Journalistik og medier

Vrå Højskole
6 måneder
Heltid
Højskoleophold
Vrå
Kontakt udbyder for mere information

Om uddannelsen

Tag faget 'Journalistik og medier' som en del af dit højskoleophold 

Mange bruger højskolen som springbræt til at komme ind på drømmeuddannelsen.

På et højskoleophold kan du fordybe dig og nørde igennem i et særligt område som musik, fotografi, design eller kunst – men du har også mulighed for at prøve mange forskellige fag og muligheder af. Du kan sammensætte dit skema, så det passer præcis til dit behov og dine ønsker, hvilket skaber en spændende og fleksibel hverdag. Vælger du at tilmelde dig faget 'Journalistik og medier' på Vrå Højskole, kan du være sikker på at få hele oplevelsen med! 

Journalistik og medier

Hvad lærer du om?

I faget 'journalistik og medier' arbejdes der med nyheder, baggrundsartikler, reportage og portrætter. Du lærer research- og interviewteknikker og dykker ned i den journalistiske værktøjskasse. Fokus er på mediernes dækning af både Danmark og EU og vender globale problematikker i nyhedsstrømmen. Du kommer til at arbejde med budskaber – andres såvel som dine egne og kigge på, hvordan journalister får “en historie” bedst ud over rampen. Du vil støde på pressemeddelelser og artikler, der skal promovere højskolen, og du får mulighed for at komme helt med ind i kommunikations-maskinrummet og lægge en strategi for, hvordan og hvornår vi bedst sender en artikel afsted. Du får også tips og tricks til, hvordan du kommer i gang med at skrive med fokus på forskellige skrivemetoder. Du vil blive introduceret til både parts-interviewet, erfarings-interviewet og videns-interviewet, og du vil selv lære at stille de rigtige hv-spørgsmål. 

Specifikt indhold: 

  • Nyhedskriterier og nyhedstrekanten
  • Berettermodel og skriveteknik
  • Interview- og research
  • Reportage
  • Personlig skrivestil
  • Medier og medieforståelse
  • Pressemeddelelser og vinkling
  • Tekstopbygning og skriveblokering

Hvem kan deltage?

Du kan med fordel vælge Journalistik og medier, hvis du drømmer om at komme ind på Medie- og journalisthøjskolen, hvis du har skrivekløe, er interesseret i at arbejde med samfundet, eller hvis du blot vil arbejde i en fri redaktions-form, hvor du i høj grad er med til at sætte dagsordenen for undervisningen.

For at få det optimale ud af undervisningen er det en fordel at medbringe en computer. På samme måde må du også gerne medbringe et kamera, hvis du har et, du har lyst til at bruge i undervisningen. Dette er dog ikke et krav. 

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Journalistik og medier
Kom i kontakt med skolen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

Kontaktinfo

Vrå Højskole

Højskolevej 1A
9760 Vrå

 Vis telefonnummer

Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om Journalistik og medier

Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Journalistik og medier endnu. Bliv den første!
Åbent hus
marts 2023
ma
ti
on
to
fr
27
28
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9