Vis studentum.dk som: Mobile

COVID-19 - Er dit studievalg blevet påvirket? Svar på 3 lynhurtige spørgsmål

HD-uddannelse

Oscar Lindhardt: Fra model til HD-uddannelse og godt job

Tog til Asien som model, kom hjem efter seks måneder og fandt et godt job. Om tre år er han færdig med sin HD-uddannelse. 

"Det er fedt at have et interessant job med løn og samtidig få en højere uddannelse. Det havde jeg godt nok ikke regnet med, da jeg for to år siden var færdig med HHX. Mit karaktergennemsnit var nemlig for lavt til at komme ind på et fuldtidsstudie på CBS", fortæller Oscar Lindhardt.

Med et skævt smil forklarer han, at det lidt for lave snit nok hang sammen med, at han i gymnasietiden oftere besøgte caféerne i bylivet end lektiecaféen på skolen.

Men Oscar kom alligevel på Copenhagen Business School. Faktisk er han netop nu godt i gang med en 4-årig HD-uddannelse på CBS. Og samtidig passer han sit job hos ProData Consult, hvor han laver markeds- og virksomhedsanalyser for virksomhedens salgsafdeling.

Sparer fire år!

Oscar Lindhardt har karriereambitioner, så han er parat til at give den en skalle, hvis der tid at vinde undervejs.

"Det er da udfordrende at passe arbejde og studere samtidig, men jeg ser sådan på det, at jeg sparer fire år, hvis jeg sammenligner med mine jævnaldrende på fuldtidsstudier. Udover en supergod og meget anerkendt business uddannelse får jeg jo også hele fire års værdifuld erhvervserfaring! Det er da rigtigt godt", synes Oscar Lindhardt.

Køber bolig i studietiden

Få penge og dyre boliger er en næsten umulig kombination for mange studerende. Det problem har Oscar Lindhardt ikke.

"Mit job betyder, at jeg har fået råd til – sammen med min kæreste – at købe en andelslejlighed på Østerbro. Det var ikke muligt, hvis jeg var fuldtidsstuderende på SU’, fastslår han.

Sabbatår som model i Asien

Færdig med gymnasiet, drømte Oscar faktisk om noget helt andet.

’Jeg havde arbejdet som model siden jeg var 14, så da jeg var færdig med HHX, trængte jeg bare til et sabbatår og eventyr. Så det var nærliggende at rejse ud i verden for at se, hvad det der modelarbejde kunne føre til’, fortæller han.

Oscar pakkede kufferten og tog til Sydkorea, hvor der skulle være gode muligheder for at få modeljobs. Samtidig kom han også helt tæt på en fremmed kultur. 

’Ret hurtigt fandt jeg dog ud af, at modelarbejdet nok i virkeligheden slet ikke var mig på den lange bane’, siger han, så efter et halvt år var han tilbage i Danmark igen.

Turen var ikke spildt

Men kulturen, og alt det andet Sydkorea havde at byde på, skabte Oscar Lindhardts interesse for at gå business vejen:

’Mens jeg gik i gymnasiet, startede jeg en lille virksomhed, hvor jeg lavede en del markedsanalyser. Det var noget af det, jeg havde med fra HHX, som jeg syntes var ret interessant. Så med det og mine rejseoplevelser gik jeg på jobjagt’.

I første omgang blev det til et job hos firmaet WorldTicket, og det var her, han blev tilbudt HD-uddannelsen på CBS.

’Jeg havde aldrig hørt om HD før, men da økonomidirektøren præsenterede mig for idéen, blev jeg fyr og flamme. Det var bare en supermulighed, som jeg straks takkede ja til’, fortæller Oscar.

Senere skiftede han til sit nuværende job hos ProData Consult, og hans nye arbejdsgiver overtog sponseringen af Oscars HD-uddannelse.

Alder er ingen hindring

Mange HD-studerende er lidt ældre end Oscar Lindhardt, men han ser ikke alderen som et problem:

’Kan man skaffe sig et job med indhold og udfordringer, er jeg sikker på, at man også kan gennemføre en HD. Det handler om initiativ og mod på udfordringer. Ikke om hvor gammel man er’, fastslår Oscar.

En sidegevinst er, at han er blevet rigtig god til at holde styr på, hvordan han bedst bruger sin tid:

’Udover arbejdet og HD, får jeg tid til fysisk træning og maler lidt på lærred. Og så er der jo også kæresten, der skal passes. Det er vigtigt for mig og har høj prioritet’, slutter han.

Senest opdateret: 27 mar 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 27-03-2020

Iværksætter og studerende: "Man kan konvertere den viden, man får, direkte"

Læs om Martine Birlund, der er iværksætter og studerende på HD-uddannelsen på CBS. Her får hun ny og nyttig viden, som hun kan bruge  direkte i sit fuldtidsarbejde og i sit liv som selvstændig. Man behøver nemlig ikke vælge iværksætterlivet fra for at vælge studierne til. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-03-2019

Kom bagom Roskilde Festival Højskole

Roskilde Festival Højskole er Danmarks nyeste højskole, og ligger solidt forankret i sweet-spottet mellem Roskilde Festivalpladsen og Roskilde by. Læs om skolen lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Karriere inden for psykologi og terapi

Hvordan bliver man psykolog? I denne karriereguide bliver du klog på, hvilke muligheder der er for dig, som drømmer om en uddannelse og karriere inden for psykologi og terapi fra autoriseret psykolog til certificeret parterapeut. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-06-2017

Kvinder i IT-branchen: Sådan bryder vi den skæve kønsfordeling

Hvordan får vi flere kvinder i IT-branchen? Det har vi spurgt 5 (kvindelige) IT-talenter om, så læs med her og bliv klogere med kvinderne bag koderne. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-06-2019

Investér i dig selv med en Pilatesuddannelse

Pilates er ikke en særlig kendt uddannelse i Danmark, men I andre dele af verden bliver Pilatesuddannelsen sidestillet med andre fysiske uddannelser. Nu er der dog en ny spiller på banen. 

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Få luft under vingerne

Drømmer du om at blive pilot en dag? Læs med her, hvor vi har spurgt Christian og Luca hvordan en pilots hverdag ser ud, og hvad det flotteste de har set fra deres cockpit er!

Læs mere
Sidst opdateret 27-08-2015

Hvad gemmer der sig bag jobtitlen?

Har du nogen gange undret dig over, hvad en Salgs-Ninja laver? Eller hvad med en Detail-Jedi? Vi har samlet otte bud på kuriøse jobtitler og oversat dem for dig. Måske får du inspiration til, hvad der skal stå på dit CV!

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Jobrummet - Zoom ind på dit drømmejob

[Facebook:like] Det kan være en jungle at finde frem til det rigtige job - og ikke mindst, hvilken uddannelse der kan føre dig til jobbet. Med Jobrummet tager vi dig gennem junglen og giver dig mulighed for at høre færdiguddannede fortælle om deres job, så du kan blive klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg.  I hvert interview kommer du bagom jobtitlen og får indblik i, hvordan andr ...
Læs mere
Sidst opdateret 28-05-2020

Væddemål og gåpåmod førte til drømmejob og business uddannelse

Christian Martin droppede sociale medier, byture og studiefravær i et år. Siden da har han stykket en karriere sammen via forskellige jobs og relevante uddannelser. Christian Martin har fået sit drømmejob hos Fitnessguru. Han har altid været aktiv sportsudøver og interesseret sig for det sunde liv – også når det handler om det, vi putter i munden.
Læs mere
Sidst opdateret 01-02-2018

10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

Du får job med det samme, høj løn og mulighed for en international karriere. Det er blot 3 ud 10 gode grunde til, at du bør søge ind på en IT-uddannelse til sommer. 

Læs mere
Sidst opdateret 23-04-2019

Bliv social- og sundhedsassistent

Overvejer du en uddannelse inden for social og sundhed, men er i tvivl om du skal vælge hjælper- eller assistentuddannelsen?

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Jobs med højeste og laveste ledighed

Se toplisten over uddannelser der fører dig direkte ind i ledighed - eller direkte ind på arbejdsmarkedet. Alle veje fører til Rom, men det gælder desværre ikke uddannelser og jobs. Hvis du vil undgå ledighed, bør du undersøge dine muligheder, inden du vælger uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 20-11-2018

Sådan bliver du dyrepasser

At arbejde med dyr kan være utrolig givende. Hvad end du drømmer om at arbejde i en zoologisk have, med forsøgsdyr eller i en dyrehandel, skal du have helt styr på, hvad dyrene har brug for af pasning og pleje. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Hvordan bliver man dyrlæge?

Som dyrlæge har mulighed for at arbejde med dyr, deres sundhed og dyrevelfærd. Men hvordan bliver du dyrlæge? Find dine mange muligheder her. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Sådan bliver du ejendomsmægler

Er du god til tal, mennesker og vil du have en karriere, hvor du opfylder drømme? Så er en fremtid som ejendomsmægler måske noget for dig.Du får en hverdag med fart på, hvor din fornemmeste opgave er at hjælpe mennesker med at sælge deres bolig og/eller finde deres nye hjem.

Læs mere
Sidst opdateret 22-05-2019

Danmarks bedste uddannelsesmulighed!

Er du lige blevet færdig med gymnasiet, og har du allerede nu ambitiøse karrieredrømme? Så kan det godt betale sig at bruge dit sabbatår på at blive fagligt dygtig.

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2019

Alternative drømmeuddannelser - hvad skal du vælge?

Drømmer du om at blive læge, psykolog eller arbejde med international business? Så ved du også, hvor svært det kan være at komme ind på studierne - fint dit alternativ her. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-09-2017

Gør din faglige profil endnu stærkere

Hvad skal man egentlig sætte på CV'et? Og hvad gør man, hvis man ikke har vildt meget erfaring at skrive på sit CV? Hent inspiration her, til hvor du kan finde kompetencer, der kan give dit næste fagligt relevante job.

Læs mere
Sidst opdateret 06-10-2015

Ørestad Gymnasium producerer '90'

En stor gruppe unge fra Ørestad Gymnasium arbejder i øjeblikket på at producere ungdomsprogrammet ’90’, der sendes på TV2Lorry. Tre af de elever, der står bag programmet er Emma, Bianca og Laura, som Studentum har mødt til en snak om karriere og fremtidsdrømme.

Læs mere
Sidst opdateret 21-08-2015

Erhvervsakademi eller akademiudd.?

Har du tænkt over, hvad forskellen på en erhvervsakademiuudannelse og en akademiuddannelse er? Og hvilken en af dem passer bedst til dine behov og ønsker? Få et lynhurtigt overblik over de to uddannelsestyper, og hvordan de skiller sig ud fra hinanden. 

Læs mere