Løn og fremtidsudsigt for Advokatsekretær

Relaterede jobs: Dommer Jurist Advokat

En advokatsekretær arbejder tæt sammen med advokaten i forbindelse med juridiske sager.

Du har som advokatsekretær stort ansvar, og du skal arbejde selvstændigt med vigtige opgaver. Som advokatsekretær er det vigtigt at være struktureret, serviceminded og samtidig dygtig til at skrive, da du ofte skal forfatte breve og andre dokumenter.

Arbejdet minder om

Læs mere om Advokatsekretær

Som advokatsekretær indgår du i arbejdet med at løse juridiske problemer. Undertiden arbejder du inden for et særligt område, fx boligområdet. Din opgave er bl.a. almindeligt kontorarbejde. Det kan være renskrivning af breve, kontrakter, skøder og alle andre typer af dokumenter. Det er også din opgave at passe telefonen, arkivere, ordne bogholderiet og fx

Læs mere om Advokatsekretær

De fleste advokatsekretærer bliver ansat på advokatkontorer, men de kan også få arbejde i større firmaer, som har en juridisk afdeling. Det kan fx være i banker og hos ejendomsmæglere.

Juridiske assistenter er typisk ansat hos erhvervsadvokater, mens tingbogsregistratorer er ansat på dommerkontorer.

Auditørassistenter er ansat i staten.

* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk)
Gennemsnitsløn
29.613 DKK *
Per måned
* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk) + opdatering på lønstigning mellem 2019 og 2023 fra Danmarks Statistik om lønniveau (LONS30).

Løn for jobs, der minder om Advokatsekretær

Viser: Privat
  • 39.249 DKK
  • 25.650 DKK
  • 23.941 DKK
  • 36.860 DKK
  • 27.670 DKK
* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk) + opdatering på lønstigning mellem 2019 og 2023 fra Danmarks Statistik om lønniveau (LONS30).
Annoncer

Fremtidsudsigter for Advokatsekretær