Vis studentum.dk som: Mobile

Bacheloruddannelsen i Dramaturgi

Aarhus Universitet
Længde: 3 år
Uddannelsesstøtte: SU-godkendt
Heltid/deltid: Heltid
Uddannelsestype: Bacheloruddannelse
Sted: Århus

Om uddannelsen

Bacheloruddannelsen i Dramaturgi

Teaterstudier

Dramaturgi på Aarhus Universitet er et studium med plads til kreativitet, analyser og kritik. Kunne du tænke dig at fordybe dig i teatrets funktioner? At få erfaring med at producere og opsætte teaterstykker? Og har du lyst til at analysere dramaer? Så er dramaturgistudiet måske noget for dig.

Fra Det Kongelige Teater til Counterstrike

På Dramaturgi kommer du til at studere alle former for teater: Fra opsætninger på Det Kongelige Teater til amatørteater, fra avantgarde til live-rollespil og pædagogisk brug af teatret og fra gadeteater til det ny cirkus. Derudover vil du også på Dramaturgi komme til at beskæftige dig med film, tv, radio og computerspil.

Dramaturgen som bindeled

På dramaturgistudiet arbejder du i krydsfeltet mellem forfatter, skuespiller, instruktør og tilskuer – derfor skal du både vide noget om kreative processer, om kollektivt arbejde og om kommunikation. Og du skal kunne bedømme kvaliteten af teaterprocesser og produkter. Du lærer altså igennem din uddannelse at vurdere teater, se sammenhænge mellem rumlige og kropslige udtryk og at få ideer og turde eksperimentere.

Scenekunst og Shakespeare

En teaterforestilling er sammensat af så vidt forskellige elementer som tekst, rum, lys og lyd, og det er bl.a. disse dele du skal lære at få til at spille sammen, så dit publikum berøres, engageres eller provokeres. Du skal derfor have en viden om skuespilkunst, dramaskrivning, instruktion, scenografi og lys.

Samtidig studerer du den europæiske teaterhistorie fra De græske tragedier til den nyeste avantgarde-forestilling, og du læser og analyserer dramaer af Shakespeare, Ibsen, Brecht og Line Knutzon.

Dramaturgiske spørgsmål

På Dramaturgi vil du bl.a. komme til at beskæftige dig med følgende spørgsmål:

  • Hvordan arbejder man med rum, lys og roller i en teaterforestilling?
  • Hvilken konsekvens har den danske kulturpolitik for de små teatre?
  • Hvad er publikums forventninger?
  • Hvad betød Shakespeare for sin samtid, og hvordan vil vi iscenesætte hans stykker i dag?
  • Hvordan driver man et teater eller en kulturorganisation?

Ansøgning

Bachelor: Den Koordinerede Tilmelding. Kvote 2: senest 15. marts kl. 12.00. Kvote 1: senest 5. juli kl. 12.00. Kandidat: på uddannelsesstedet

Pris

Du har mulighed for at få SU under uddannelsen.

Kontaktinfo

Aarhus Universitet

DK-8000 Aarhus C
Nordre Ringgade 1
1165 Århus

 Vis telefonnummer
www.au.dk