Viser 1-13 af 13
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-13 af 13

Læs medicin i udlandet - er det noget for dig?

Medicinstudier i udlandet har længe været et populært alternativ til den danske bacheloruddannelse i medicin for mange ambitiøse studiesøgende, der ikke slap igennem nåleøjet. Drømmer du om at blive læge, og overvejer du at vende blikket mod udlandet, er der derfor i dag en række aktører, der har specialiseret sig i at hjælpe skandinaviske studiesøgende igennem optagelsesprocessen på medicinstudier i udlandet.

Vælger du at søge om optagelse på en medicin uddannelse i udlandet via en af disse aktører, får du ikke blot professionel sparring i forbindelse med dit valg af universitet og selve ansøgningen. Du får også hjælp til at finde din studiebolig og komme på plads i de nye omgivelser.

Sidst men ikke mindst stiller aktørerne høje krav til deres samarbejdsuniversiteter. Det er din garanti for, at du får en international medicin uddannelse med en høj akademisk kvalitet.  

Opfyld din drøm via medicinstudier i udlandet

Hvor kan jeg læse medicin i udlandet?

Der er som udgangspunkt ingen begrænsninger for, hvor du kan læse medicin i udlandet. Der findes anerkendte medcinstudier i alle lande, hvor USA, England og Australien er højt på mange kommende medicinstuderendes liste. Her er både leveomkostninger og studieafgifter (tuition fees) dog typisk høje. Derfor er østeuropæiske lande blevet populære destinationer for skandinaviske medicinstuderende i udlandet. Her får de:

  • Et internationalt studiemiljø med medicinstuderende fra Skandinavien og resten af verden
  • Medicinstudier med engelsk som undervisningssprog og et højt akademisk niveau
  • Lave leveomkostninger og mulighed for at få en god studiebolig tæt på campus

I listen oven for finder du en række af de mest populære medicinstudier i blandt andet Polen og Tjekkiet. Ønsker du en professionel forberedelse til at læse til læge eller til en anden sundhedsfaglig uddannelse er PreMed forløbet i Berlin et oplagt valg.

Vil du vide mere om medicinstudier i udlandet? Mød Sujiga og læs om hendes oplevelser som medicinstuderende i Polen eller læs mere om dine muligheder i vores guide 'Læs medicin i udlandet - En alternativ vej til din drømmeuddannelse'.

Kan jeg tage min SU med til medicinstudier i udlandet?

Det kræver i de fleste tilfælde en individuel ansøgning for at få SU med til en medicin uddannelse i udlandet. Først og fremmest skal du opfylde de generelle SU betingelser. Derudover skal du være opmærksom på, at du maksimalt kan få SU til fire års studier (48 SU-klip) til en uddannelse i udlandet. Det betyder i praksis, at:

  • Du kun kan få SU til de sidste fire studieår, hvis uddannelse varer længere end fire år
  • Du ikke kan få SU til det første studieår, hvis dette er på gymnasialt niveau
  • Du ikke kan få ekstra SU ved forsinkelse

Disse regler sætter en begrænsning for dine muligheder for at få SU til en hel medicin uddannelse i udlandet, da denne flere steder ikke er delt op i en bachelor og en kandidatuddannelse som i Danmark.

Du kan altid tjekke FastTrack listen ved SU for at se, om der findes nogle medicinstudier, der allerede er godkendt til SU i udlandet og eventuelt udlandsstipendium til dækning af studieafgifter. Søger du om optagelse på en medicin uddannelse i udlandet via en aktør, vil du her kunne få vejledning om at søge om SU til din uddannelse.

Kan jeg tage et semester i udlandet som en del af min danske medicin uddannelse?

Studerer du allerede medicin i Danmark, kræver det en del benarbejde at få drømmen et semester eller to i udlandet til at gå i opfyldelse. Gå derfor tidligt i gang med at planlægge dit udenlandsophold og få et overblik over, hvilke kurser du vil tage i forbindelse med dine medicinstudier i udlandet. Som udgangspunkt er det sværest at få klinikophold i udlandet godkendt som en del af din danske medicin uddannelse.

Ønsker du at dit udenlandsophold skal indgå som en del af din danske medicin uddannelse, er det centralt, at du har en godkendelse fra Studienævnet. Vores erfaring er, at det ofte tager lang tid og kræver grundig forberedelse. Da arbejdet som læge i Danmark kræver autorisation, er der nemlig en række meget specifikke krav i din studieordning, som dine medicinstudier i udlandet skal leve op til. Kontakt derfor altid din studievejleder i god tid for sparring.

Held og lykke med dine medicinstudier i udlandet!

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
juni 2024
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
Relaterede kategorier
Medicin