Viser 1-1 af 1
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-1 af 1

Forsikringsmatematik

Har du altid haft et flair for matematik og drømt om at blive forsikringsmatematiker? Så læs med her

Har du en passion for statistik og risikoteori? Har du altid elsket avanceret matematik? Vil du have et højt teoretisk niveau, og lære at analysere samt beregne diverse risikofaktorer? Vil du lære forudsætninger for at kunne tegne en forsikring for virksomheder eller enkeltpersoner? Så er en uddannelse i forsikringsmatematik måske noget for dig? Læs mere her!

Hvad lærer man på uddannelsen i forsikringsmatematik?

Har du altid elsket matematik og haft et flair for det? Så er forsikringsmatematik måske noget for dig! På uddannelsen i forsikringsmatematik lærer du nemlig at arbejde med matematik, sandsynlighedsregning og statistik. 

På uddannelsen vil du blive introduceret og uddannet i at bruge data samt lære at fortælle noget generelt og derved fastsætte en pris. Dette indebærer eksempelvis at lære, hvad forsikringer bør og skal koste ved naturkatastrofer. Dette kan også indebære, at du lærer, hvordan indbetalingsmønsteret til en pensionsordning bør være for at garantere, kundernes ønsker til udbetalingen af deres ordning. 

Hvilke obligatoriske emner skal man have på uddannelsen i forsikringsmatematik?

På alle uddannelser vil der være nogle obligatoriske emner og områder, som skal berøres i løbet af uddannelsesforløbet. Nogle af de obligatoriske emner som uddannelsen i forsikringsmatematik indeholder er matematik, statistik og forsikringsrelaterede emner. 

Inden for disse emner vil der samtidigt være nogle specifikke områder, som skal berøres inden for de ovenstående emner. Dette vil være skadeforsikring, som vil sikre, at du kender til forsikring i forhold til forskellige skader og ulykker. 

Et andet obligatorisk område, som vil blive berørt på uddannelsen er livsforsikringsmatematik. På dette område vil man b.la. lære noget om forsikring i forbindelse med fx ægteskab, dødsfald eller invaliditet. 

Herudover vil et stort obligatorisk område på uddannelsen være forsikringsøkonomi, -regnskab og -jura. Dette områder sikrer, at du har et godt kendskab til, hvilke love og regler som er gældende samt regulerer området - således, at du kan lave meningsfuld analyse af b.la. en forsikringsrisiko. 

Hvilke egenskaber er gode at have, hvis man vælger at læse forsikringsmatematik? 

Det kan være en kompliceret og lang proces at undersøge forskellige uddannelser, for at finde den uddannelse, som passer til ens ønsker og fremtidsmuligheder. Det vil derfor altid være en god ide at opveje ens kvalifikationer i forhold til uddannelsens krav for at se, hvad dine fremtidige arbejdsgiver og uddannelsen vil kræve og forvente af dig. 

På forsikringsmatematik er det selvfølgelig en vigtigt kvalifikation at været dygtig til matematik. Udover at være dygtigt til matematik, er det også altafgørende at have en stor interesse i at lære avanceret matematik og kunne sætte sig ind i matematiske problemstillinger. 

Vælger du en uddannelse som forsikringsmatematik, er det også vigtigt, at du kan forestille dig selv have et kontorarbejde, hvor du i dit erhvervsliv beskæftige dig med forsikring og matematik, som gavner virksomheder eller enkelt personer. 

Hvad er ens karrieremuligheder som forsikringsmatematiker? 

Der er mange forskellige karriereveje at gå som forsikringsmatematiker, og den karrierevej som du vælger, vil afhænge af hvilke områder inden for feltet, som du ønsker at beskæftige dig med i din hverdag. 

Uddannelsen vil give dig fremtidige muligheder for at arbejde inden for fx forsikringsbranchen eller andre virksomheder, som er inden for finanssektoren. Dette ville eksempelvis være i banker, offentlig administration eller diverse pensionskasser. 

På jobbet som forsikringsmatematiker vil mange ende med at arbejde med at løse statistiske og risikoteoretiske problemer, som vil optræde inden for de forskelligartede forsikringsformer.  

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12