Viser 1-5 af 5
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-5 af 5

Sæt dit fingeraftryk på fremtiden med læreruddannelsen i København

Har du en drøm om at undervise unge og børn? Vil du gerne sætte dit præg på fremtiden og hjælpe dagens børn og unge videre i livet? Så er en læreruddannelse det helt rette valg for dig! Som lærerstuderende i København har du ikke blot adgang til spændende praktiksteder. Du lever også i en studieby, der aldrig sover.

Med en uddannelse som lærer har du mulighed for enten at arbejde i en folkeskole, friskole, specialskole eller en efterskole. Du har også chancen for at at specialisere dig yderligere og blive bibliotekar, uddannelsesvejleder eller læsevejleder. Tager du læreruddannelsen i København kan du se frem til en spændende undervisningskarriere med mange muligheder - kun dine ambitioner sætter grænser.

Den samlede uddannelse til lærer varer fire år. Undervejs har du mulighed for at komme på udveksling, og du får SU under hele uddannelsen. For at blive optaget skal du have en gymnasial uddannelse. Er dit gennemsnit fra den adgangsgivende eksamen under 7,0 skal du søge i kvote 2 og til optagelsessamtale.

Overvejer du læreruddannelsen i København?

Hvordan er læreruddannelsen i København opbygget?

Uddannelsen til lærer er opdelt i 24 moduler, som kombinerer praksis og teori. Gennem uddannelsen skal du igennem fire hovedområder som er lærerens grundfaglighed, undervisningsfag, praktik og til sidst bachelorprojektet.

Som en del af undervisningen i Lærerens grundfaglighed får du en viden om de almene emner, som du har brug for som lærer, uanset hvad eller hvem du underviser. Emnerne her er udvikling, trivsel, læring og dannelse. Efter dette forløb har du lært, hvordan du kan gennemføre differentieret undervisning, at undervise tosprogede elever og at lede en klasse.

Hvilke undervisningsfag på læreruddannelsen kan du vælge imellem?

I løbet af din læreruddannelse skal du vælge mellem to eller tra fag, som du gerne vil undervise i, når du er færdiguddannet. Undervisningsfagene er de fag, der svarer til fagene i folkeskolen. Du vælger dit første undervisningsfag, når du ansøger om optagelse. For hvert undervisningsfag er der en række moduler som du kan få. Nogle af modulerne er valgfri, andre er obligatorisk.

Der er sammenlagt 18 forskellige undervisningsfag på læreruddannelsen. Vælg blandt andet imellem:

  • Dansk, Matematik, Engelsk, Fransk eller Tysk
  • Samfundsfag, Historie eller Kristendomskundskab/Religion
  • Biologi, Natur/teknologi,Geografi eller Idræt
  • Billedkunst, Madkundskab, Musik eller Håndværk og design

OBS: Du skal vælge dansk eller matematik som et af dine undervisningsfag. Samtidig skal du vælge imellem at specialisere dig i faget for 1. til 6. klassetrin eller 4. til 10. klassetrin.

Dine valgmuligheder i forhold til undervisningsfag afhænger af, hvor du tager læreruddannelsen i København. Udbuddet varierer nemlig fra uddannelsessted til uddannelsessted.

Hvad omfatter praktik og bachelor på læreruddannelsen?

De to sidste områder i løbet af uddannelsen er praktik og bachelorprojektet. Under dit praktikforløb får du mulighed for at møde elever og lærere, øve dig, udfordre og afprøve de kompetencer og redskaber, som du har fået i løbet af din uddannelse.

Som afslutning på hele læreruddannelsen i København skal du aflevere et bachelorprojekt, hvor du skal undersøge, analysere, udvikle og formidle en selvvalgt lærerfaglig problemstilling. I løbet af praktikkerne indsamler du materiale, som du bearbejder i projektet. 

Hvilke karrieremuligheder giver læreruddannelsen i København?

Med en læreruddannelse har du mange jobmuligheder og udover at kunne fungere som underviser i en folkeskole eller efterskole, kan du også blive skoleleder eller souschef. Du vil også have mulighed for at specialisere dig som læsevejleder, uddannelsesvejleder eller bibliotekar.

Med en uddannelse til lærer kan du eksempelvis finde job i:

  • Højskoler
  • Voksenundervisning
  • Flygtninge- og indvandrerområdet
  • Sociale institutioner
  • Skoleforvaltninger
  • Idrætsverdenen
  • Private virksomheder

Efter din læreruddannelse vil du også kunne videreuddanne dig på kandidat-, diplom- eller masterniveau. Du kan blandt andet læse videre med:

  • Diplomuddannelser i skoleledelse, projektledelse, uddannelses- og erhvervsvejledning, samt fx matematik-, læse- og naturfagsvejleder
  • En kandidatgrad i Pædagogisk Antropologi, -Psykologi, -Sociologi eller -Filosofi

Lyder læreruddannelsen i København som det rette for dig, eller søger du efteruddannelse for lærere i København? Gå på opdagelse i listen her på siden og spor dig ind på din fremtid som underviser.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus København
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Relaterede kategorier