Vis studentum.dk som: Mobile

Landmand

Kold College
3 år og 6 mdr.
SU-godkendt
Heltid
Erhvervsuddannelse
Startdato
Odense
januar 
august 

Introvideo til landmand

Om uddannelsen

landmand

Uddan dig til landmand - og kom helt tæt på dyrenes natur

At være landmand er en livsstil! Viden om dyr og dyrkning af marker går hånd i hånd på et landbrug.
Så hvis du brænder for at arbejde praktisk med dyr, for dyrkning af afgrøder og hele planlægningen af arbejdet med dyrene og landbrugsarealet, er uddannelsen som landmand helt sikkert noget for dig.

Som landmandselev på Kold kommer du helt tæt på dyrenes natur og levevis. I løbet af uddannelsen skal du specialisere dig i enten dyr eller planter. Uanset hvad du vælger, kommer årstiderne og naturens gang til at spille en stor rolle for din arbejdsdag. Du skal lære at omgå, pleje og støtte naturen, at planlægge din tid, og hvordan man sikrer det bedste produkt med noget, der er levende.

Det lærer du på uddannelsen til landmand

På uddannelsen til landmand lærer du, at: 

  • passe grise, køer, fjerkræ, heste og får. Du bliver dygtig til at få dyrene til at trives i standene.
  • arbejde med dyrkning af afgrøder og hele planlægningen af arbejdet med landbrugsarealet.

Du specialiserer dig i enten dyr eller planter. Uanset hvad du vælger, kommer årstiderne og naturens gang til at spille en stor rolle for din arbejdsdag.

Lige dele praktisk - lige dele teoretisk 

Her på Kold betragter vi det som et privilegie, at vi på uddannelsen til landmand har de dyr og staldtyper, der er med til at sætte vores uddannelse på landkortet som unik. Alle vores praktiske anlæg er enestående og at vi rent faktisk driver et lille landbrug betyder, at vi ikke bare kan lukke 100 % ned og gå på weekend eller holde sommerferie. Det gør at uddannelsen bliver virkelighedsnær og giver en god fornemmelse af, hvordan hverdagen bliver for de studerende efter endt uddannelse.

På vores landbrug kommer du til at arbejde lige dele praktisk – lige dele teoretisk. Og du kommer med sikkerhed til at få hænderne ned i møget! I vores dyrehold passer du skolens dyr, hvor vi blandt andet har grise, køer, heste, fjerkræ og får. Du kommer til at prøve kræfter med landbrugsmaskinerne, ligesom du svejser og laver mindre reparationer på udstyret. Og så får du naturligvis et traktorkørekort.

Din fremtid som landmand

Som nyuddannet får du typisk job hos en landmand og kommer til at indgå i det team, der er på hans gård. For landmanden er jobbet mere en livsstil end et arbejde, I kommer derfor meget ofte til at blive en del af hinandens hverdag, hvor det for mange er helt almindeligt, at du spiser morgenmad sammen med hans familie. Jobbet er ofte meget fleksibelt, men også uforudseeligt – særligt, når du arbejder med dyr.

Ansøgning og adgangskrav

For at tage uddannelsen til landmand skal du have gennemført 9. eller 10. klasse eller tilsvarende med karakteren 02 i Dansk og Matematik.

Eksamen og diplom

Uddannelsen afsluttes med en svendeprøve.

Landmand med EUX

Du kan også vælge at tage en EUX samtidig med, at du uddanner dig til landmand. 

Landmand med EUX er noget for dig, hvis du er målrettet, bogligt interesseret og energisk. Og hvis du brænder for at arbejde praktisk med dyr, dyrkning af afgrøder og hele planlægningen af arbejdet med dyrene og landbrugsarealet. Forløbet er spændende, men koncentreret, da dine skoledage både er pakket med EUD fag og de mere boglige, gymnasiale fag. 

Som landmand med EUX kan du blive:

  • jordbrugsteknolog
  • dyrlæge
  • agrarøkonom

Kontakt for mere information

Kontaktinfo

Kold College

Landbrugsvej 55
5260 Odense S

 Vis telefonnummer

Video

Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Landmand endnu. Bliv den første!
Åbent hus
december 2021
ma
ti
on
to
fr
3
4
5
6
7
8
9
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Det siger andre om skolen
Vivi Kleis Andersen, Landmandselev

"Når jeg er færdiguddannet, så vil jeg rigtig gerne arbejde med dyr. Jeg vil have fokus på, at dyrere skal have det godt. Og jeg vil rigtig gerne ændre den opfattelse, at alle dyr har det dårligt, fordi de er i en produktion."

Landmand
Malthe Hauberg Thygesen Jensen, ...

"Dét jeg har valgt er lidt specielt. Det er ikke bare den normale gris eller ko. Jeg har valgt at arbejde med fisk. Jeg har altid haft meget med vand at gøre – fx fisket en del og spillet vandpolo. Så vand har altid været naturligt for mig. Så dyr i vand. Det er perfekt!"

Landmand