Viser 1-20 af 31
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 31
1
2

Teater og skuespil uddannelser

Her kan du finde et stort udvalg af de uddannelser og højskolekurser, der relaterer sig til teater, skuespil og film. Du kan både finde mindre kurser og små uddannelsesforløb, så vel som videregående bacheloruddannelser i denne kategori. HF- og højskolekurserne er måske mest for dig, der godt lige vil prøve dig selv af i forhold til teater og skuespil, inden du gør det til dit endelige studievalg i form af f.eks. en universitetsuddannelse i dramaturgi, teatervidenskab eller det beslægtede performance design.

Teater og skuespil uddannelser er et fascinerende område, og uanset dit endelige speciale inden for branchen vil du i en eller anden forstand komme til at bidrage til, at mennesker via teater og beslægtede udtryksformer får forhåbentligt både underholdende og berigende oplevelser som tilskuere.

Hvad kan teatret? 

Aristoteles brugte begrebet katharsis om den "renselsesproces", som tilskueren oplever, når han/hun var tilskuer til en af de antikke tragedier. Også i dag, i en meget moderne teaterverden kan vi give mening til den græske filosofs begreb. Teatret har evne for at give tilskueren en øjeblikstund, hvor resten af omverden ikke findes og hvor der er både tid og sted, til at være helt opslugt af det drama og skuespil du har foran dig.
Når teatret er bedst, er tilskuerne levet helt ind i teaterstykket, helt ind i karakterens sind og problemer, og gennemgår dermed på sin vis samme psykologiske proces som personen på scenen. Udtrykket og skuespillet i teatret er råt og ægte og ofte vil man som tilskuer efter tæppefald gå ud af teatersalen lidt klogere på sig selv og hinanden.

Med en uddannelse indenfor teater og skuespil, kommer du ind i en branche, som er meget præget af hård konkurrence og tendenser, hvilket betyder at hvis du vil komme langt, kræver det en drivkraft og passion, som gør at du virkelig gerne vil dette med liv og sjæl. I denne branche er det kun de mest dedikerede og ihærdige, som formår at skabe sig en levevej. Men lad det ikke skræmme dig, for du ved bedst hvilken retning du skal gå og det skader aldrig at prøve noget der er svært.

Filmskuespil

Film og det skuespil, der laves til film, adskiller sig fra teatret. Det er en genre af skuespil, der laves uden live publikum og hvor den nærmeste feedback kommer fra dine medspillere og din instruktør. Samtidig er det en mere blid form for skuespil, hvor det er vigtigt ikke at overspille, da kameraet opfanger alt. Din fantasi bliver udfordret i denne form for skuespil og du bruger din instruktør mere og på en anderledes måde.

En af de største udfordringer med film og tv-skuespil, er at få brugt kameraet på bedst vis. De dygtigste skuespillere på denne scene forstår kameraet betydning og bruger det til deres fordel. Samtidig er de enormt dygtige til at bruge deres ansigtsudtryk til at understøtte tema/handling, uden nødvendigvis at sige noget. Film skuespillet kan være mere subtilt end teatret (omend teatret, klassisk set, selvfølgelig har mere prestige).

Hvorfor tage en teater eller skuespil uddannelse?

Med en uddannelse indenfor teater eller skuespil vil du ikke kun dygtiggøre dig indenfor et unikt fag, som kan forme en hel særlig fremtid for dig i underholdningsbranchen. Du lærer også kunsten af at udtrykke sig på en scene foran et publikum, samt styrke dine kreative evner i forbindelse med formidling og forståelse af et værk. Du vil få viden omkring de vigtigste og dygtigste skuespillere, forfattere og instruktører, som har formet samfundet i en vis grad og banet vejen for kunstens udtryk i dag.   

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
juni 2024
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7