Spar på SU’en: Her er Danmarks billigste studieboliger

Vil du gerne finde en billig studiebolig, så der er råderum i budgettet til sjovere ting end at betale husleje? Så kan du se listen over Danmarks billigste studiebyer lige her.

Spar på SU’en: Her er Danmarks billigste studieboliger

Tønder er måske ikke placeret øverst på listen, når man som ung overvejer, hvilken studieby man gerne vil studere i. Ikke desto mindre er Tønder faktisk den billigste studieby i Danmark at flytte til, i hvert fald hvis man ser på de gennemsnitlige omkostninger pr. kvm.

Boligmarkedet i Danmark er ikke kendt som det billigste i verden, og med god grund. I hovedstaden København skal man forvente at punge ud med intet mindre end gennemsnitligt 191,39 kr. pr. kvadratmeter. Som studerende kan det derfor give god mening at kigge efter alternative boligtyper – eller studiebyer. I hvert fald hvis man drømmer om råderum i SU-budgettet.


I forbindelse med vores kåring af Årets Studieby 2023 har vi på studentum.dk blandt andet kigget på boligpriserne i undersøgelsens 27 studiebyer. Gennem husleje.dk har vi undersøgt, hvad den gennemsnitlige kvadratmeterpris lægger på i hver af byerne.

Priserne er øjebliksbilleder, der er trukket fra husleje.dk i perioden fra den 1. januar 2022 til og med den 31. december 2022. Prisen er sorteret ud fra typer: Lejlighed og værelse. Derudover går den fra 1 m2 og op til 180 m2.

København topper den gennemsnitlige kvadratmeter pris

Ikke overraskende lægger København i bunden af listen og er dermed den absolut dyreste studieby i Danmark. Her skal du nemlig forvente at komme af med 191,39 kroner i gennemsnit pr. kvadratmeter. Grundet Københavns popularitet og store udbud af blandt andet uddannelser og muligheder for unge, er der mange om buddet i forhold til boliger. Det kan derfor være en fordel af søge udenfor de mest populære områder i København og måske udvide søgningen til større områder. Det kan for eksempel være en fordel at søge i større områder af f.eks. Storkøbenhavn, hvor den gennemsnitlige kvadratmeterpris måske også passer bedre til SU budgettet.

Find en billig bolig i Jylland

Kigger man på parameteret Billig bolig i årets undersøgelse, så placerer Tønder, Skive og Thisted sig i top 3, hvor førstnævnte er den absolut billigste studieby at bosætte sig i. Her er den gennemsnitlige kvadratmeterpris på blot 61,5 kroner, stærkt efterfulgt af Skive, hvor kvadratmeterprisen lyder på 63,6 kroner. I Thisted skal du af med 63,65 kroner pr. kvadratmeter. I disse tre jyske byer kan du altså dermed bosætte dig for cirka en tredjedel af, hvad du skulle betale i København, eller få langt flere kvadratmeter for den samme husleje, som du måske skulle give for et værelse i hovedstaden.

Hvis du vil have lidt ekstra råderum i budgettet, kan der derfor være mange fordele ved at vælge en af de lidt mindre studiebyer i Danmark. De mindre studiebyer i Danmark har efterhånden også et stort og imponerende udbud af uddannelser, og du vil hurtigt opleve, at du her kan spare penge på huslejen, så der er mere plads i budgettet til at have det sjovt med vennerne.

Se priserne for alle studiebyerne her

Læs mere om undersøgelsen og kåringen af Danmarks bedste studieby her

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer