Filtrer efter
Akupunktør
Uddannelsestype
Sted
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-12 af 12
Annoncer

Populære steder

Reportager indenfor Akupunktør

 Stolemassage

Bliv selvstændig med en akupunktur uddannelse

Drømmer du om at arbejde for dig selv med akupunktur? Tag en akupunktur uddannelse og start din egen klinik for akupunktur efterfølgende. De fleste akupunktur uddannelser introducerer til, hvordan du starter op selvstændigt. 

Når du arbejder som akupunktør, arbejder du med energi og ubalancer i kroppen og ved hjælp af nålene er du med til at lette smerter, tryk og ubalancer i din klients krop. Nålene er med til at skabe en normalisering af energibalancen i kroppen. 

Hvad er akupunktur?

Ordet akupunktur er sammensat af acus der betyder nål, og punctura der betyder at punktere eller stikke. Akupunktur er en gammel kinesisk behandlingsform, der bruger nåle til at genoprette kroppens energibalance. Nålene placeres i huden på relevante akupunkturpunkter.

Behandlingsmåden med akupunktur kan bl.a. hjælpe mod:

 • nakkespændinger
 • rygsmerter
 • hovedpine/migræne
 • blærebetændelse
 • depression
 • eksem og overvægt m.m.

Du kan også tage en akupunktur uddannelse tl Lægeeksamineret Klinisk Akupunktør, som er en sundhedsfaglig uddannelse til dig, der vil arbejde med klinisk akupunktur på et naturvidenskabeligt grundlag. 

Hvad undervises der i på akupunktur uddannelsen?

På de længerevarende uddannelser i akupunktur vil du udover undervisning i hhv. praktisk akupunktur blive undervist i f.eks. psykologi, ernæring, anatomi og fysiologi, førstehjælp, regnskab og markedsføring m.m.

Som akupunktør lærer du også om: 

 • Nåleteknik
 • psykologi
 • kost
 • klientvejledning og klientbehandling
 • Medicinsk Akupunktur
 • Forbudte/farlige punkter og mulige bivirkninger ved akupunktur
 • At stille en diagnose så du kan give den helt rigtige behandling
 • Akupunkturens grundlæggende teorier
 • Manuelle teknikker og massage

og en masse mere. 

Akupunktur uddannelse - bliv akupunktør her

Tag akupunktur uddannelsen og bliv RAB 

Registreret Alternativ Behandler, RAB, er en beskyttet titel, som man kun kan opnå, hvis man opfylder minimumskravene til genneført uddannelse og klinisk praksis. At være RAB-behandler indebærer desuden, at man er medlem af en brancheorganisation.  Denne  brancheorganisation skal være godkendt af Sundhedsstyrelsen. 

RAB-ordningen er derfor en måde for alternative behandlere at kunne vise, at de er organiserede, har gennemgået den rette uddannelse og i øvrigt lever op til samtlige krav fra branchen. RAB-ordningen skal være med til at sikre klienterne når de bruger alternative behandlere. RAB-titlen betyder dog ikke, at Sundhedsstyrelsen har blåstemplet hverken behandlingsformen eller behandleren.

Hvem henvender akupunktur uddannelsen sig til?

Alle der er interesserede i sundhed og alternative behandlingsformer vil kunne få udbytte af akupunkturudannelserne i akupunktur. I mange tilfælde vil kursisterne være læger, fysioterapeuter, ergoterapeuter og massører, som ønsker at kombinere deres hovedfag med enten akupunktur.

Hvis du er ung, og står foran dit første studievalg, kan du evt. lave en langsigtet plan, hvor du kombinerer en uddannelse til f.eks. fysioterapeut med akupunktur.

Hvornår bruges akupunktur?

Akupunkturbehandling bruges til en lang række sygdomme. Akupunktur kan blandt andet hjælpe folk der lider af gigtsygdomme, migræne. Akupunktur bruges desuden i forbindelse med rygsmerter og forhøjet blodtryk.

Kinesisk Medicin

Kinesisk medicin inkluderer, udover akupunktur, også Tui Na, Gua Sha, Qi Gong, Cupping og Kinesiske medicinske urter. Enkelte akupunkturuddannelse. På akupunkturddannelser træner du evnen til at sanse Qi, det i det kinesiske univers beskriver menneskets livsenergi. 

Hvad koster en akupunktur uddannelse?

Du kan tage en akupunktur uddannelse mange steder i Danmark, og de fleste steder vil prisen ligge på omkring 50.000 - 60.000 kr. Nogle steder kan du læse dele af undervisningen på akupunktur uddannelsen via fjernundervisning og hermed starte, når det passer dig. Der vil dog altid være undervisning på akupunkturskolen også, da du her lærer det praktiske som akupunktør. 

Når du er uddannet akupunktør kan du give akupunktur behandlinger i egen klinik eller fx. som del af et lægehus eller anden helseklinik. Man kalder også akupunkturen for verdens ældste helbredelsesmetode. Mærk du efter, om det er noget for dig, og find din akupunktur uddannelse ovenfor på siden!