Signe Kræmmer, læser til multimediedesigner

multimediedesigner

Hvorfor valgte du denne uddannelse?

Jeg går på multimediedesign (forkortelse: MMD), på 3. semester. Jeg har valgt MMD, da jeg gerne ville arbejde med visuel identitet, og jeg kendte nogen, som havde gået på uddannelsen, og som sagde, at det var en god grunduddannelse. Jeg valgte den desuden også, da der er mulighed for praktik. Det anså jeg som en klar fordel, da jeg på den måde får lov til at prøve uddannelsen af, inden jeg er færdig.

Hvilke kompetencer har du fået med dig?

Nu går jeg ”kun” på 3. semester (ud af 4 semestre) på denne uddannelse, men jeg har allerede lært mange ting. Foruden alle de fede programmer vi har fået kendskab til – f.eks. Adobe pakken - har jeg også lært rigtig mange ting såsom klientkontakt og let kodning. Uddannelsen er primært projektbaseret, så klientkontakt og projektstyring har været vigtige elementer i uddannelsen. Jeg har desuden lært at kode, hvilket er en kompetence, som jeg ikke regnede med, at jeg ville få med, men som er god at have, når man skal ud på arbejdsmarkedet.

Hvad synes du om miljøet på campus?

Jeg går på UCL Seebladsgade, og selvom det er et stort campus, føler jeg ikke, at man går på et stort uddannelsessted. Der er masser af små studieområder, gangarealer med sofaer og planter, som får det til at være lidt hyggeligere. Det fede ved campus er også, at uanset hvilket tidspunkt man er der, så er der altid andre studerende eller personale. Det er med til at gøre stedet dét mindre.

Hvad synes du om underviserne?

Jeg synes, at underviserne er gode til at favne de studerende, og de er gode til at tilpasse sig de forskellige hold og semestre. De underviser i fag og metoder, som er ekstremt relevante for virksomhederne. Eksempelvis projektstyring, Front-end kodning og UI/UX. Dette er en stor kvalitet, da det er områder, som ofte ændrer sig, og som gør, at de studerende er attraktive for virksomhederne. De er desuden meget jordnære og gode til at lytte til de studerende.

Hvad vil du gerne, når du er færdig med uddannelsen?

Når jeg er færdig med denne uddannelse, vil jeg bruge den til at komme ind på Digital Konceptudvikling. Det er en ”top-opper”, som man kan tage på samme campus. Her regner jeg med, at jeg vil kunne bruge de mange erfaringer, jeg har lært på Multimediedesignuddannelsen og fra min praktikperiode.

Hvem vil du anbefale denne uddannelse til?

Jeg vil anbefale Multimediedesign til den kommende studerende, som gerne vil have et springbræt til den visuelle og/eller grafiske arbejdsverden. Jeg vil anbefale den til dem, som søger en uddannelse med en masse hands-on opgaver. Det indebærer fede projekter, ægte klienter fra virksomheder og en masse kreativitet. Man skal desuden være forberedt på at blive undervist i kodning, som også kan fylde en del under projekterne. Ellers er der egentlig meget plads til at kunne arbejde på de ting, som man brænder for, f.eks. grafisk arbejde eller videoproduktion.
Læs mere om Multimediedesigner