Hjælp os med at besvare vores store studievalgsundersøgelse - og vind et sæt Airpods!

Filtrer efter
Studieretning
Uddannelsestype
Sted
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-7 af 7
Annoncer

Populære kategorier

Populære steder

Reportage

Louis har læst til energiteknolog og arbejder nu hos Andel Energi

Nanna læser til bygningskonstruktør på EASV i Esbjerg

Jesper har læst finansbachelor og arbejder nu i Skjern Bank

medieproduktion

Hvad er medieproduktion?

Som navnet indikerer er medieproduktion fremstillingen af medier. Medierne der bliver produceret kan både være trykte og digitale.

Når der bliver snakket om medieproduktion i forbindelse med uddannelse, refererer man ofte til en projektleder inden for mediebranchen. Projektlederen for en medieproduktion er omdrejningspunktet for hele produktionen, og den person der skal have overblikket, tage de vigtige beslutninger, rådgive kunden og sørge for at produktionen bliver vellykket.

Hvilke uddannelser kan jeg tage inden for medieproduktion?

Du har mulighed for at tage en professionsbacheloruddannelse i medieproduktion og ledelse også kendt som MPL. Uddannelsen tager 3 år og kan tages i København på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Uddannelsen har til formål at kvalificere dig til selvstændigt at varetage udviklingen af medieproduktioner, projektledelse og kommunikation i jobpositioner. På uddannelsen er der indlagt 5 måneders praktik, hvor du får lov til at prøve det af, du har lært i den virkelige verden.

Du har også mulighed for at tage en bachelor- og kandidatuddannelse i medialogy, der er en mere teknisk uddannelse med fokus på teknologien og videnskaben bag digitale medier. Her vil du få mulighed for at finde på idéer og programmere dem.  Du kan læse medialogy i Aalborg og København.

Du kan læse mere om alle dine muligheder for en uddannelse inden for medieproduktion på listen oven for. 

Hvad er adgangskravene til uddannelsen medieproduktion og ledelse?

For at blive optaget på uddannelsen skal du have en gymnasial uddannelse eller en relevant erhvervsuddannelse. Det kunne f.eks. være en erhvervsuddannelse som grafisk tekniker eller mediegrafiker. Derefter skal du sende en kvote 2 ansøgning, der er en motiveret ansøgning.

Du kan læse mere om kvote 2, og hvordan du skriver en god kvote 2 ansøgning her.

Når du har sendt din ansøgning afsted, bliver du kaldt til en forprøve, efter den skal du til optagelsesprøve.

Uddannelsen medieproduktion og ledelse optager ingen elever på kvote 1. Dem der går på uddannelsen er derfor alle blevet optaget på baggrund af deres kunnen og erfaring inden for feltet og ikke på de karakterer de fik på deres ungdomsuddannelse.

Hvad kan jeg gøre for at forbedre mine chancer for at blive optaget?

Inden du søger uddannelser i medieproduktion, er det en god idé, at have et CV med relevante aktiviteter på. Hvis du har en relevant erhvervsuddannelse, er du godt på vej. Det kan også være en fordel at have haft mediefag på din gymnasiale uddannelse – hvis ikke du har haft mediefag, men gerne vil have det, har du mulighed for at tage det som HF enkeltfag.

Hvilke jobs kan jeg få med en uddannelse inden for medieproduktion?

Med en uddannelse inden for medieproduktion, vil du typisk arbejde på forskellige former for bureauer, produktionsselskaber inden for TV og film eller i marketingafdelinger i større virksomheder.

Hvis du drømmer om at være medskaber af store reklamer og kendte TV-serier, er en uddannelse i medieproduktion den helt rigtige for dig.

Hvordan er min økonomi på studiet?

Tager du en uddannelse inden for medieproduktion, er du berettiget til at modtage SU, Statens Uddannnelsesstøtte.