De 30 mest efterspurgte kompetencer hos studentermedhjælperen i 2022

De 30 mest efterspurgte kompetencer hos studentermedhjælperen i 2022

Du har måske hørt det før: Et relevant studiejob kan være en rigtig god ide. Ikke alene kan det være relevant og givende for din uddannelse, men det kan også være godt for din kommende karriere, da erhvervserfaring ser godt ud på CV'et og du får styrket dine kompetencer samt dine samarbejdsevner. Men hvad bør man egentlig lægge vægt på, når man skal søge jobbet?

Det har du forhåbentlig svaret på lige om lidt. Her hos studentum.dk har vi nemlig gennemgået en masse jobannoncer for studiejobs, for at danne os et overblik over, hvilke kompetencer arbejdsgiverne efterspørger mest hos deres kommende studentermedhjælper. På den måde får du et indblik i, hvilke kompetencer du med fordel kan fremhæve i dit CV og din jobansøgning, samt hvilke kompetencer, du med fordel kan udvikle, så din ansøgning skiller sig ud.


De mest efterspurgte kompetencer hos studentermedhjælperen i 2022

1. Selvstændig

2. Behersker det danske sprog

3. Positiv

4. Venlig

5. Social

6. Overblik

7. Struktureret

8. Fleksibel

9. Motiveret

10. Erhvervserfaring

11. Ansvarsbevidst

12. Kommunikation

13. God til skriftlig formidling

14. Udadvendt

15. Serviceminded

16. Glad for udfordringer

17. Behersker det engelske sprog

18. Detaljeorienteret

19. Kundeservice

20. Imødekommende

21. Excel

22. Nysgerrig

23. Målrettet

24. God til at kommunikere

25. Passioneret

26. Mødestabil

27. Effektiv

28. Hjælpsom

29. Initiativrig

30. Samarbejdsevner

Baseret på 31.430 jobannoncer på Jobindex


Selvstændighed og grundigt arbejde

Når arbejdsgiverne skal ansætte en ny studentermedhjælper forventer de først og fremmest, at du kan arbejde selvstændigt. Dette skyldes i de fleste tilfælde, at din arbejdsgiver såvel som dine potentielt kommende kolleger løber stærkt og har mange bolde i luften, hvorfor de søger en studentermedhjælper, som kan gå selvstændigt til arbejdsopgaverne. Det er med andre ord et udtryk for, at din arbejdsgiver trygt kan overlade en arbejdsopgave til dig, da du formår at arbejde selvstændigt med denne.

Vis dine sproglige kompetencer

Det er desuden også vigtigt, at du lægger vægt på dine sproglige kompetencer i din ansøgning og dit CV. De fleste arbejdsgivere har nemlig en forventning til, at du behersker det danske sprog. Dette gælder i de fleste tilfælde både på skrift og i tale. Dette kan i mange tilfælde skyldes, at den enkelte stilling kræver det, for eksempel hvis du har kundekontakt eller hvis du har med leverandører eller  samarbejdspartnere at gøre. 

Udover dansk forventer mange arbejdsgivere også, at du behersker det engelske sprog. Dette er ligeledes i forhold til kommunikationen på både skrift og i tale med kolleger, samarbejdspartnere og/eller kunder. Det kan derfor være en rigtig god ide at få trænet dine engelsk kundskaber - særligt hvis du synes, at du er blevet lidt rusten.

Læg vægt på dine personlige kompetencer

Om du får dit drømme studiejob afhænger også af, om arbejdsgiveren synes, at du er et match til arbejdspladsen og stillingen på det personlige plan. For eksempel efterspørger mange arbejdsgivere, at du besidder personlige kompetencer som eksempelvis positiv, venlig, social, at du har et godt overblik, og at du er struktureret. 

Du kan derfor med fordel lade disse personlige kompetencer shine igennem i din ansøgning såvel som i dit CV. Og selvfølgelig også i allerhøjeste grad, hvis du bliver indkaldt til samtale. Endvidere efterspørges det, at du er fleksibel og motiveret. Vi kan dog godt forstå, hvis det kan være svært at forholde sig til, og hvis det bare virker som en række "ord". Det kan derfor være rigtig godt, hvis du forbereder dig med en række eksempler, hvor de nævnte kompetencer har været i spil.

Inspiration til dit CV

Det er måske dit første studiejob, og måske også dit første CV samt din første ansøgning. Uanset hvad kan det være rart med lidt inspiration til, hvordan man opbygger sit CV, og hvad CV'et som minimum bør bestå af. Først og fremmest er det en rigtig god ide at få styr på, hvordan du opbygger dit CV. Et flot og velskrevet CV kan nemlig skille sig ud samt udstråle struktur og selvstændighed. Her kan du se, hvordan du skriver og opbygger et godt kronologisk CV. Se også et eksempel på et kompetence CV her. Du kan få hjælp til at tage valget om, hvilken type CV du bør lave i vores CV test.

Tag CV testen her


Om undersøgelsen

I alt er 31.430 jobannoncer gennemgået i perioden 1. januar til 31. december 2022. Jobannoncerne inkluderer kategorien "Studiejob og fritidsjob" på Jobindex, og dækker således over de mange forskellige jobfunktioner, der lægger under denne jobkategori. I nogle tilfælde er lignende egenskaber og kompetencer nævnt med forskellige udtryk. Her har vi søgt på de forskellige udtryk og lagt dem sammen som en og samme kompetence.

Senest opdateret: 23 jan 2023
Michelle Hjorth
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 21-10-2019

Jobrummet - Zoom ind på dit drømmejob

Det kan være en jungle at finde frem til det rigtige job - og ikke mindst, hvilken uddannelse der kan føre dig til jobbet. Med Jobrummet tager vi dig gennem junglen og giver dig mulighed for at høre færdiguddannede fortælle om deres job, så du kan blive klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg.  I hvert interview kommer du bagom jobtitlen og får indblik i, hvordan andre har fundet de ...
Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

5 tips: Netværk dig til drømmejobbet

Ved at opbygge et professionelt netværk af ligesindede, kan du vise potentielle arbejdsgivere din passion og interesse for dit felt. Her får du 5 tips til at komme godt i gang med networking.

Læs mere
Sidst opdateret 06-01-2017

10 fremtidsforudsigelser

Arbejdsmarkedet bevæger sig virkelig hurtigt og du skal holde dig opdateret, hvis du skal være klar til fremtiden. Allerede det seneste år har omkring hver fjerde lønmodtager fået et nyt job. Føler du dig klar? Læs med her, hvor vi gennemgår 10 fremtidsforudsigelser der kan præge, hvordan jobmarkedet ser ud om en bare 15-20 år.

Læs mere
Sidst opdateret 20-10-2022

Joan Ørting fortæller om sex, nærhed og kærlighed

Studentum har sat Joan Ørting i stævne til en snak om sex, nærhed, selvværd og kærlighed – og ikke mindst om, hvad en uddannelse til sexolog, parterapeut eller selvværdsvejleder, indebærer og kan gøre for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 02-12-2022

Jobs med højeste og laveste ledighed: 2016

Se toplisten over uddannelser der fører dig direkte ind i ledighed - eller direkte ind på arbejdsmarkedet. Alle veje fører til Rom, men det gælder desværre ikke uddannelser og jobs. Hvis du vil undgå ledighed, bør du undersøge dine muligheder, inden du vælger uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for pædagogik

Hvordan bliver man pædagog? I denne karriereguide bliver du klogere på, hvilke muligheder der er for dig, som drømmer om en uddannelse og karriere inden for det pædagogiske område. Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for undervisning

Hvordan bliver man lærer? I denne karriereguide bliver du klog på, hvilke muligheder der er for dig, som drømmer om en uddannelse og karriere inden for undervisning. Læs meget mere om mulighederne lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for psykologi og terapi

Hvordan bliver man psykolog? I denne karriereguide bliver du klog på, hvilke muligheder der er for dig, som drømmer om en uddannelse og karriere inden for psykologi og terapi fra autoriseret psykolog til certificeret parterapeut. Læs mere lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

Sådan skriver du et godt kompetence CV

Er du i gang med at søge job, og ønsker at fange opmærksomheden med dit CV? Et kompetence CV kan være den rette vej for dig. Se et eksempel her.

Læs mere
Sidst opdateret 30-11-2017

Boost din iværksætterdrøm

Dét at blive og være iværksætter kan være en lang og hård kamp. Derfor har vi spurgt tre flyvende start-ups; HOLD, Hooves og Hoodee, hvad det er de kan, deres udfordringer og drømme for fremtiden.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Få luft under vingerne

Drømmer du om at blive pilot en dag? Læs med her, hvor vi har spurgt Christian og Luca hvordan en pilots hverdag ser ud, og hvad det flotteste de har set fra deres cockpit er.

Læs mere
Sidst opdateret 19-10-2022

10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

Du får job med det samme, høj løn og mulighed for en international karriere. Det er blot 3 ud 10 gode grunde til, at du bør søge ind på en IT-uddannelse til sommer. Se de resterende grunde her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Guide - Bliv bartender

Vil du gerne være bartender? Tag et bartender kursus og få et bartender job fyldt med oplevelser. Som bartender får du hele verden som arbejdsplads. Det er ofte at bartendere søges i de varme lande, hvis du er til sol og strand. Se dine muligheder i guiden.

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

Praksisnære uddannelser sikrer høj beskæftigelse

Virkelighedsnære opgaver og praktik er bare nogle af de tangenter erhvervsakademierne spiller på for at sikre, at de studerende kommer hurtigt i job efter endt uddannelse. Se mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 19-10-2022

Barista kursus: Sådan bliver du barista

Der findes ingen officiel barista-uddannelse i Danmark. Det betyder dog ikke, at du ingen mulighed har for at opnå titlen som barista; det kræver bare mere end at tage en uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 12-06-2019

Investér i dig selv med en Pilatesuddannelse

Pilates er ikke en særlig kendt uddannelse i Danmark, men I andre dele af verden bliver Pilatesuddannelsen sidestillet med andre fysiske uddannelser. Nu er der dog en ny spiller på banen. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

Den ultimative guide til case competitions for studerende

Er du studerende, og drømmer du om at få noget hands-on erfaring og netværk indenfor din branche? Så er en case competition måske lige netop det der skal til. Udforsk mulighederne her.

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

8 ting du kan overveje inden du vælger din karrierevej

Der findes mange spørgsmål i forbindelse med valg af karriere. Derfor har vi samlet 8 ting, du kan tage til overvejelse, når du skal finde din karrierevej.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Dine muligheder som makeup artist

Være en del af den store dag og lægge makeup på den kommende brud, få Anders W. Berthelsen til at ligne Bamse, arbejde med modellerne på catwalken eller noget helt fjerde. Lyder det som drømmen for dig? Dette kunne meget vel være nogle af de muligheder, der åbner sig med en makeup artist uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 19-10-2022

Hvad er zoneterapi?

Zoneterapi er en alternativ behandlingsform, hvis oprindelse går årtusinder tilbage. Men hvad er zoneterapi egentlig? Hvad kan det afhjælpe, og hvordan fungerer behandlingen i praksis? Det vil vi forsøge at give dig svaret på her sammen med Lene Schmidt fra Den Danske Zoneterapeutskole. 

Læs mere