Event uddannelse

Omsæt din vision til virkelighed

Har du lyst til at uddanne indenfor events og event management og få et job, hvor du kan arbejde med din idé og vision om et fantastisk slutresultat, og samtidig være med i hele processen af praktiske og udførende aspekter?
Viser 1-20 af 26
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 26
1
2

event uddannelse

Der er mange forskellige slags events og uddannelser, som du kan vælge alt afhængig af, hvilken retning du vil gå. Med en event uddannelse forbereder du dig til en fremtid, hvor det ofte kun er din egen fantasi, der sætter grænserne.

Et job i eventbranchen giver bl.a.:

 • Kontakt med forskellige mennesker
 • Udfoldelse af din egen fantasi
 • Leg med og udvikling af nye idéer og koncepter
 • Praktik udførelse for at bringe dine idéer til live
 • Mulighed for at tage del fra sidelinjen i vigtige arrangementer i andre menneskers liv
 • Berigende oplevelser når dine kunder og klienter er glade
 • Forskellige titler: event koordinator, event manager, event planner, e.lign.

Job i eventbranchen = Fantasi + Praktisk udførelse + Ekstern & Intern Kommunikation + Økonomi

Når et event skal planlægges, er der forskellige trin, som event-processen går igennem. På en event uddannelse lærer du de bedste måder at agere i hvert stadie af processen. F.eks. lærer du teknikker indenfor idéudvikling, samt for indgående kendskab til forskellige planlægningsværktøjer og indblik i den nødvendige økonomistyring af et event.

Eksempler på stillinger i eventbranchen:

Hvis du vælger en event uddannelse, kan det måske hjælpe dig, hvis du har en idé om, hvilke typer events, du gerne vil idéudvikle og facilitere. Der er mange forskellige retninger indenfor event management f.eks. sport eller private fester. Derudover kan du også tænke over hvilke kompetencer inden for event management, du gerne vil være rigtig god til. Vil du f.eks. gerne være en haj til at sprede budskabet om dit event? Så kan det være en god idé at tage et valgfag i photoshop. Vil du hellere være den, de andre spørger om hjælp, når de ikke ved hvordan de fysiske faciliteter til eventet skal virkeliggøres? Så kan du specialisere dig som tekniker og komme bag om kulisserne hos forskellige teatre o.lign.

Her kan du læse mere om tre typer af events, som du kan arbejde med efter en eventuddannelse:

Bryllup:
Eksempler på events kan f.eks. være store bryllupper, hvor du gennem tæt samarbejde med brudeparret kan hjælpe med at give dem en dag og aften, de aldrig vil glemme.

Festivaler og gadefester:
Et andet eksempel på en rolle i branchen med en baggrund i en event uddannelse kan være på festivaler eller gadefester som Distortion. Her kan du blive en del af store teams, hvor I i fællesskab men med egne ansvarsområder skal samarbejde om at løfte det store ansvar, at underholde og sørge for at tusindvis af gæster har en kanon oplevelse.

Messer:
Selvom event management ofte ikke er i hovedsædet i jobs, der passer til marketinguddannede, kan det sagtens forekomme som en integreret del af et marketing job. Måske du arbejder for en virksomhed, der deltager på diverse messer, og du derfor skal være med i idégenereringen og planlægningen af et engagerende koncept.

Hvor kan jeg tage uddannelsen?

Når du skal finde ud af, hvilken uddannelse og hvor henne du vil tage din event uddannelse, har du rigtig mange gode valgmuligheder – du kan endda læse en event uddannelse i udlandet, hvis det er dét, du drømmer om.

Typer af institutioner der udbyder event uddannelser:

 • Diverse private uddannelses-udbydere
 • Eventbureauer
 • Handelsskoler
 • Universiteter (oftest som led i en anden uddannelse)
 • Erhvervsakademi
Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
maj 2024
ma
ti
on
to
fr
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9