Hvordan bliver man psykolog efter en pædagoguddannelse?

På denne side giver vi dig svaret på, hvordan du kan læse videre på psykologi, når du har en pædagoguddannelse bag dig.

Hvordan bliver man psykolog efter en pædagoguddannelse?

Uddannelse fortsætter hele livet, og mange uddannelser åbner op for, at du kan studere videre på et højere niveau. Herunder finder du ud af, hvordan du kan læse videre på psykologi, når du har en pædagoguddannelse.

Hos studentum.dk modtager vi ind imellem nogle spørgsmål, som vi tænker at flere kunne tænke sig, at kende svaret på. Herunder har vi fået et spørgsmål omkring, hvordan man går fra at være pædagog til psykolog.

"Jeg ønsker at blive psykolog og færdiggør snart min uddannelse til pædagog. Desuden har jeg også en stx. Kan jeg læse videre til psykolog? Og hvordan? Skal jeg starte forfra med en bachelor eller kan jeg tage en kandidat videre og så være berettiget til autorisation.? Er mine karakterer i pædagoguddannelsen en del af adgangskravene, eftersom man vel ikke opererer med karaktergennemsnit ligesom hvis man søger ind ud fra sin stx."

Sådan bliver du psykolog efter pædagoguddannelsen

Hvis man drømmer om at blive psykolog eller autoriseret psykolog, er der en række krav, der skal opfyldes, da begge betegnelser er beskyttede titler i Danmark. For at opnå autorisation som psykolog, skal du derfor:

  • Gennemføre en kandidatuddannelse i psykologi (cand.psych) eller lignende
  • Gennemføre en 2-årig praktisk uddannelse efter eksamen, der fastsættes af Psykolognævnet

Herefter kan du ansøge om autorisation som psykolog hos Psykolognævnet. I forbindelse med ansøgningen skal der betales et gebyr på kr. 1.650 for at få behandlet en ansøgning om autorisation som psykolog.

Du kan læse psykologi på Københavns Universitet, Aarhus Universitet, Syddansk Universitet og Aalborg Universitet. Ingen af stederne er det dog muligt at blive optaget direkte på kandidatuddannelsen på baggrund af en pædagoguddannelse. Du vil derfor desværre skulle starte forfra og søge om optagelse på bacheloruddannelsen ved næste års optag. I den forbindelse vil det være karaktergennemsnittet fra din studentereksamen, der er gældende.

Derudover vil din pædagoguddannelse muligvis kunne indgå i vurderingen af din ansøgning, hvis du søger i kvote 2 senest 15. marts. Det vil studievejledningen på det eller de universiteter, hvor du søger om optagelse, kunne svare nærmere på.

Afhængigt af hvilke områder inden for psykologien, der interesserer dig, vil der dog også være andre måder at bygge videre direkte på din pædagoguddannelse. Den mest oplagte er at læse den toårige kandidat i pædagogisk psykologi i Aarhus eller Emdrup ved København. Denne vil bl.a. give dig mulighed for at arbejde i den pædagogisk-psykologiske rådgivning (PPR).

Se alle dine muligheder for at læse psykologi her


Annoncer