Vis studentum.dk som: Mobile
Derfor skal du tage et praktikophold i it-branchen

Derfor skal du tage et praktikophold i it-branchen

Vil du gerne gøre karriere inden for IT-branchen? Så er et praktikophold, hvor du lige får lov til at snuse til feltet altså en rigtig god investering. Det kan Maria Brunsgård Andreassen skrive under på. Hun rejste til Berlin for at være i praktik hos Right People Group i 6 måneder. En periode, der skulle vise sig at være den mest lærerige i hendes liv. 

Læs med herunder, hvor hun fortæller om, hvorfor det at tage et praktikophold inden for IT faktisk er en rigtig god investering i din fremtid. 

Mit praktikophold hos Right People Group

Jeg var i praktik som Digital Communications Intern hos Right People Group i foråret 2019. Jeg studerer på Medie & Journalisthøjsholen i København, og tænkte derfor, at en praktikperiode hos et freelance konsulenthus, der fokuserer på IT, ville være rigtig godt. 

Det at flytte til Berlin for en periode og blive en del af det international team hos Right People Group endte da også med at blive ét af mit livs mest lærerige oplevelser. 

Mens jeg gik og pakkede mine ting sammen hjemme i København, fløj der selvfølgelig en masse tanker rundt i hovedet på mig: Var IT måske både lidt for teknisk og kedeligt for mig? Var jeg overhovedet fagligt nok klædt på til at udfylde rollen eller ville jeg virke dum? Ville jeg falde til i Berlin og få nogle venner, når jeg nu ikke taler tysk?

Det at træde ind i IT-industrien virkede skræmmende på rigtig mange måder. Heldigvis skulle det vise sig, at jeg fik den allerbedste supervisor hos Right People Group, som fik mig til at føle mig alt andet en dum. Faktisk udviklede jeg mine kompetencer og lærte hele tiden nye ting i løbet af mine 6 måneder i firmaet. 

Men hvorfor egentlig IT?

Det var ikke mange af mine venner, der forstod, hvorfor jeg netop valgte IT-branchen, når jeg fortalte dem om mit kommende praktikophold. Mange af dem skulle i praktik hos enten designere, inden for politik eller i store, internationale organisationer og anså IT som noget, der både er alt for teknisk og matematisk. 

Det kan det bestemt også være. 

Men i løbet af mit praktikohold lærte jeg, at IT også er ekstremt kreativt, progressivt og i konstant udvikling. Ikke nok med, at IT-branchen er den hurtigstvoksende industri, branchen er også helt vildt målorienteret, og du føler dig konstant motiveret til at forbedre dig og gøre dit bedste for at matche organisationens målsætninger. 

Samtidig får du et helt nyt sæt af kompetencer som IT-praktikant; det både inden for det digitale og det tekniske. Det er altså kompetencer, som gør dig ekstremt eftertragtet på tværs af arbejdsmarkedet. Alle brancher og virkosmheder i alle størrelser er på jagt efter kandidater, der har gode IT-kundskaber og teknisk kunnen.

Så hvad lærte jeg så hos Right People Group?

I løbet af mit praktikophold fik jeg lov til at: 

  • Producere og vedligeholde indhold til de sociale mediekanaler
  • Idégenerere temaer for infografikker
  • Producere og vedligeholde indhold til websitet

Udover dette lærte jeg, hvordan man skaber synlighed omkring et brand og sikrer lead-generering ved hjælp af SEO.

Når menneskerne bliver det vigtigste!

Udover det faktum, at jeg virkelig lærte meget, så var menneskerne det bedste ved mit ophold. Det er et stort skridt at rejse ud i verden for et praktikophold, men hos Right People Group møder du mennesker fra hele Europa. Fordi alle er helt ny i Berlin bliver fredagsbarer og seriøse morgenmøder hurtigt en del af hverdagen. Det internationale arbejdsmiljø bidrager selvfølgelig også til, at du får et rigtig godt netværk, der kan gavne dig i din fremtidige karriere. Som praktikant i et internationalt firma møder du mennesker, der måske enten bliver venner eller fremtidige kolleger. 

Jeg lærte rigtig meget i løbet af min tid hos Right People Group. Min allervigtigste læring var helt klart, at så længe du er omgivet af de rigtige mennesker, så er der ingen grænser for, hvor meget du kan lære af nye ting. 

Så ja, det kan godt være, at IT er en stor mundfuld. Det er et nyt sprog, men det er også det sprog, som fremtiden bygger på. Personligt er jeg overbevist om, at det at jeg nu taler IT vil komme til at gavne mig rigtig meget i min fremtidige karriere. 

Senest opdateret: 14 jul 2022

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 14-07-2022

Studierabat - din vej til en billigere studietid

Det kan hurtigt blive dyrt at være studerende. Det er derfor også altid kærkomment, når en rabat dukker op, hvis bare du husker at flashe studiekortet.

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

Kom bagom Roskilde Festival Højskole

Roskilde Festival Højskole ligger solidt forankret i sweet-spottet mellem Roskilde Festivalpladsen og Roskilde by. Læs mere om højskolen lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

Udlandsophold gavner din fremtidige karriere

Har du egentlig tænkt over, hvordan et udlandsophold under dine studier kan gavne din fremtidige karriere? Hvis ikke så læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

21st century skills - fremtidens færdigheder

Måske du overvejer, hvilke færdigheder der bliver vigtigst i fremtiden? Det er her 21st century skills kommer på banen. Men hvad består disse færdigheder og kompetencer egentlig af?

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

Praksisnære uddannelser sikrer høj beskæftigelse

Virkelighedsnære opgaver og praktik er bare nogle af de tangenter erhvervsakademierne spiller på for at sikre, at de studerende kommer hurtigt i job efter endt uddannelse. Se mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

Blev du ikke optaget på din drømmeuddannelse?

Er du ikke kommet igennem nåleøjet og blevet optaget på din drømmeuddannelse? Her kan du møde andre, der heller ikke blev optaget på deres drømmeuddannelse og læse deres historier.

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

Handicappede studerende - studiet kræver planlægning

Hvordan er det i virkeligheden at studere, når man har et fysisk handicap? Her kan du læse om tre handicappede studerendes studieliv og gode råd. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-07-2022

Sådan finder du et kollegieværelse i København

Drømmer du om at få et værelse på et kollegium, der ligger tæt på byen eller dit studie, men synes du samtidig at det virker svært at komme ind og det hele virker lidt uoverskueligt? Læs med i denne guide.

Læs mere
Sidst opdateret 13-07-2022

Spareguide til studerende

Kunne du tænke dig at have råd til lidt flere sjove ting i hverdagen? Som studerende giver budgettet sjældent meget plads til oplevelser og hygge med vennerne. Få inspiration til, hvor du kan spare her.

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

Sådan får vi flere piger ind på erhvervsskolerne

Kønsfordelingen på erhvervsskolerne er stadig skæv. Vi har her hos studentum.dk spurgt tre eksperter, om hvordan vi får flere piger ind på erhvervsskolerne.

Læs mere
Sidst opdateret 13-07-2022

Sådan vælger du den rette kandidatuddannelse

Er du færdig, eller bliver du snart færdig med din bacheloruddannelse? Så går du måske og overvejer at søge ind på kandidatuddannelse? Vi giver dig her 7 steps til, hvordan du vælger den rette kandidatuddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 01-06-2022

Studiebyguide - oversigt

Står du overfor et valg om, hvilken studieby du skal studere i, men har du ingen anelse om, hvad du skal vælge? Klik dig igennem vores studiebyguide her og få inspiration til din kommende studieby.

Læs mere
Sidst opdateret 25-05-2022

Erasmus Plus udveksling - Åbn døre til din fremtid

Drømmer du om at opleve en anden kultur, styrke dine sprogkompetencer og møde nye mennesker? Vil du have international erfaring på dit CV, der stiller dig stærkere på fremtidens arbejdsmarked? Erasmus Plus bringer dit udlandseventyr et skridt nærmere.

Læs mere
Sidst opdateret 13-07-2022

Når du flytter hjemmefra til studiestart

Flyver du fra reden til studiestart? Vi har samlet 5 gode råd, så du får styr på alt det praktiske og din studieøkonomi fra starten og har overskud og mod på livet som studerende.

Læs mere
Sidst opdateret 13-07-2022

Udannelsesordbog: ABC Guide

Når du starter på din drømmeuddannelse, risikerer du at støde på ord, du aldrig har hørt om før. Læs studentums ABC-guide til uddannelseslingo her og få helt styr på ord som alumne eller dekan.

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

5 gode råd: Sådan styrker du din trivsel på studiet

Som studerende kan du møde mistrivsel og stress. Her kan du læse vores 5 gode råd, som kan være med til at styrke din mentale trivsel og velvære under studietiden. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-07-2022

5 gode råd: Sådan håndterer du din stress

Studielivet er lig med et studiegruppe, projektarbejder og deadlines i et væk. I denne guide giver studentum.dk dig 5 gode råd til, hvad du skal være opmærksom på og hvordan du lærer at håndtere stress i dit studieliv. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-07-2022

Din vejviser til verdens bedste studiebyer

Drømmer du om at studere i Byernes By, The Big Apple eller Down Under? Her får du indblik i, hvilke studiebyer i verden der er blandt de bedste. Se listen for bedste studiebyer i verden anno 2015 her.

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

5 råd til dig, der overvejer at deltage i Case Competitions

Går du og overvejer at deltage i en Case Competition, men er du i tvivl om, hvordan du forbereder dig bedst, og hvad du kan få ud af at være med? Læs vores fem gode råd i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

Overvejer du at holde orlov fra dit studie?

Her er alt, du skal vide, før du tager dit valg! Vi har i denne artikel samlet, hvad du skal vide i forbindelse med at tage orlov fra studiet.

Læs mere