Vis studentum.dk som: Mobile

Bacheloruddannelsen i Kinastudier

Aarhus Universitet
Længde: 3 år
Uddannelsesstøtte: SU-godkendt
Heltid/deltid: Heltid
Uddannelsestype: Bacheloruddannelse
Sted: Århus

Om uddannelsen

Bacheloruddannelsen i Kinastudier

Riget i midten

Kinesisk er det sprog i verden, der tales af flest mennesker. Og Kina er et gigantisk land, hvor udviklingen går meget stærkt. Kina spiller en stadig større rolle i verdenssamfundet, og som studerende på Kinastudier kommer du til at studere de store nationale og internationale udfordringer, riget i midten står overfor. Hvordan udvikles den nationale identitet eksempelvis i samspil med globaliseringen, og hvordan påvirkes normer, institutioner og individer af de hurtige ændringer?

Mandarin, Ming og Mao

På Kinastudier studerer du Kinas sprog, kultur, historie og samfundsforhold. Du begynder med et års forberedende kursus (propædeutik), hvor du får en indføring til sproget og landet. Det sprog, du lærer, er mandarin, som er det officielle sprog i Kina. Efter propædeutikken fortsætter du studierne af det moderne sprog. Sprogundervisningen bliver ofte varetaget af kinesere og formen bliver aftalt mellem studerende og underviser. Vi lægger stor vægt på, at undervisningen bliver dialogisk, og at du som studerende får rig lejlighed til at være aktiv. Vi forventer derfor også, at du i løbet af uddannelsen tilbringer et semester på et kinesisk universitet.

Ud over den sproglige del af studiet vil du også komme til at arbejde med Kinas kultur, historie og samfundsforhold. Det vil foregå gennem et introducerende kursus det første år og derefter gennem tre seminarer, der vil fokusere på afgrænsede emner inden for Kinas kultur, historie og samfund. På en bachelor i Kinastudier vil du dermed komme til at beskæftige dig bredt med kinesisk sprog, litteratur, medier, historie, og samfund, og du vil lære at undersøge sammenhængene mellem politiske, samfundsmæssig og kulturelle  forhold. Hovedvægten ligger på den moderne tid og Kinas aktuelle udvikling.

Et semester i Kina

Undervisningen på dit 4. semester er udlagt til Peking Universitet (PKU) i Beijing. Du får altså en enestående mulighed for at øve og udvikle de sproglige færdigheder, du har arbejdet med gennem den første del af dit studie. Dit ophold i Kina giver dig desuden mulighed for at få et indblik i det moderne Kinas kultur og samfundsforhold. Du får nogle uvurderlige erfaringer i forhold til den sidste del af din uddannelse, ligesom det også øger dine muligheder på arbejdsmarkedet efter endt studie.

Sprog, historie, kultur, samfund

Vi beskæftiger os med mange emner og aspekter af kinesisk sprog, historie, kultur og samfund, bl.a.:

  • Hvilken betydning havde filosoffen Konfucius for sin samtid? Og hvilken rolle spiller han i dag?
  • Hvad var grundene til at Maos "Store spring fremad" slog fejl?
  • Hvordan formulerer man sig korrekt i en samtale?
  • Hvordan ser den litterære scene ud i Kina?
  • Hvad er kinesernes kulturelle fællestræk, og hvor store er forskellene indenfor verdens folkerigeste land?

Ansøgning

Bachelor: Den Koordinerede Tilmelding. Kvote 2: senest 15. marts kl. 12.00. Kvote 1: senest 5. juli kl. 12.00. Kandidat: på uddannelsesstedet

Pris

Du har mulighed for at få SU under uddannelsen.

Kontaktinfo

Aarhus Universitet

DK-8000 Aarhus C
Nordre Ringgade 1
1165 Århus

 Vis telefonnummer
www.au.dk