4 år (4,5 år som EUX Landmand)
SU og Elevløn
Heltid
Erhvervsuddannelse
Mårslet

Video

Landmand

Landmand

Knivskarp specialist i kvæg, svin eller planter

Hvis du er interesseret i at producere nogle af verdens bedste fødevarer, så skal du blive landmand. En landmand arbejder med dyr og afgrøder, har styr på økonomien og går op i, at dyrene og miljøet har det godt.

En landmand har fingre i alle dele af produktionen og står tidligt op for at nå det hele. Mange drømmer om at blive selvstændige og tager derfor en lederuddannelse bagefter.

Uddannelsen har tre specialer og du vælger selv, om de helst vil arbejde med svin, planter eller kvæg.

På Bredballegård har JU Århus gode fysiske rammer med grej, dyr og marker, som inkluderes i den praktiske undervisning. Og du kan forvente at blive udfordret af kompetente undervisere, som vil give dig masser af faglige udfordringer. 

Hvis du er mere interesseret i landbrugets store maskiner, så skal du vælge uddannelsen Jordbrugsmaskinfører.

Fokus på teknologi, bæredygtighed og klima

JU Århus har et særligt fokus på bl.a. klima, bæredygtighed, teknologi og nicheproduktioner. JU Århus tror nemlig på, at det er afgørende områder at arbejde med for fremtidens landmand. Det gælder hele uddannelsen, men på 2. HF forløb kører JU Århus med valgfrie specialer, hvor du kan vælge at grave et spadestik dybere på netop dét område, som du interesserer dig særligt for. Du kan se en oversigt over de forskellige fag længere nede på siden.

Fremtidsmuligheder

Som landmand har du gode muligheder for at komme i oplæring i udlandet. Nogle af de lande, du kan rejse til, er Australien, Canada og USA. Uddannelsen giver dig også følgende muligheder: 

 • Job i landbruget
 • Job i følgeerhverv
 • Selvstændig
 • Videreuddannelse, fx
  • Produktionsleder
  • Agrarøkonom
  • Jordbrugsteknolog
  • Veterinærmedicin

Trin S

Trin S er for studenter eller lignende og er "turbo-vejen" ind i landbrugsuddannelsen og de mange forskellige uddannelses- og karrieremuligheder, du kan vælge bagefter.

På Trin S får du en grundlæggende viden om landbrugsdrift, jordbrug og husdyrbiologi, og du får mulighed for at afprøve specialerne kvæg, svin og planter. Det er ikke noget krav, at du kender til landbrug i forvejen. På studenterindgangen varer grundforløbet 10 uger og 1. hovedforløb varer 12 uger.

Om uddannelsen

Indhold på landmandsuddannelsen

På de første to år af din uddannelse til landmand får du indblik i de forskellige aspekter af at drive et landbrug. Samtidig med, at der er en masse praktisk arbejde på Bredballegård og i din praktik, får du også den nødvendige viden om betjening af landbrugsmaskiner, planteproduktion og dyrehold på et grundlæggende niveau via fag som:

 • Økologiske grundprincipper
 • Plantedyrkning
 • Markteknik
 • Husdyrfag 

Fortsætter du på anden del af landmandsuddannelsen, skal du vælge en specialisering. Her kan du vælge imellem svin, kvæg eller planter. Ved siden af dine specialefag får du undervisning i innovation, samfundsfag og økonomi. Dertil kan du vælge imellem en række valgfag, hvor du blandt andet kan tage sprøjtecertifikat. Undervisningen på anden del foregår i Risskov i et spændende studiemiljø, som skolen deler med Aarhus Erhvervsakademi.

Optagelse

Uddannelsen til landmand starter med et grundforløb på 20 uger (Grundforløb 1) eller 40 uger (Grundforløb 1 + 2).

Har du lige afsluttet 9. eller 10. klasse, begynder du på Grundforløb 1 i august. Er det mere end et år siden, at du forlod Folkeskolen, begynder du direkte på Grundforløb 2. Der starter nye hold på Grundforløb 1 ved JU Århus i august, mens der både er start på Grundforløb 2 i januar og august.

Forespørgsel efter information

Få svar på dine spørgsmål om Landmand
Kom i kontakt med skolen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

Kontaktinformation til Jordbrugets UddannelsesCenter Århus

Jordbrugets UddannelsesCenter Århus

Damgårds Allé 5
8330 Beder

 Vis telefonnummer
www.ju.dk


Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om Landmand

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Landmand endnu. Bliv den første!
Åbent hus
marts 2023
ma
ti
on
to
fr
27
28
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9