Kommunikation, journalistik og medier i Vietnam 2024

Højskolen Baobab
12 uger
45.000 DKK Momsfri
Heltid/deltid
Højskoleophold
Vietnam
08-01-2024

Fremragende Studievejledning

Denne udbyder er blevet anerkendt af os for at have fremragende studievejledning. 

Vores anerkendelse er givet til de udbydere, der er gode og hurtige til at række ud, efter de har modtaget en forespørgsel.

Om uddannelsen

Højskolen Baobab

Højskole i Vietnam 2024

Smagsoplevelser, som får dig til at glemme dit eget navn, overdådig natur og undervisning i kommunikation, journalistik og medier. Vietnam er en perfekt base for et højskoleophold, som giver dig mulighed for at opleve Sydøstasien på nærmeste hold.

Højskolen Baobab er en højskole i udlandet med fokus på kommunikation, journalistik og medier. På dette højskoleophold i Vietnam får du mulighed for at blive høj på verden, trække vejret og blive en del af et stærkt højskolefællesskab.

Program

Introuge

Du udforsker deres nye base i Vietnam. I lærer hinanden at kende på kryds og tværs, de ryster alle godt sammen og bliver klogere på landets historie, kultur og køkken. Samtidig får du en fornemmelse for, hvad i hver især ønsker at få ud af højskoleopholdet.

Uge 2-4: Lær at fortælle gode historier

I det første undervisningsforløb fokuserer i på den gode historie. Uanset, om du drømmer om at arbejde med journalistik, kommunikation og medier, eller om du har helt andre drømme for fremtiden, er det værdifuldt at kunne fortælle en god historie. I ser nærmere på, hvordan forskellige fag arbejder med fortællinger, og kommer blandt andet ind på journalistisk vinkling, reportage, fortælleteknikker, kommunikationsteorier, interviewteknikker og meget mere. Du kommer også ud af undervisningslokalet, og får Vietnam ind under huden.

Uge 5: Rejseuge

I rejseugerne kan du opleve alt det, Vietnam har at byde på, du kan tage dykkercertifikat og få adgang til verden under overfladen, eller du kan lære at surfe på nogle af verdens fedeste bølger. Du kan også rejse til nærliggende lande for at suge mere af verden til dig. Cambodja, Laos, Thailand og Malaysia er alle inden for kort afstand med fly, bus eller tog. Det er kun fantasien, der sætter grænsen. De sørger for, at deltagerne på holdet får talt om rejseplaner, så du i fællesskab med de andre kan tage på eventyr. Du skal selv stå for udgifter og planlægning af rejseugerne, men de kommer gerne med inspiration og vejledning undervejs.

Uge 6-8: Medier og kanaler

I det andet undervisningsforløb skal i nørde medier og kanaler. I skal se på de nærmest uendelige muligheder, der er, når i skal vælge, hvor i vil fortælle jeres historier og nå jeres målgruppe med et budskab. I kommer forbi alt fra Instagram til dokumentarfilm, og forløbet gør dig i stand til at overskue de mange forskellige medier, som findes i dag. I kommer blandt andet ind på algoritmer og formater på de sociale medier, aviser, podcasts, fotografi og forskellige digitale kanaler.

Uge 9: Rejseuge

I rejseugerne kan du opleve alt det, Vietnam har at byde på, du kan tage dykkercertifikat og få adgang til verden under overfladen, eller du kan lære at surfe på nogle af verdens fedeste bølger. Du kan også rejse til andre nærliggende lande for at suge mere af verden til dig. Cambodja, Laos, Thailand og Malysia er alle inden for kort afstand. Det er kun fantasien, der sætter grænsen. Vi sørger for, at deltagerne på holdet får talt om rejseplaner, så du i fællesskab med de andre kan tage på eventyr. Du skal selv stå for udgifter og planlægning af rejseugerne, men vi kommer gerne med inspiration og vejledning undervejs.

Uge 10-12: Gør en forskel

I kombinerer jeres viden om medier og kanaler med jeres viden om at fortælle gode historier. I grupper laver i et konkret projekt, som ender med et færdigt produkt. Det kan være en artikel om et bestemt emne, en mini-dokumentar eller en SoMe-kampagne til en lokal virksomhed eller organisation. Hvis du skal til optagelsesprøve på en af medieuddannelserne, eller hvis du har brug for noget særligt til din kvote 2-ansøgning, tager i højde for det i grupperne, så du får mest muligt med fra højskolen i forbindelse med din optagelse.

En eventyrlig afslutning

I den sidste uge har i fokus på at runde højskoleopholdet godt af. I præsenterer det arbejde, i har lavet for hinanden, i laver forskellige sociale aktiviteter, og så runder i selvfølgelig af med en afskedsmiddag, hvor i siger på gensyn, mens i suger den sidste ernergi ud af palmer, sandstrande, sol og fællesskabet. Herefter rejser nogle hjem til Danmark, mens andre tager rygsækken på og drager videre ud i verden - måske med nye venner fra højskolen?

Kvote-2 og optagelsesprøver

Hvis du drømmer om at søge ind på en af medieuddannelserne efter dit sabbatår, skal du enten igennem et optagelsesforløb eller søge via kvote-1 eller kvote-2. Både i kvote-2 og på de uddannelser, hvor du skal til prøver eller samtaler, er det en fordel, hvis du eksempelvis har været på højskole i udlandet.

Uanset om du vil søge ind på en af medieuddannelserne, eller om du skal bruge kvote-2 til andre ansøgninger, er det godt, hvis du kan sætte flueben ved disse punkter:

 • Du har været på et højskoleophold
 • Du har været ude og rejse (gerne langt væk fra andedammen)
 • Du har lavet frivilligt arbejde (i vores tredje undervisningsmodul kan du lave projekter for lokale organisationer)
 • Du har beskæftiget dig med kommunikation, journalistik og medier
 • Du er nysgerrighed og sulten på at lære
 • Du har været ude og ryste hovedet og fået ny inspiration og erfaringer

Hvad er inkluderet?

 • Digital velkomstpakke
 • Klimakompensation
 • Donation til International Media Support, som kæmper for pressefrihed i mere end 30 lande over fire kontinenter
 • Rejsemøde i Danmark inden afrejse
 • Velkomstmiddag i Vietnam
 • Introuge med teambuilding og 9 ugers kvalificeret undervisning
 • Sociale fællesaktiviteter om aftenenen og i weekenderne
 • Løbende personlig feedback fra underviserne
 • Indkvartering i Vietnam (deleværelser på hostel)
 • Afskedsmiddag i Vietnam
 • Dansk rejseleder
 • Højt kvalificerede undervisere
 • Et højskolecertifikat (ved deltagelse i mindst 75 pct. af undervisningen)

Ambitiøse og kompetente undervisere

Højskolen Baobabs undervisere har alle solid erfaring fra mediebranchen, og de har alle en stor rejselyst. De elsker at undervise, og de er sublime til at skabe et stærkt højskolefællesskab, hvor alle føler sig inkluderet. Læs mere om underviserne på hjemmesiden.

Målgruppe

Kommunikation, journalistik og medier

Opholdet er for dig, der er mellem 18 og cirka 30 år, og som enten drømmer om at søge ind på en af medieuddannelserne, eller som har lyst til at krydre din uddannelse eller dit job med ny viden. Samtidig får du venner for livet, bliver høj på verden og kommer meget klogere hjem.

Eksamen og diplom

Du modtager et højskolecertifikat fra Højskolen Baobab, hvis du deltager aktivt i mindst 75 procent af undervisningen.

Pris

Pris: 45.000 kr.

Tidlig tilmelding: 41.000 kr.

Ved tilmelding senest 120 dage før afrejse, sparer du 4.000 kroner på højskoleopholdet.

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Kommunikation, journalistik og medier i Vietnam 2024
Kom i kontakt med skolen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

Kontaktinfo

Højskolen Baobab

Valdemarsgade 26, 1.,
1665 København V

 Vis telefonnummer
baobab.dk

Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om Kommunikation, journalistik og medier i Vietnam 2024

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Kommunikation, journalistik og medier i Vietnam 2024 endnu. Bliv den første!
Åbent hus
februar 2023
ma
ti
on
to
fr
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Det siger andre om skolen
Anne Kofoed, 23 år

"Jeg drømmer om, at blive én af de få som optages på fotojournalistuddannelsen. Da jeg stødte på højskolen, var jeg ikke i tvivl om, at mine forudsætninger for at komme igennem nåleøjet ville blive meget bedre."

Læs mere
Mød stifteren af Højskolen Baobab.

Robin Juel Johansen droppede en direktørstilling for at stifte en højskole i
udlandet, som giver unge mellem 18 og cirka 30 år mulighed for at blive høje på
verden, trække vejret og samtidig blive klogere på kommunikation, journalistik og
medier.

Læs mere
Charlotte Pedersen, 24 år

"På højskolen har jeg haft en kompetent underviser, som har hjulpet mig med at gøre mine artikler bedre og mere levende, og jeg har fået trænet mine journalistiske rutiner.”

Læs mere
Jeppe Due, 20 år

"Højskolen er studierelevant for mig, for jeg elsker at lære nyt om kulturer, regeringer og verdensdele.”

Læs mere