Viser 1-20 af 22
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 22
1
2

Laborant i udlandet

Få en oplevelse for livet i udlandet, imens du uddanner dig til at være laborant!

Har du altid drømt om at bo i udlandet, og få et unikt indblik i en anden kultur? Ønsker du at bo i udlandet, imens du uddanner dig? Drømmer du om at arbejde og udføre opgaver inden for kontrol-, forsknings- og udviklingslaboratorier? Ønsker du at spille en vigtig rolle i at sikre drikkevand og fødevarers kvalitet. Så er en laborant uddannelse i udlandet måske det rigtige valg for dig! Læs med her om en laborant uddannelse i udlandet. 

Hvordan er laborant uddannelsen tilrettelagt? 

Uddannelsen til laborant foregår på et erhvervsakademi og varer sammenlagt fem semestre. I løbet af uddannelsen er du i praktik som laborant i et år, før du skriver dit afsluttende projekt. Forinden lærer du om de tre følgende områder på den obligatoriske del af uddannelsen:

  • Laboratorieteknik og -forståelse
  • Kemiteknologi
  • Bioteknologi

Du har desuden en række andre fag som kemi, kvalitetssikring og IT i laboratoriet samtidig med, at du stifter bekendtskab med alle former for laboratorier fra kontrol- og analyselaboratorier til laboratorier med fokus på udvikling og forskning. Dette giver dig i samspil med en konstant vekslen mellem teori og praksis klæder dig på til en lang række spændende jobs inden for bl.a. fødevareindustrien, medicinalindustrien og den kemiske industri.  

Hvilke fordele er der ved at studere i udlandet?

Der findes rigtig mange fordele ved at studere i udlandet. En af fordelene ved at studere i udlandet er, at du får muligheden for at forbedre dine sprogkundskaber. Dette kan være en stor fordel, når du senere hen er færdiguddannet, og skal have et job - enten i udlandet eller i Danmark. Det er især en stor fordel i Danmark, hvor der er stor efterspørgsel for ansatte der har dygtige sprogkundskaber. Dit udlandsophold vil derfor være en stor fordel på dit fremtidige cv. En anden fordel ved at tage hele din uddannelse i udlandet er, at du har muligheden for at få et helt unikt indblik i en anden kultur og får en masse kulturoplevelser med hjem. Samtidigt med dette har du gode muligheder for at udvide dit netværk og få nye venskaber samt bekendtskaber. 

Hvad kan jeg lave efter endt uddannelse som laborant?

Der er mange forskelligartede jobmuligheder efter endt uddannelse som laborant. En færdiguddannet laborant vil komme til at spille en rigtig vigtig rolle i forhold til at sikre, at fødevarerne indeholder det, som står på deklarationen samt at drikkevandets kvalitet er sikret med høj kvalitet. Herudover er det vigtigt som færdiguddannet laborant at være forberedt på, at de kommer til at arbejde i en verden, som er i konstant forandring samt inden for et fag i hastig udvikling. 

Mange laboranter vil samtidigt få jobs, der har praktisk arbejde inden for kemi og bioteknologi. Dette vil du også modtage undervisning i igennem laborant uddannelsen, hvor undervisningen vil være tilrettelagt i laboratorier samt teorilokaler. Dette sikrer, at du gennem laborantuddannelsen vil få en god forståelse for både den praktiske side af faget samt den teori, der vil ligge til grundt for arbejdet. 

Hvor kan jeg finde en laborantuddannelse i udlandet?

Der findes mange steder, der udbyder laborantuddannelser i udlandet. Studentum har øverst på denne side samlet en række forskellige udbydere. Dette har vi gjort for at gøre det nemmere for dig, så du kan opveje fordele og ulemper og finde det ophold, der passer bedst til dig. 

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
juni 2024
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
Relaterede kategorier