18 jul 2022

Advokatsekretær uddannelse adgangskrav - Sådan kommer du ind på advokatsekretærstudiet

Vil du gerne være advokatsekretær? Så kræver det en kontoruddannelse og her på siden kan du læse om, hvordan du bliver optaget på kontoruddannelsen!

Med en kontoruddannelse har du mange muligheder. Du kan bl.a. læse videre til lægesekretær, advokatsekretær, arbejde i administation, arbejde indenfor økonomi og meget mere! 

Vil du se dine muligheder for at læse på kontoruddannelsen? Så læs med her.


Fakta



Navn: Kontoruddannelsen

Varighed: 4 år

Adgangskrav: Folkeskolens afgangseksamen el. tilsvarende med karakteren 2,0 i dansk og matematik

Økonomi: SU og elevløn

Løn efter endt uddannelse: Se her hvad du tjener som advokatsekræter


Bliv optaget på kontoruddannelsen og bliv advokatsekretær: 

For at begynde på en erhvervsuddannelses grundforløb skal du opfylde følgende krav:

  • Du skal have bestået folkeskolens afgangseksamen eller en tilsvarende prøve
  • Du skal have fået mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i både dansk og matematik til afgangseksamen i 9. eller 10. klasse eller en tilsvarende prøve

Kommer du direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du desuden være vurderet uddannelsesparat og have indsendt din studievalgsportfolio sammen med din ansøgning på optagelse.dk.

Hvis du har en uddannelsesaftale med en virksomhed, opfylder du adgangskravene til en erhvervsuddannelse. Du skal dog altid have opfyldt din undervisningspligt.

Har du en gymnasial uddannelse, opfylder du ligeledes adgangskravene. 


Advokatsekretær uddannelse adgangskrav:

For at kunne gå i gang med skoleundervisningen i hovedforløbet, skal du have opnået bevis for eux 1. del. Det opnår du ved at gennemføre det studiekompetencegivende forløb og bestå eksamen i den gymnasiale del af eux-forløbet. 

I det studiekompetencegivende forløb skal du gennemføre følgende fag og niveauer:

  • Dansk A
  • Engelsk B
  • Informatik B
  • Enten matematik B eller virksomhedsøkonomi B
  • Enten erhvervsjura C, andet fremmedsprog C eller kulturforståelse C
  • En række valgfag

Du kan læse mere om det studiekompetencegivende forløb her.

Herudover skal du have indgået en uddannelsesaftale (læreplads) eller en aftale om skoleoplæring.


Supplering

Opfylder du ikke de specifikke adgangskrav, kan du tage de fag eller niveauer, du mangler, som supplering. Se dine muligheder her: 

Dansk A  https://www.studentum.dk/soeg/hf-vuc-dansk

Engelsk B  https://www.studentum.dk/soeg/engelsk-hf-enkeltfag

Matematik B  https://www.studentum.dk/soeg/matematik-enkeltfag

Erhvervsjura C  https://www.studentum.dk/soeg/erhvervsjura


Merit for eux 1. del

Når du har gennemført eux 1. del på en af de merkantile erhvervsuddannelser, har du adgang til at starte på ethvert af de merkantile hovedforløb uden yderligere supplering. Du skal hverken tage grundforløbet eller det studiekompetencegivende år igen, men kan starte direkte på uddannelsens hovedforløb.

Inden du starter på kontoruddannelsens hovedforløb, skal du dog have indgået en uddannelsesaftale (dvs. skaffet en praktikplads) eller fået en skolepraktikplads.

* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk) og uvm.dk

Senest opdateret: 18 jul 2022

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav - kan du komme ind på din uddannelse?

Er du i tvivl om, hvilke adgangskrav der er til din uddannelse? Kan du overhovedet komme ind på drømmeuddannelsen eller skal du overveje alternative veje? Måske skal du søge ind via kvote 2? 

Læs mere
Sidst opdateret 25-07-2022

Psykoterapeut uddannelse adgangskrav - Sådan kommer du ind på psykoterapeut uddannelsen

Som psykoterapeut hjælper du mennesker igennem kriser. Det kan fx være patienter der lider af angst og fobier, har problemer med familie, parforhold eller sex. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-07-2022

Adgangskrav jura - Sådan kommer du ind på jurastudiet

Brænder du for at bidrage til håndtering samfundsmæssige problematikker gennem retssystemet? Så er jurastudiet måske det rette for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 25-07-2022

Adgangskrav psykologi - Sådan kommer du ind på psykologistudiet

Interesserer du dig for, menneskers kognition, adfærd og relationelle forhold i sociale sammenhænge? Så er psykologistudiet måske noget for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 25-07-2022

Fysioterapeut adgangskrav - Sådan kommer du ind på fysioterapistudiet

Drømmer du om at studere kroppen, og have en afvekslende hverdag, så kan livet som fysioterapistuderende være noget for dig! Læs mere om adgangskravene på uddannelsen her, og find ud af hvordan du kommer ind på drømmeuddanelsen.

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Arkitekt adgangskrav - Sådan kommer du ind på arkitektuddannelsen

Ser du kreationer, bygninger og kunst for dig, før det overhovedet er visualiseret? Drømmer du om at designe løsninger til virksomheder? Så skal du måske have fat i blyanten og finde en plads på arkitektuddannelsen! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav Erhvervsøkonomi - sådan kommer du ind på revisoruddannelsen

Interesserer du dig for økonomi? Som færdiguddannet erhvervsøkonom kan du blive  uddannet revisor og få kompetencer til at varetage opgaver for både private og offentlige virksomheder og organisationer. Se dine muligheder her!

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav jordemoder - Sådan kommer du ind på jordemoderstudiet

Er du interesseret i menneskekroppen? Har du lyst til at hjælpe med at bringe liv til verden? Så kan det være, at en uddannelse som jordemoder er noget for dig!  Med en uddannelse som jordemoder får du en grundlæggende viden om menneskekroppen, psykologi, pædagogik og samfundsvidenskab.  Vil du vide mere om, hvordan det er at være jordemoderstuderende? Så læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 25-07-2022

Adgangskrav socialrådgiver - sådan kommer du ind på socialrådgiveruddannelsen

Vil du hjælpe og vejlede andre mennesker med deres individuelle sociale problemer? Så er socialrådgiveruddannelsen muligvis et godt match til dig. Læs, hvad det kræver at blive socialrådgiver. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav diætist- Sådan kommer du ind på diætiststudiet

Er du interesseret i kost? Har du lyst til at hjælpe mennesker med at få en sundere hverdag? Så er diætiststudiet måske noget for dig!   Med en uddannelse som diætist, lærer du at vejlede andre mennesker i kost og ernæring. Du lærer også at videreformidle information omkring fysisk aktivitet.  Vil du vide mere om, hvordan det er at være diætiststuderende? Så læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav farmakonom - Sådan kommer du ind på farmakonomstudiet

Vil du gerne hjælpe mennekser i gennem sygdom? Har du interresse indenfor menneskekroppen og medidcin? Så kan det være farmakonomuddannelsen er noget for dig.  

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav kemi - Sådan kommer du ind på kemistudiet

Er du interesseret i kemi? Om det er medicin, tøj, energi eller noget helt andet, er kemi involveret. Hvis dette interesserer dig, så er kemistudiet måske noget for dig!  

Uddannelsen i kemi kvalificerer dig til at udvikle nye lægemidler, energikilder og materialer og til at analysere, hvordan kemiske stoffer påvirker miljø og mennesker.

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav speditør - Sådan kommer du ind på uddannelsen

Med en uddannelse som speditør lærer du om kultur, sociale forhold og geografi i hele verden, du lærer om optimering af transportmuligheder, selvstændigt arbejde og service.

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Psykomotorisk terapeut adgangskrav - Sådan kommer du ind på uddannelsen

Pyskomotorik tager udgangspunkt i kroppen, og kombinerer viden om både sundhed, pædagogik og psykologi. På uddannelsen lærer du at planlægge, organisere, gennemføre og evaluere opgaver inden for det psykomotoriske og sundhedsfaglige felt.

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav lægesekretær - Sådan kommer du ind på lægesekretæruddannelsen

Er du interesseret i at hjælpe patienter gennem administration og vejledning? Har du lyst til at gøre en forskel i sundhedsvæsenet, og kommunikere med mange forskellige mennesker? Så er uddannelsen som lægesekretær måske noget for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 11-08-2022

Adgangskrav ejendomsmægler - Sådan kommer du ind på ejendomsmæglerstudiet

Er du interesseret i at kommunikere med købere til ejendomme, og kunne du tænke dig at administrere og hjælpe folk, når de skal til at finde og købe deres drømme ejendom? Så er en uddannelse som ejendomsmægler måske noget for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Datamatiker adgangskrav - sådan kommer du ind på datamatikeruddannelsen

Vil du gerne være hjernen, der konstruerer og videreudvikler it-systemer lige fra dialogen med kunden til programdesign og programmering? Datamatikeruddannelsen er en it-uddannelse, hvor du får viden om, hvordan man udvikler nye it-systemer ud fra en virksomheds særlige behov. Her kan du se, hvilke adgangskrav, der gælder for at kunne blive optaget på datamatikeruddannelsen. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Gymnasielærer adgangskrav - Sådan kommer du ind på uddannelsen

Vil du gerne være gymnasielærer og bruge din viden til at undervise og danne den næste generation af gymnasieelever?  Der findes som sådan ikke en uddannelse til gymnasielærer, men det kræver at du tager en bacheloruddannelse med gymnasiesidefag og derefter en kandidatuddannelse inden for de fag du ønsker at undervise i.

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Pilot adgangskrav - sådan kommer du ind på pilotuddannelsen

Har du altid drømt om at blive pilot? En pilot har i samarbejde med sin co pilot ansvaret for at føre et luftfartøj sikkert fra start til slut. På trafikflyveruddannelsen erhverver du det certifikat, som svarer til den flytype (fastvinget eller helikopter), du skal bruge i et job som civil erhvervspilot. Efter uddannelsen kan du blive ansat ved større eller mindre flyselskaber.

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Arkæologi adgangskrav - sådan kommer du ind på arkæologuddannelsen

Interesserer du dig for historie og de levn vi har fra fortiden, der kan fortælle os noget om nutiden og lære os mere om fremtiden?  Arkæologi er læren om de tidligste mennesker til vikingetiden, middelalderen, renæssancen og op til i dag. Se her hvilke adgangskrav, der gør sig gældende for at blive optaget på uddannelsen. 

Læs mere