Viser 1-12 af 12
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-12 af 12

Hvad er e-handel?

I takt med at e-handel er blevet større, efterspørger erhvervslivet også i stadig stigende grad kompetencer inden for området. I 2022 var der ifølge Danmarks Statistik intet mindre end 78 pct. af befolkningen, der handlede online. Det er derfor ikke overraskende, at dansk erhvervsliv skriger på talenter inden for digital handel.

E-handel er i bund og grund al handel, der foregår på internettet. Det indebærer online transaktioner, digital markedsføring, elektronisk betaling og administrering af e-handelsplatforme. Dette er en vigtig salgskanal for mange virksomheder, og det er derfor også et forretningsområde, der fortsat er i vækst. Så hvis du drømmer om at arbejde med eksempelvis webshops, digital marketing og Google Analytics, så kan en e-handel uddannelse meget vel være den helt rigtige uddannelsesvej for dig.

Find vej til en digital fremtid med en PBA e-handel

Din vej til en uddannelse i e-handel går først og fremmest gennem en erhvervsakademiuddannelse. En e handel uddannelse udbydes nemlig typisk som en Professionsbacheloruddannelse, eller en såkaldt overbygningsuddannelse. Det vil sige, at du kan søge om optagelse på en professionsbachelor i e-handel, hvis du har en af følgende erhvervsakademiuddannelser:

 • Entreprenørskab og design
 • Finansøkonom
 • Handelsøkonom
 • Logistikøkonom
 • Markedsføringsøkonom
 • Multimediedesigner
 • Serviceøkonom

En professionsbachelor i e-handel tager 1½ år, og er opdelt i tre semestre. Her får du bygget videre på dine eksisterende kompetencer. Uddannelsen er skræddersyet til dig, der ønsker at mestre kunsten af digital handel. Her får du nemlig de nødvendige færdigheder, der gør dig klar til at navigere i e-handelsverdenen.

I løbet af uddannelsens 1½ år får du kombineret teori og praksis, da du foruden viden og kompetencer inden for blandt andet digital forretningsforståelse og e-handelssystemer, også vil komme ud og prøve det lærte af i praksis. Med en professionsbachelor i e-handel vil du nemlig være tilknyttet som praktikant i en e-handelsvirksomhed, hvor du er i praktik sideløbende med dit studie.

Fremtiden med en professionsbachelor i e-handel

I løbet af din PBA e-handel vil du opnå en solid teoretisk viden om digitale forretninger og masser af praktisk erfaring med e-handelsvirksomheder. I løbet af uddannelse vil du blandt andet komme til at arbejde med:

 • Digital forretningsforståelse
 • E-handelsteknologier
 • Dataanalyse
 • Customer experience
 • Advanced digital marketing
 • Creative content

Du får derfor et godt fundament til din fremtid indenfor e-handel. Med en professionsbachelor i e-handel vil du fx kunne få job som e-handelskoordinator, e-handelsassistent, E-commerce manager eller Digital Marketing Koordinator.

Tag en e-handel uddannelse online

Udover de uddannelsesinstitutioner, der tilbyder en professionsbachelor i e-handel, har du også mulighed for at tage din e-handel uddannelse online i form af fleksible online kurser, der giver dig mulighed for at tilpasse dit eget forløb, studere i dit eget tempo og på dine egne betingelser. Dette kan for eksempel være en ideel mulighed, hvis du vil jonglere studie og arbejde på én gang.

Uanset hvilken vej du vælger, åbner en uddannelse inden for e-handel døren til en spændende karriere i en digitaliseret fremtid. Gå på opdagelse i dine muligheder i listen over potentielle uddannelser ovenfor.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
juni 2024
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7