Landbrugsuddannelse – EUX

Dalum Landbrugsskole
4 år
0 DKK inkl. moms
Elevløn
Heltid
Erhvervsuddannelse
Startdato
Fåborg
14-08-2023 
05-08-2024 
11-08-2025 
Odense
14-08-2023 
05-08-2024 
11-08-2025 

Video

Karrieremuligheder

Der er gode jobmuligheder i landbruget. Virksomhederne bliver stadig større, og det kan være dyrt at etablere sig som selvstændig ung landmand. Derfor er der et stort behov for dygtige ansatte i erhvervet.

Om uddannelsen

EUX Dalum Landbrugsskole

Landbrugsuddannelse – EUX

EUX Landmand er for dig, der vil kombinere et alment gymnasialt forløb med en landbrugsuddannelse.

Du får samme mulighed for at læse videre som dem, der har gennemført en gymnasial uddannelse. Du kan også vælge at arbejde som faglært landmand eller videreuddanne dig til produktionsleder/agrarøkonom.

Allerede på grundforløbet kommer du i gang med fag om teknik, dyr og planter. Du kommer i stalden, værkstedet, maskinhallen og på marken, hvor du får praktiske erfaringer. På hovedforløbet specialiserer du dig senere inden for kvæg, svin eller planter.

Al undervisning indenfor både de landbrugsfaglige og gymnasiale fag foregår på Dalum Landbrugsskole, hvilket styrker det tværfaglige samarbejde mellem dine fag.

Skolen udbyder EUX Grundforløb på både afdelingen i Korinth og afdelingen i Odense. EUX Hovedforløb foregår dog kun på afdelingen i Odense. Særligt for de to afdelinger:

Afdelingen i Korinth ligger midt i naturen med marker, dyr og maskiner lige uden for døren. Det er her al den praktiske undervisning foregår, og du kan blandt andet få glæde af vores værksteder, moderne undervisningsstald til kødkvæg samt fire nye traktorer. Du bor sammen med dine klassekammerater og deler skolen med eleverne på EUD Grundforløb og 1. Hovedforløb. Hvis du interesserer dig for maskiner, husdyr eller heste, er der rigtig gode muligheder for at dyrke din interesse i skolens elevværksted, landbrug eller professionelle ridecenter med bl.a. ridehaller, springbane, dressurbane og naturskønne rideruter i området omkring skolen.

Faglig profil

 • Tilbyder grundforløb på både EUD & EUX
 • Undervisning i praktiske fag fordelt over hele året
 • Al undervisning foregår på skolen (også de gymnasiale fag)
 • Gode muligheder for faglig udvikling

Fritid

 • Tæt på naturen og landbruget
 • Gode muligheder for at dyrke din interesse for dyr/hest & maskiner
 • Gode lokale tilbud bl.a. gratis biograf & træningscenter
 • Undervisning i jagttegn
 • Stærkt socialt sammenhold

Afdelingen i Odense ligger kun få kilometer fra Odense centrum. Det er skolens største afdeling, og det er nemt at komme hertil både i bil og med offentlig transport. Som grundforløbselev bor du sammen med dine klassekammerater på jeres egen gang med egen opholdsstue, men I deler spisesal, sportshal, café og fællesarealer med skolens ældre elever samt internationale studerende. Udover EUX-uddannelsen huser afdelingen al undervisning på produktionsleder- og agrarøkonomuddannelsen samt det sidste hovedforløb på landbrugsuddannelsen.

Faglig profil

 • Tilbyder hele EUX Landmand
 • Undervisning i praktiske fag foregår i perioder
 • Al undervisning foregår på skolen (også gymnasiale fag)
 • Gode muligheder for faglig udvikling i udlandet

Fritid

 • Tæt på storbyen
 • Internationalt studiemiljø med en del ældre studerende
 • Aktivt elevråd og idrætsudvalg
 • Gode lokale tilbud bla.a træningscenter & indkøbscenter
 • Undervisning i jagttegn
 • Stærkt socialt sammenhold

Undervisningen

EUX Landmand indeholder fag og niveauer, der i omfang svarer til en 2-årig gymnasial uddannelse. Samtidig består din uddannelse af både oplæringsperioder og den fulde skoleundervisning fra landbrugsuddannelsen.

Uddannelsen giver dig altså en gymnasial eksamen, uden at du mister noget fra landbrugsuddannelsen, og du er fagligt ligestillet med landbrugselever uden EUX.

Kombination af internationale muligheder under både skole- og oplæringsperioder giver dig gode forudsætninger for at sammensætte et meget internationalt uddannelsesforløb.

Allerede på grundforløbet bliver du tilbudt et tre ugers ophold i Irland. På 1. Hovedforløb tilbyder vi en studietur af én uges varighed, der de seneste år er gået til USA, og mange elever afvikler også den sidste oplæringsperiode på seks måneder i udlandet.

Ansøgning og adgangskrav

For at blive optaget på EUX Landmand skal du have en 9./10. klasses afgangseksamen samt minimum have opnået karakten 02 i dansk og matematik.

Du skal dog være opmærksom på, at uddannelsen stiller høje boglige krav, og du skal derfor have lyst til at gå i skole.

Der bliver afholdt optagelsessamtale med alle kommende elever og dine forældre.

Pris

Undervisningen er gratis. Du får løn fra den dag, din uddannelsesaftale træder i kraft, altså både i oplærings- og skoleperioderne.

Lønnen er aftalt mellem arbejdsgivere og den faglige organisation på området. Begyndelseslønnen for lærlinge i erhvervsuddannelserne ligger typisk mellem 9.500 kr. og 12.500 kr. om måneden og stiger for hvert år.

Hvis du har en uddannelsesaftale, der dækker grundforløbet, får du også løn på grundforløbet. Har du ikke det, kan du søge SU, hvis du er fyldt 18.

Du kan på visse betingelser få tilskud til dækning af dine transportudgifter.

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Landbrugsuddannelse – EUX
Kom i kontakt med skolen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

Kontaktinfo

Dalum Landbrugsskole

Landbrugsvej 65
5260 Odense S

 Vis telefonnummer


Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om Landbrugsuddannelse – EUX

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Landbrugsuddannelse – EUX endnu. Bliv den første!
Åbent hus
februar 2023
ma
ti
on
to
fr
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12