Akupunktur uddannelse

Akupunktur uddannelse

Akupunktur uddannelsen er en alternativ behandling, og du bliver uddannet RAB (Registreret Alternativ Behandler) behandler. Akupunktur behandling kaldes for komplementær behandling og er et supplement til konventionel behandling. I Danmark kan du behandle både spædbørn, børn og voksne med akupunktur. 

Som akupunktør behandler du ubalancer i kroppen eller forebygger. Du bruger nåle til at regulere energiblokeringer, og det har oftest en meget positiv virkning på din klient. 

Viser 1-7 af 7
Søgeresultat Uddannelsestype Sted
Akupunktur Uddannelsen
København og Aarhus Akupunkturskole
Private uddannelser
Flere byer (2)
Interesserer du dig for akupunktur og kinesisk medicin? Og kan du lide at arbejde med både dine hænder og dit...
Medicinsk akupunktur
København og Aarhus Akupunkturskole
Private uddannelser
Flere byer (2)
Vil du gerne anvende akupunktur i dit daglige arbejde? Vil du lære at behandle tenisalbue, frossen skulder, hovedpine, rygsmerter, løber...
Akupunktur uddannelse
Lasota® Terapi Akademi
         
(2)
Private uddannelser
Flere byer (2)
Med en akupunktur uddannelse fra Lasota® Terapi Akademigaranterer vi, at du får job som akupunktør. Uddan dig i akupunktur i...
Master Akupunktør uddannelse
Akupunktur Universitetet
Private uddannelser
Flere byer (2)
Drømmer du om at blive en af de bedste akupunktører i Europa? Med en Master Akupunktør uddannelse fra Akupunktur Universitetet...
Kosmetisk Akupunktur
København og Aarhus Akupunkturskole
Private uddannelser
Flere byer (2)
Interesserer du dig for skønhedsbehandlinger og akupunktur? Så er et kursus i kosmetisk ansigts akupunktur måske lige noget for dig!...
Funktionel Akupunktur
DDZ - Den Danske Zoneterapeut Skole
Private uddannelser
Herlev
Vil du lære om funktionel akupunktur til at behandle rygproblemer, hovedpine, stress og meget mere? Og vil du lære en...
Øreakupunktur kursus inkl. 5 punkts metoden
DDZ - Den Danske Zoneterapeut Skole
         
(5)
Private uddannelser
Herlev
Vil du arbejde med øreakupunktur? Så er et øreakupunktur kursus i København lige noget for dig. Den Danske Zoneterapeut Skole...
 • = Udtalelse med tidligere deltager på denne uddannelse
Viser 1-7 af 7
 

Bliv selvstændig med en akupunktur uddannelse

Drømmer du om at arbejde for dig selv med akupunktur? Tag en akupunktur uddannelse og start din egen klinik for akupunktur efterfølgende. De fleste akupunktur uddannelser introducerer til, hvordan du starter op selvstændigt. 

Når du arbejder som akupunktør, arbejder du med energi og ubalancer i kroppen og ved hjælp af nålene er du med til at lette smerter, tryk og ubalancer i din klients krop. Nålene er med til at skabe en normalisering af energibalancen i kroppen. 

Hvad er akupunktur?

Ordet akupunktur er sammensat af acus der betyder nål, og punctura der betyder at punktere eller stikke. Akupunktur er en gammel kinesisk behandlingsform, der bruger nåle til at genoprette kroppens energibalance. Nålene placeres i huden på relevante akupunkturpunkter.

Behandlingsmåden med akupunktur kan bl.a. hjælpe mod:

 • nakkespændinger
 • rygsmerter
 • hovedpine/migræne
 • blærebetændelse
 • depression
 • eksem og overvægt m.m.

Du kan også tage en akupunktur uddannelse tl Lægeeksamineret Klinisk Akupunktør, som er en sundhedsfaglig uddannelse til dig, der vil arbejde med klinisk akupunktur på et naturvidenskabeligt grundlag. 

Hvad undervises der i på akupunktur uddannelsen?

På de længerevarende uddannelser i akupunktur vil du udover undervisning i hhv. praktisk akupunktur blive undervist i f.eks. psykologi, ernæring, anatomi og fysiologi, førstehjælp, regnskab og markedsføring m.m.

Som akupunktør lærer du også om: 

 • Nåleteknik
 • psykologi
 • kost
 • klientvejledning og klientbehandling
 • Medicinsk Akupunktur
 • Forbudte/farlige punkter og mulige bivirkninger ved akupunktur
 • At stille en diagnose så du kan give den helt rigtige behandling
 • Akupunkturens grundlæggende teorier
 • Manuelle teknikker og massage

og en masse mere. 

Akupunktur uddannelse - bliv akupunktør her

Tag akupunktur uddannelsen og bliv RAB 

Registreret Alternativ Behandler, RAB, er en beskyttet titel, som man kun kan opnå, hvis man opfylder minimumskravene til genneført uddannelse og klinisk praksis. At være RAB-behandler indebærer desuden, at man er medlem af en brancheorganisation.  Denne  brancheorganisation skal være godkendt af Sundhedsstyrelsen. 

RAB-ordningen er derfor en måde for alternative behandlere at kunne vise, at de er organiserede, har gennemgået den rette uddannelse og i øvrigt lever op til samtlige krav fra branchen. RAB-ordningen skal være med til at sikre klienterne når de bruger alternative behandlere. RAB-titlen betyder dog ikke, at Sundhedsstyrelsen har blåstemplet hverken behandlingsformen eller behandleren.

Hvem henvender akupunktur uddannelsen sig til?

Alle der er interesserede i sundhed og alternative behandlingsformer vil kunne få udbytte af akupunkturudannelserne i akupunktur. I mange tilfælde vil kursisterne være læger, fysioterapeuter, ergoterapeuter og massører, som ønsker at kombinere deres hovedfag med enten akupunktur.

Hvis du er ung, og står foran dit første studievalg, kan du evt. lave en langsigtet plan, hvor du kombinerer en uddannelse til f.eks. fysioterapeut med akupunktur.

Hvornår bruges akupunktur?

Akupunkturbehandling bruges til en lang række sygdomme. Akupunktur kan blandt andet hjælpe folk der lider af gigtsygdomme, migræne. Akupunktur bruges desuden i forbindelse med rygsmerter og forhøjet blodtryk.

Kinesisk Medicin

Kinesisk medicin inkluderer, udover akupunktur, også Tui Na, Gua Sha, Qi Gong, Cupping og Kinesiske medicinske urter. Enkelte akupunkturuddannelse. På akupunkturddannelser træner du evnen til at sanse Qi, det i det kinesiske univers beskriver menneskets livsenergi. 

Hvad koster en akupunktur uddannelse?

Du kan tage en akupunktur uddannelse mange steder i Danmark, og de fleste steder vil prisen ligge på omkring 50.000 - 60.000 kr. Nogle steder kan du læse dele af undervisningen på akupunktur uddannelsen via fjernundervisning og hermed starte, når det passer dig. Der vil dog altid være undervisning på akupunkturskolen også, da du her lærer det praktiske som akupunktør. 

Når du er uddannet akupunktør kan du give akupunktur behandlinger i egen klinik eller fx. som del af et lægehus eller anden helseklinik. Man kalder også akupunkturen for verdens ældste helbredelsesmetode. Mærk du efter, om det er noget for dig, og find din akupunktur uddannelse ovenfor på siden!