med vores kåring af Danmarks Bedste Studieby anno 2019, har vi på Studentum.dk, blandt andet kigget på boligpriser i de  21 forskellige byer i Danmark. I samarbejde med Boligportal.dk har vi undersøgt, hvad den gennemsnitlige kvadratmeterpris koster på en en et- eller toværelses lejlighed i hver af byerne.

Priserne er øjebliksbilleder fra Boligportal.dk fra marts 2019.

København er ikke den dyreste by at bo i

Det kan måske komme som en overraskelse for mange, at København ikke er den dyreste by i Danmark, når man kigger på kvadratmeterprisen på et- eller toværelses lejligheder. Byen bliver nemlig overhalet af Roskilde.

Med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 238,77 kr, er Roskilde den absolut dyreste by at finde en bolig i for de studerende. Ifølge tallene fra Boligportal.dk er det altså næsten 20% dyrere at finde en bolig i Roskilde fremfor København.

Sammenlignet med andre Sjællandske byer ligger dog både Roskilde og København langt over gennemsnittet. Og ønsker man som ung at studere i Østdanmark er der billige alternativer i både Slagelse, Næstved og på Bornholm.

Bo billigt i Grenå, Skive og Randers

Når man kigger på parametret Billig studiebolig, så er Randers, Skive og Grenå i top 3, hvor sidstnævnte er den absolut billigste studieby at bo i. Her er den gennemsnitlige kvadratmeterpris på bare 69,7 kr for en et- eller toværelses lejlighed.

Randers er kåret som den 4. bedste studieby i Danmark 2019 og ligger langt under de øvrige top-deltagere, når det kommer til boligpriserne. Vælger man Randers fremfor Roskilde er det muligt at spare 162,8 kr pr kvadratmeter.

Ønsker man at blive i det Østjyske, så er det en god ide at rykke teltpælene til Randers fremfor Aarhus, da man på den led kan opnå en  besparelse på 57,14 kr. En lejlighed på 40 kvm koster lejligheden i Randers 3.028kr, mens den i Aarhus vil koste 5.324,4 kr. Det er altså en prisforskel på 2.296,4kr, der nemt kan mærkes i SU’en.

Se priserne for alle studiebyerne her

Senest opdateret: 26 apr 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 30-04-2019

Storbyen tiltrækker de unge med karrieremuligheder

De unge har et stort fokus på deres fremtidige karrieremuligheder, når du vælger hvilken studieby de skal vælge at læse videre i.

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Top 10 studiebyer i Danmark i 2019

Hvad er det, der gør en by til en god studieby? Det har vi spurgt 1679 unge om og - baseret på 7 faktorer - derefter kåret de 10 bedste af slagsen i Danmark. Se listen her og find ud af, hvor du skal studere. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2019

Danmarks Bedste Studieby 2019

Hos Studentum.dk har vi undersøgt, hvilke parametre kommende studerende og studerende lægger vægt på, når de leder efter deres videregående uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2019

Guide til højeste løn og laveste ledighed

Løn og karriere er ofte noget af det de unge har stort fokus på når de skal vælge deres kommende uddannelse.

Læs mere

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide