Vis studentum.dk som: Mobile
4 år (4,5 år som EUX Landmand)
SU og Elevløn
Heltid
Åbent hus
05-03-2020
Åbent hus
01-04-2020
Åbent hus
05-05-2020
Åbent hus
04-06-2020
Erhvervsuddannelse
Startdato
Mårslet
august 2020 
januar 2021 

Video

Landmand

Landmand

Start din fremtid som landmand i Århus

Drømmer du om at drive dit eget landbrug i Danmark eller i udlandet? På landmandsuddannelsen ved JU Århus bliver du klædt på til en fremtid som landmand. Vælger du EUX Landmand tager uddannelsen et halvt år mere. Til gengæld får du en række gymnasiale fag. Det åbner døre til, at du kan læse videre på landbrugets lederuddannelse eller på en videregående uddannelse. Her kan du nemlig søge ind på lige fod med studenter.

I løbet af fire år, hvor du veksler mellem praktik og skoleperioder på skolelandbruget Bredballegård i Mårslet eller i lokalerne i Vejlby-afdelingen i Risskov, lærer du om alle aspekter af både planteavl og husdyrhold. Du lærer også om økonomi, sygdomsforebyggelse og alle de andre nødvendige aspekter for at holde styr på arbejdet i staldene og på markerne fra planlægning til høsten er i hus.

Du skal selv finde dit praktiksted. Sammen med valgfag giver det dig mulighed for at tone din landmandsuddannelse i den retning inden for landbruget, du brænder for. JU Århus står naturligvis klar med vejledning og inspiration til at finde den helt rigtige praktikvært for netop dig og dine drømme for fremtiden. 

Om uddannelsen

Det lærer du på landmandsuddannelsen

På de første to år af din uddannelse til landmand får du indblik i de forskellige aspekter af at drive et landbrug. Samtidig med, at der er en masse praktisk arbejde på Bredballegård og i din praktik, får du også den nødvendige viden om betjening af landbrugsmaskiner, planteproduktion og dyrehold på et grundlæggende niveau via fag som:

  • Økologiske grundprincipper
  • Plantedyrkning
  • Markteknik
  • Husdyrfag 

Fortsætter du på anden del af landmandsuddannelsen, skal du vælge en specialisering. Her kan du vælge imellem svin, kvæg eller planter. Ved siden af dine specialefag får du undervisning i innovation, samfundsfag og økonomi. Dertil kan du vælge imellem en række valgfag, hvor du blandt andet kan tage sprøjtecertifikat. Undervisningen på anden del foregår i Risskov i et spændende studiemiljø, som skolen deler med Aarhus Erhvervsakademi.

Du tager også traktorkørekort i løbet af uddannelsen. Afslutter du efter første del, får du titlen Landmandsassistent.

Optagelse

Uddannelsen til landmand starter med et grundforløb på 20 uger (Grundforløb 1) eller 40 uger (Grundforløb 1 + 2).

Har du lige afsluttet 9. eller 10. klasse, begynder du på Grundforløb 1 i august. Er det mere end et år siden, at du forlod Folkeskolen, begynder du direkte på Grundforløb 2. Der starter nye hold på Grundforløb 1 ved JU Århus i august, mens der både er start på Grundforløb 2 i januar og august.

Forespørgsel efter information

 

Kontaktinformation til Jordbrugets UddannelsesCenter Århus

Jordbrugets UddannelsesCenter Århus

Damgårds Allé 5
8330 Beder

 Vis telefonnummer
www.ju.dk


Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om Landmand

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Landmand endnu. Bliv den første!
Det siger andre om skolen
Fra landmand til jordbrugsteknol...

Mathias studerer på andet semester af uddannelsen til jordbrugsteknolog i Århus. Efter et semester på uddannelsen til bygningsingeniør skiftede han til uddannelsen til landmandsuddannelsen for studenter ved JU Århus. Her fortsatte han på Landbrugets Lederuddannelse.

Læs Mathias' historie og tips her

Du vil måske også være interesseret i: