Viser 1-20 af 30
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 30
12

Du finder her et udvalg af de uddannelser og højskolekurser, der relaterer sig til teater og skuespil. HF- og højskolekurserne er måske mest for dig, der godt lige vil prøve dig selv af i forhold til teater og skuespil, inden du gør det til dit endelige studievalg i form af f.eks. en universitetsuddannelse i dramaturgi, teatervidenskab eller det beslægtede performance design.

Teater og skuespil er et fascinerende område, og uanset dit endelige speciale inden for branchen vil du i en eller anden forstand komme til at bidrage til, at mennesker via teater og beslægtede udtryksformer får forhåbentligt både underholdene og berigende oplevelser som tilskuere.

Hvad kan teatret? 

Aristoteles brugte begrebet katharsis om den "renselsesproces", som tilskueren oplever, når han/hun var tilskuer til en af de antikke tragedier. Også i dag i en meget moderne teaterverden kan vi give mening til den græske filosofs begreb. Tilskuerne lever sig under stykket ind i karakterens sind og problemer, og gennemgår dermed på sin vis samme psykologiske proces som personen på scenen. Vi går som regel efter tæppefald ud af teatersalen lidt klogere på os selv og hinanden.

Teater og skuespil er en af de brancher, hvor du virkeligt skal ville det 100 %. Her er det kun de mest dedikerede og ihærdige, som formår at skabe sig en levevej. Men hvis det ikke skræmmer dig, så er du nok på rette vej.

Filmskuespil

Filmskuespillet adskiller sig fra teatret i, at du ikke har noget live publikum, der kan give dig feedback. Dvs. du bliver mere afhængig af instruktøren - og du skal bruge din fantasi på en anden måde.

For at dit skuespil skal have maksimal impact, skal du vide hvad kameraet prøver at fange/sige i hver eneste scene du er i. Du skal have en forståelse hvor hvordan du kan bruge fx dit ansigtsudtryk til at understøtte tema/handling. I og med kameraet rykker tæt på dig i close-ups, bliver nuancer vigtige. Filmskuespillet kan være mere subtilt end teatret (omend teatret, klassisk set, selvfølgelig har mere prestige).

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
december 2023
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31