Vis studentum.dk som: Mobile
Kom godt fra studiestart med disse 3 tips

3 trin: Sådan kommer du godt fra studiestart

Skal du til at starte på din drømmeuddannelse? Det kan være en stor omvæltning at starte på en ny uddannelse. Vi giver dig her 3 tips til at komme godt fra start!

3 tips til at komme godt fra studiestart

1. Få gang i de små grå

Hjernen har også været på en lang sommerferie. Det er derfor en god ide at komme ud og få bevæget kroppen, da det er med til at aktivere hjernen. Derudover kan du også dufte til rosmarin. Det lyder måske lidt mærkeligt, men forskning viser, at vores hjernes præstationsevne bliver forbedret, når vi har en rosmarinolie-komponent i vores blod. Det vil med andre ord gøre din hjerne i stand til at arbejdere hurtigere og mere præcist.

2. Husk at sove og spise

"Ja ja mor", tænker du nok, men det er ekstremt vigtigt at få sovet og spist ordentligt. Det gør nemlig at du kan præstere optimalt, hvilket især er vigtigt omkring studiestart. For når startskuddet på studiestarten er gået i gang, så er det ofte fart over feltet. Studiestarten indebærer nemlig ofte mange sociale aktiviteter, masser af nye indtryk og der kommer nok også noget alkohol indenbords undervejr. Måske er der også planlagt en rustur? For at have energi og overskud til det er det derfor vigtigt ikke at undervurdere vigtigheden af søvn og ordentlig mad.

3. Vær dig selv

Der kan være mange nye indtryk og nye mennesker forbundet med studiestart. Det kan derfor være fristende at give den ekstra gas og være ekstra meget på, hvilket også er forståeligt. Men husk at være tro mod dig selv og at være dig selv. Stå ved hvem du er, og vis dine kommende medstuderende dit sande jeg.

Senest opdateret: 07 nov 2022

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 30-09-2022

Tvivler du på dit studie?

Er du startet på et studie, men er kommet i tvivl, om det er det rette for dig? Mange tvivler indimellem på deres valg af studie, men der er nogle ting du bør overveje før du dropper ud.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Få skræddersyet lektiehjælp og nå dine mål

Lektiehjælp kan være lige præcis dét, den enkelte studerende har brug for. Undervisning og lektiehjælp, der er skræddersyet den enkelte, kan give et boost i motivation, faglighed og ikke mindst faglig selvtillid. Dette kan have en stor indvirkning på dine karakterer, din tro på dig selv og dine drømme for fremtiden.

Læs mere
Sidst opdateret 13-07-2022

Sådan får du balance i dit (studie)liv

At finde balancen i sit studieliv kan være en udfordring. For hvor starter man egentlig, og hvad skal fylde i dit liv? Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

Studiestress? Her er 3 ting, der kan hjælpe dig

Stress under studiet er noget de fleste har oplevet, men hvad kan du gøre for at afkoble? Man kan faktisk gøre meget selv for at stresse mindre og få mere overskud i hverdagen. Se med her.

Læs mere
Sidst opdateret 10-08-2022

9 studietips: De studerendes guide til studiestart

Du har sikkert en masse spørgsmål omkring studiestart. For eksempel omkring studiebøger, studierabat og pensumplaner. Vi har samlet 9 stærke studietips fra erfarne studerende i denne guide.

Læs mere