Oscar Lindhardt: Fra model til HD-uddannelse og godt job

Læs om Oscar, der tog til Asien som model, kom hjem efter seks måneder, fandt et godt job og om tre år er han færdig med sin HD-uddannelse. 

HD-uddannelse

Tog til Asien som model, kom hjem efter seks måneder og fandt et godt job. Om tre år er han færdig med sin HD-uddannelse. "Det er fedt at have et interessant job med løn og samtidig få en højere uddannelse. Det havde jeg godt nok ikke regnet med, da jeg for to år siden var færdig med HHX. Mit karaktergennemsnit var nemlig for lavt til at komme ind på et fuldtidsstudie på CBS", fortæller Oscar Lindhardt.


Med et skævt smil forklarer han, at det lidt for lave snit nok hang sammen med, at han i gymnasietiden oftere besøgte caféerne i bylivet end lektiecaféen på skolen. Men Oscar kom alligevel på Copenhagen Business School. Faktisk er han netop nu godt i gang med en 4-årig HD-uddannelse på CBS. Og samtidig passer han sit job hos ProData Consult, hvor han laver markeds- og virksomhedsanalyser for virksomhedens salgsafdeling.

Sparer fire år!

Oscar Lindhardt har karriereambitioner, så han er parat til at give den en skalle, hvis der tid at vinde undervejs.

"Det er da udfordrende at passe arbejde og studere samtidig, men jeg ser sådan på det, at jeg sparer fire år, hvis jeg sammenligner med mine jævnaldrende på fuldtidsstudier. Udover en supergod og meget anerkendt business uddannelse får jeg jo også hele fire års værdifuld erhvervserfaring! Det er da rigtigt godt!", synes Oscar Lindhardt.

Find din uddannelse hos Copenhagen Business School her

Køber bolig i studietiden

Få penge og dyre boliger er en næsten umulig kombination for mange studerende. Det problem har Oscar Lindhardt ikke: "Mit job betyder, at jeg har fået råd til – sammen med min kæreste – at købe en andelslejlighed på Østerbro. Det var ikke muligt, hvis jeg var fuldtidsstuderende på SU’, fastslår han.

Sabbatår som model i Asien

Færdig med gymnasiet, drømte Oscar faktisk om noget helt andet: "Jeg havde arbejdet som model siden jeg var 14, så da jeg var færdig med HHX, trængte jeg bare til et sabbatår og eventyr. Så det var nærliggende at rejse ud i verden for at se, hvad det der modelarbejde kunne føre til", fortæller han.

Oscar pakkede kufferten og tog til Sydkorea, hvor der skulle være gode muligheder for at få modeljobs. Samtidig kom han også helt tæt på en fremmed kultur. "Ret hurtigt fandt jeg dog ud af, at modelarbejdet nok i virkeligheden slet ikke var mig på den lange bane", siger han, så efter et halvt år var han tilbage i Danmark igen.

Turen var ikke spildt

Men kulturen, og alt det andet Sydkorea havde at byde på, skabte Oscar Lindhardts interesse for at gå business vejen:

"Mens jeg gik i gymnasiet, startede jeg en lille virksomhed, hvor jeg lavede en del markedsanalyser. Det var noget af det, jeg havde med fra HHX, som jeg syntes var ret interessant. Så med det og mine rejseoplevelser gik jeg på jobjagt".

I første omgang blev det til et job hos firmaet WorldTicket, og det var her, han blev tilbudt HD-uddannelsen på CBS.

"Jeg havde aldrig hørt om HD før, men da økonomidirektøren præsenterede mig for idéen, blev jeg fyr og flamme. Det var bare en supermulighed, som jeg straks takkede ja til", fortæller Oscar. Senere skiftede han til sit nuværende job hos ProData Consult, og hans nye arbejdsgiver overtog sponseringen af Oscars HD-uddannelse.

Alder er ingen hindring

Mange HD-studerende er lidt ældre end Oscar Lindhardt, men han ser ikke alderen som et problem:

"Kan man skaffe sig et job med indhold og udfordringer, er jeg sikker på, at man også kan gennemføre en HD. Det handler om initiativ og mod på udfordringer. Ikke om hvor gammel man er", fastslår Oscar. En sidegevinst er, at han er blevet rigtig god til at holde styr på, hvordan han bedst bruger sin tid: "Udover arbejdet og HD, får jeg tid til fysisk træning og maler lidt på lærred. Og så er der jo også kæresten, der skal passes. Det er vigtigt for mig og har høj prioritet", slutter han.

Er du alligevel overbevist om, at en fuldtidsuddannelse er det bedste for dig? Undersøg dine muligheder her.

Er du derimod blevet hooked på ideen om en HD, ligesom Oscar Lindhardt?

Udforsk dine muligheder for en HD hos finduddannelse.dk her


Annoncer