Vil du gøre international karriere indenfor hospitality branchen?

Drømmer du om en karriere på ét af verdens bedste hoteller? Bliv klar til en fremtid i hospitality med en uddannelse fra César Ritz Colleges.

Går du rundt med en hotel manager i maven, og drømmer du om at gøre karriere på ét af verdens bedste hoteller?

Med en uddannelse fra César Ritz Colleges i Schweiz uddanner du dig til en karriere i ultimativ topklassen indenfor hospitalitybranchen. Læs med her, hvis du brænder for service og det at give mennesker gode oplevelser.


Vi har nemlig talt med Nikoline Pontoppidan, der har taget en bachelor i Hotel and Tourism Management fra César Ritz Colleges i Schweiz.

Nikoline har altid vidst, at hun ville gøre karriere inden for hospitality, og efter at have stiftet bekendtskab med skolen i Schweiz var hun solgt. Det var her, at hun skulle tage hul på drømmen om at blive general manager på et hotel et eller andet sted i verden.

Læs om hendes vej til drømmeuddannelsen i Schweiz lige her.

Da en barndomsdrøm blev en realitet

Det at gøre karriere indenfor hospitalitybranchen har altid været Nikolines helt store drøm, og efter gymnasietiden tog hun for alvor hul på den.

I sit sabbatår arbejdede hun på Hotel Absalon i København, hvor hun fik prøvet kræfter med arbejdet både i receptionen og i morgenmadsrestauranten. Det var også på Absalon, at hun først stiftede bekendtskab med Swiss Hotel Management School: 

"Direktøren på Hotel Absalon er selv uddannet i Schweiz, og da jeg kun havde hørt godt om skolen og de schweiziske skoler generelt, tænkte jeg, at det kunne være en god mulighed.

Der var mange i min omgangskreds, der fortalte mig, at jeg ville få rigtig stor indsigt i management-delen af branchen, og at netværksmulighederne er rigtig gode."

Nikoline deltog derfor i et åbent hus-arrrangement på skolen og det var idéen om at hun kunne få en dobbeltbachelor med et væld af efterfølgende muligheder, der blev tungen på vægtskålen.

Dobbeltbachelor på to år og et internationalt studiemiljø

Når du studerer på César Ritz Colleges får du en bachelorgrad i Hotel and Tourism Management, der er akkrediteret af både skolen i Schweiz og af Washington State University i USA.

Uddannelsen er dermed unikt sammensat, og du får et væld af færdigheder inden for hospitality; du lærer selvsagt en hel del om udførelsen af den bedste service samtidig med, at du også bliver klædt godt på i form af viden omkring ledelse og hotel management.

Det var især sammensætningen af uddannelsen, der tiltalte Nikoline:

"Det at få en dobbeltbachelor gav helt vildt god mening for mig. Det er to virkelig anerkendte universiteter, og uddannelsen gav mig et unikt indblik i, og specialiserede færdigheder inden for, branchen.

Uddannelsen er derfor ikke kun god for mit CV, men også min fremtidige karriere, hvor jeg altså har alverdens muligheder."

Eftersom, at du studerer i Schweiz, så bliver du også del af et internationalt miljø. Du lærer selvfølgelig landet og dets udmærkede servicekultur at kende helt ind til benet, men du vil også opleve at få indsigt i rigtig mange andre kulturer.

Det internationale studiemiljø var noget af det, som Nikoline synes var allerbedst ved uddannelsen:

"Man studerer jo sammen med folk fra hele verden, hvilket var fantastisk fordi man lærer så meget om hinandens kulturer samtidig med, at man får skabt sig selv et fantastisk netværk.

I begyndelsen er alle er nye og kommer fra hele verden, så man finder ret hurtigt sammen. Det betyder også, at du nærmest kender nogen lige meget, hvor du ender henne i verden, når du er færdig."

The Swiss Hospitality Touch blev afgørende

Schweiz er kendt som foregangsland for den ultimative serviceoplevelse, og det var da også det, der tiltalte Nikoline rigtig meget, da hun skulle vælge skole.

Det, der i folkemunde bliver talt om som The Swiss Hospitality Touch appellerede simpelthen til hendes ambitioner for fremtiden:

"Schweiz er kendt som et land, der virkelig går op i at give hotelgæster en god opleve. Man taler ofte om “The Swiss Hospitality Touch”, hvilket handler om deres enormt store forståelse for gæstefrihed og vigtigheden af den.

I Schweiz får man som gæst virkelig den der 5-stjernede hoteloplevelse med service på et meget højt niveau - og det ville jeg gerne være en del af."

Under uddannelsen arbejde Nikoline på et af Schweiz’ bedste hoteller, Victoria Jungfrau, som gave hende mulighed for rigtig at få niveauet af den schweiziske service ind under huden.

Det var et ophold, der både gav hende mulighed for at forbedre hendes tyske sprog, men også gav hende nogle enormt eftertragtede færdigheder: 

"Der er et andet hierarki i branchen dernede, så man blive helt vildt disciplineret af at være en del af det. Jeg er helt klart også blevet mere ansvarsfuld og organiseret. Man lærer ret hurtigt, at det er nødvendigt.

Og så vil jeg sige, at uddannelsen generelt har gjort mig meget mere kreativ og innovativ - jeg tænker bare anderledes nu."

Og det er ikke bare fagligt, at Nikoline ser en forandring. Også på det personlige plan er der sket lidt:

"Du studerer jo i et andet land, og du er langt væk fra din familie. Det gør altså, at du modnes helt vildt meget. Det har jo været virkelig hårdt i perioder, og man bliver altså også lidt forandret af det - ens perspektiv er blevet større og man ser tingene på en anden måde. Det er kun godt, og det er det bedste jeg nogensinde har gjort for mig selv."

En fremtid med et væld af muligheder

Da César Ritz Colleges har mange - og gode - samarbejdspartnere, er der gode muligheder for at komme ud i verden og prøve kræfter med forskellige ting.

Fra skolen bliver du nemlig uddannet til både at kunne blive en del af en kæmpe kæde af hoteller eller arbejde på noget mere intimt. Det kan også være, at du finder ud af, at du ville starte dit eget projekt op, og det har du også alle færdighederne til sagtens at kunne.

For Nikoline har uddannelsen betydet, at verden nu ligger åben for hende:

"Uddannelsen har virkelig åbnet mange døre for mig. Jeg har altid kunne lide hotelindustrien og min drøm er at blive general manager på et tidspunkt.

Men jeg vil også gerne arbejde inden for HR og jeg vil gerne arbejde i en åben kultur som den danske - jeg vil gerne være med til at skabe den gode arbejdsplads. Lige nu vil jeg gerne være i alle ledene, så jeg får en større forståelse for alle dele af fagene. Og jeg er meget åben for, hvor i verden det skal være."

Med en uddannelse i Hotel og Tourism Management fra César Ritz Colleges uddanner du dig altså til en fremtid med et væld af muligheder, og det er kun din fantasi, der sætter grænser for, hvor du ender.

Det eneste, der er helt sikkert, det er, at du med en uddannelse derfra kan gøre karriere i absolut topklasse inden for hospitalitybranchen.

Find din uddannelse hos César Ritz Colleges her


Annoncer